Ketil om sin skidsäsong i Kanada

Ketil Billet April 8, 2019

Ketil har spenderat sin skidsäsong i Kanada, närmare bestämt Mount Washington på Vancouver Island. Vi har frågat han om säsongen och här kommer hans version och berättelse om livet som instruktör i Kanada! 

 

Vem är du och vart kommer du ifrån? 

Jag heter Ketil, är 23 år gammal och kommer från Fredrikstad i Norge.

 

Varför valde du att åka till just Kanada? 

Jag har alltid önskat att åka till Kanada! Den fina naturen, lättsamma kulturen och skidåkningen är något jag under en längre tid velat uppleva. Jag har har redan haft en säsong som instruktör i Oslo och jag tyckte det var så kul så jag ville också prova att vara instruktör i Kanada.

 

 

Vad har varit det bästa med säsongen i Kanada? 

Det bästa med Kanada har varit alla nya vänner jag har fått, och alla fantastiska dagar i backen! Säsongen har utvecklat mig till en mycket bättre instruktör, och min egna skidåkning har blivit betydligt bättre, och så har jag ju haft jättekul samtidigt.

 

 

Vad är dina bästa tips till någon som är intresserad av att åka till Kanada? 

Några tips till den som vill åka till Kanada så rekommenderar jag att planera lite i förväg, kollektivtransport är dessvärre inte Kanadas starkaste sida så det kan vara bra att ha en bil för säsongen. Det ångrar jag att jag inte hade. Det är också bra att inte packa för mycket, man brukar få bra deals av skidskolan när man väl är på plats så behöver man inte släpa med sig allt hemifrån!

 

Vill du åka på säsong i Kanada som skid- eller snowboardinstruktör?

Om du är intresserad av att åka på skidsäsong i Kanada så rekommenderar vi att du reserverar din plats så snart som möjligt eftersom att efterfrågan är såpass stor på våra skidskolor i British Columbia och Alberta! Du är välkommen att ringa oss, eller skriva på [email protected] om du har några frågor 🙂 Hoppas vi ses i snön!

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig