Jul i Kicking Horse, Kanada

Snowminds April 24, 2017

– Ditte Edel

Julafton blev på en Lördag i år och det firade vi självklart!
Här i Kicking Horse bor endast vi från Snowminds på ett Hotel med 2 personer i varje rum. Morgonen startade helt perfekt när killarna kom in till oss för att äta havregrynsgröt med mandlar innan vi åkte med shutteln mot Kicking Horse. Under dagen jobbade vi i barnbacken och julmusik spelades hela dagen så jul feelingen var helt klart där. 
Efter jobbet när vi kom hem så klädde vi upp oss lite och gick på julgudstjänst i en av kyrkorna här. Det slog oss hur annorlunda det var här, t.ex. så kom alla i sista minuten och hade man gjort det hemma så hade man inte fått någon sittplats. Vi fick ett ljust utdelat till oss som vi senare skulle dela vidare, man var en större del av gudstjänsten här än endast en åskådare. Vissa var själva uppe vid mikrofonen och läste några dikter som man efter det skulle sjunga till.  Innan vi gick vidare med vårt julprogram så fick vi ta en bild med prästen och pratade lite med några lokalbor. De berättade att det bodde många familjer här med Skandinaviskt ursprung men vi har inte träffat några än.
Rasmus, Ana, Jenner och mig när vi glada sitter på gudstjänst

Från kyrkan gick vi vidare ut i byn. Julen handlar ju inte om maten utan att vara med dem man håller kär. Och de jag håller kärast här är Ane, Rasmus og Jenner. Vi hade köpt en present till varandra så lite traditionell firning blev det. Det var försent att laga en julmiddag så istället gick vi ut och åt. Jag beställde en Hawai pizza så julig som den är men man kunde också beställa en tre rätters julmiddag.
Här i Kanada firar de jul den 25e December och då många skidlärare och snowboardlärare hade åkt hem över jul, var det endast 4 Skandinaver och två andra kvar som jobbade men det var inte speciellt mycket jobb. Det var bara ett barn på Day Care. Jag hade en heldag med två Holländska killar och det var absolut inget att klaga över.
På juldagen tog vi våra första bilder med uniform på. Det var en vacker soluppgång och humöret var på topp

På kvällen blev vi inbjudna till “Christmas dinner” hos vår chef. Vi fick skinka och potatismos. Vi skulle själva också ta med något till middagen men då de flesta butiker var stängda på juldagen så kunde vi bara skrapa ihop något som vi hade hemma. Det betydde att vi till julmiddagen tog med oss chips, salsa, oreos och alkoholfri öl. 
Ja, det var en speciell julmiddag men mysigt var det!

Förhoppningsvis får vi ledigt på nyårsdagen och massor av snö!

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig