Hur förbereder du dig för en skidsäsong i Spanien?

Snowminds August 30, 2019

Låt dina tankar vandra fria. Anta att du kan välja vilken plats i världen som helst att göra en säsong. Du startar precis ditt sabbatsår och ser fram emot en vinter full av snö och skidåkning Du kollar Google Maos och ser bergen i södra Spanien. Du kanske aldrig har kopplat ihop Spanien med skidåkning, men lita på oss när vi berättar att det är ett fantastiskt land att göra säsong i! Förutom det goda maten, bergen och människorna (vilket du kan läsa om i vår senaste blogg), 8 veckors skidinstruktörskursen erbjuder så mycket mer! Frågan som kvarstår är, vad kan jag förvänta mig och hur förbereder jag mig för en skidsäsong i Spanien? Det berättar vi mer om i den här bloggen!

 

Förbered för en resa genom olika länder och städer 

Under din skidsäsong i Spanien kommer du att jobba i Sierra Nevada, men under din säsong och även innan kommer du få möjligheten att upptäcka många andra platser. Träningen startar på glaciären i Cervinia, Italien eftersom det kommer snö lite tidigare och vi vill ju självklart ha så bra förutsättningar som möjligt att träna så därför startar vi säsongen här!

Träningen fortsätter sedan i Madrid med teori. Under 10 dagar kommer du att få chansen att lära dig teorin bakom skidåkning och upptäcka Madrid. Gå p fotbollsmatch eller kolla in Prada muséet – det finns något för alla! Efter teorin är klar så åker man vidare till Sierra Nevada, som ligger i södra Spanien. Det finns några fina städer i närheten av Sierra Nevada som du har chansen att upptäcka under din säsong som Granada, Almería och Malaga! 

 

Förbered att ta med dig både skid- och badkläder

När du ändå tänker på Almería och Málaga, så är det väl passande att berätta att här finns det vackra stränder bara en stund i bilen från bergen. Områdena kring Malaga är otroligt fina och den södra kusten i Spanien kallas “Gold Coast of Spain” för en anledning. Många åker hit för sol- och badsemester. HUR coolt att du kan kombinera det med skidåkning? 

Och förutom det, så organiserar resortet också “bikini days” under säsongen. Med flest soltimmar än något annat skidresort i Europa så kommer du upptäcka att temperaturen är väldigt behaglig så att åka skidor i dina badkläder är inte så kallt som det låter när man är på skidsäsong i Spanien. Dessa event är väldigt vanliga i Sierra Nevada och perfekt tillfälle att jämna ut din google-tan 😉 

 

Förbered dig för en lång skidsäsong

Starten av säsongen i Sierra Nevada är väldigt tidig, i jämförelse med många orter i Alperna. Det öppnar i under de sista veckorna i november och har öppet till maj. På grund av den höga höjden kan du inte bara njuta av bra snö, utan också en säsong som i genomsnitt håller på längre än andra platser. I Sierra Nevada har du också möjligheten att njuta en de långa soliga dagarna genom att vara med på kvällsåkning ibland. Backarna är öppna varje dag och minst en kväll i veckan – vilken bonus!  

 

Lär dig det spanska språket

Vi får frågan nästan dagligen “hur bra behöver jag vara på spanska för att starta kursen?” och det verkar som att det spanska språket är ett hinder för många. Hur bra behöver du vara för att börja och vad kan du göra för att träna på spanskan? 

Om du har haft spanska i skolan eller lärt dig spanska från vänner och familj, så har du givetvis en bra start, men det är inte obligatoriskt att vara flytande på spanska till en början. Det är några saker du själv kan förbereda också, till exempel ladda ner duolingo appen, där du kan lära dig grunderna. Kolla på en spansk film eller serie är också alltid ett bra alternativ! Dessutom finns det många online kurser där man kan lära sig spanska. Instruktörskursen är helt och hållet på engelska, så du har tid att lära dig grunderna innan du börjar jobba på skidskolan.

Och dessutom kommer dina spanska gäster självklart lära dig något 😉

 

Förbered dig för många olika nationaliteter på en plats

Du kommer att hitta många internationella gäster i Sierra Nevada, både på skidskolan och i backen. Runt 100.000 studenter bor i den närliggande staden Granada, och de kommer ofta och åker skidor på helgerna.  

På skidskolan jobbar det mellan 80-100 instruktörer, och här kommer du också att hitta kollegor från världens alla hörn. 

Är du redo att göra en skidsäsong i Spanien? Ansök innan den 10:e september och delta i vår 8-veckors skidinstruktörskurs för 62 995 sek istället för 69 995 sek! Ansök HÄR – hoppas vi ses i snön 🙂

 

 //Snowminds 

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig