Jul i Marie Alm, Österrike

Snowminds May 19, 2017
Frederik Staffeldt Frederik Staffeldt December 29, 2015

Billede1

Så blev det torsdag morgon i Maria Alm – ännu en dag vi skulle ut och arbeta i den vackra röda uniformen, dela ut gummibjörnar till de minsta och njuta av livet i snön. Men hoppsan, jag glömde visst att denna torsdag är den 24. december – Julafton ju –  trotts att det inte liknade Julafton den morgonen (ja det saknas snö!), så kan man däremot känna Julstämningen. Vi började med att spela spotify’s top 100 julmusik lista, och självklart sjöng vi med i kör till ”Last Christmas” och ”All I want for Christmas”. Nicolai drog igång toastern så lagade vi 5 från ”Maria Alm eliten” Jultoast! Julfrukosten avslutades med ”we wish you a merry christmas” och sen var det dags att skynda oss iväg till en tidig morgons skidlärarträning (den frivilliga typen träning).

Billede2

– Utsikten från ett av mina många kontor. Det är inte helt illa när man har pisten helt för sig själv på morgonsträningen.

Efter en väl genomförd skidlärarträning med den fantastiska Hermann – jo han från demoteamet, kika på dem på youtube – var det dags för mig att starta med undervisningen av min familjegrupp från Florida. Familjen Smolka (8 familjemedlemmar i åldern 5 – 40 år) behövde en instruktör i 8 dagar och detta uppdrag blev tilldelat mig! Familjen Smolka är judisk så jag räknade inte med ett speciellt varmt julmottagande när jag mötte dem på morgonen. Trotts detta så var de stora Julfans och jag berättade självklart om hur Julen fungerade här. Hur blir jag då mött denna morgonen? Hela familjen ger mig härliga kramar och önskar mig en god jul och med det så var dagen igång!

Billede3

– Denna familj har varit ett enastående exempel på hur man faktiskt kan göra en stor skillnad på människor genom att vidarege sin inspiration om något, i mitt fall skidåkning och i bästa fall så bemöts man med stor tacksamhet vilket var fallet med familjen Smolka.

 

 

Billede4

– Den storstarka ölen Nicolai hade köpt till den stora middagen var välförtjänt tillsammans med alla presenter han fick, b.la. från flickvännen – nej tjejer, han är tyvärr inte single… 😉

Efter arbetsdagen som spenderades på att öva snöplog, svängar och en god mängd tålamod till perfektion drog jag mig hemmåt till skidlärarhuset med de andra. Där skulle det lagas mat och jag lovar när jag säger att det var masterchef klass på den. Menyn var självklar – alla klassiker man brukar ha på julbordet, vi kunde dessvärre inte hitta några ankor… Vårt sällskap bestod av 8 Danskar och 3 Tyskar och vi satt genast igång med matlagning, pyntning, bordsdekorering osv. Och vilken mysig stämning det blev, det sker inte ofta!

Billede5

– Julmaten skall lagas, på med kokplattorna så kör vi igång. Den bestod av 6 kg potatis, 1 kg rödkål och 3 stycken fläskstekar! Och självklart så gjorde vi en god sås med det.  

Maten tillagades med Dansk tradition i tanken! Det kunde vi inte undvika men det var inte långt från vad Österrikarna här omkring åt. På en skala 1-10, då 10 är mammas mat, så var det här enligt mig en klockren 9a – det var super läckert!

Billede6

-Inte helt dåligt eller?

Billede7

– Alla borde varit med när vi kokte potatisen, första försöket blev ett tillfälligt nederlag men på andra försöket fick vi till de riktigt fint! Titta vad söt Benjamin ser ut😉  

 

Sällskapet i ett skidlärarhus är fantastiskt, då vi alla kommer från olika städer och har olika intressen så är det skidåkningen som knyter oss tillsamman! Språket kan ta ett litet tag att vänja sig med men alla här är jätterara och öppna. Det är ganska galet att det här är mitt liv!

Billede8

– Jag fick dessvärre inte mandeln!

Det var en super Julafton – ja det var utan familien men det var så härligt och mysigt denna kväll med nya sköna människor! Efter det så var det dags för present öppning, det blev inte så många för min del men andra fick några stycken!

Billede9

– Efter middagen var det dags för lite sång – här kan ni dessutom se Kristoffer öppna en present 😉 Lugn, det var inte det ända han fick

Kom gärna till Maria Alm i löpet av säsongen, vi är alltid redo att ge folk det bästa! Min jul har varit perfekt än så länge – jag ser fram till nästa säsong😉

Billede10

– Inte nog med att solen alltid skiner i Maria Alm, festen är dessutom alltid go!

 

P.s.: Om någon märkte det så saknades det en julgran i bilderna. Detta var endast för att vi inte hittade någon, och kanske var vi också lite snåla men julstämning är något man skapar själv!

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig