Madeline om sitt stora äventyr i Marmot Basin

Avatar photo
Madeline Ingelgård June 17, 2019

Madeline är en av vinterns instruktörer och blev, precis som resten av oss, kär i instruktörslivet i snön. Vi pratade med Madeline efter att hon kom hem efter säsongen om hon ville dela med sig lite av sin upplevelse och det gjorde hon glatt! Här får du läsa mer om hennes upplevelser av säsongen i Marmot Basin, Kanada. 

 

Hej, mitt namn är Madeline och jag har senaste 18 åren bott i Sverige, precis utanför Stockholm. Idag är jag 20 år ung och har precis kommit hem från livets äventyr i Kanada. Hela min resa med Snowminds började faktiskt för några år sedan när jag började utforska tanken att jobba en säsong i Alperna, det spelade ingen roll som vad, jag ville bara få åka skidor och komma ifrån mitt trygga lilla värld och göra något för mig själv. Förra sommaren när jag precis hade tagit studenten med några timmars jobb här och där dök Alperna upp i huvudet igen. Jag började googla och tillslut hittade jag även Snowminds som erbjöd mig ett äventyr ända bort i Kanada, och självklart skulle jag med på den resan! En säsong i Kanada som skidinstruktör slog alla jobb i Alperna som servitris.

 

 

När jag hade skickat in min ansökan till Snowminds tog det inte lång tid innan jag fick tid för intervju och några dagar efter den hörde Snowminds av sig och tyckte även de att jag självklart skulle med på äventyret i Kanada. Direkt var jag tvungen att berätta för mina syskon som var de enda som visste, att om några månader åker jag till Kanada i hela 6 månader. Varför det blev Kanada istället för Alperna? Jo, inte bara att det var helt olika snöförhållanden, jag hade inte lust att plugga den där tyskan för jag skulle ju ta ett sabbatsår för att slippa plugga?!

 

 

Tre månader senare så mötte jag upp två av svenskarna på Arlanda och flög ner till Köpenhamn där vi mötte resterande 15 personer. Nu börjar äventyret på riktigt, om bara en flygning är vi i Kanada, shit vad pirrig jag var kan jag lova! Så fort vi landade i Edmonton fick vi en natts sömn innan vi hade en bussresa på 4h till Jasper. Dagen efter började vi 3-veckors kursen, och shit vad kul vi hade och de veckorna var bland det mest lärorika jag gjort! Jag har alltid trott att jag är en duktig skidåkare, men när vi började våran level 1 träning med Sophie och även en level 4 examiner (bästa man kan bli) så insåg jag snabbt att mycket i min skidåkning inte funkade för att bli bäst. Den utveckling som vi alla gjorde under dagarna på skidor och snowboard var sjukt stor och jag tittar än idag tillbaka på filmer vi tog under kursen och inser den stora utvecklingen vi gjorde. Efter tre veckors träning och förberedelse så väntade tre dagar med riktiga exam days, och alla var lika nervösa för hur det skulle gå, mest av allt jag som knappt hade en röst pga sjukdom, men vi alla klarade det och fick äntligen slappna av och fira ordentligt innan vi började jobba.

 

 

Första dagen som skidinstruktör var nervös, men ju fler lektioner man höll i desto bättre blev man, och att ha alla dessa skolgrupper under en veckas tid som vi hade flertalet gånger, det var nog det roligaste med jobbet, att lära känna samma människor under en tid, mer än bara sina kollegor, för oj vad vi hade roligt när vi inte var uppe på berget och jobbade.

 

Men till dig som nu funderar på att åka vill jag bara säga en sak och det är: ÅK!!!! Du får bara en första säsong och den kan ingen förutom du ta ifrån dig, jag önskar jag fick göra en till första säsong, men tyvärr får jag nog bara nöja mig med en andra säsong på Marmot Basin med flera av mina kollegor från första året. Det bästa jag gjorde för mig själv när jag väl var där var nog att inte ha några förväntningar på säsongen, för den slutade totalt annorlunda än jag räknade med, det enda jag kan avslöja tyvärr!

 

// Madeline Ingelgård

 

Vill du också uppleva en säsong i vinterparadiset Kanada? Här kan du läsa mer om vår 11-, eller 3- veckorsinstruktörsutbildning. Gillar du att utmana dig själv utanför pisten så varför inte gå vår offpist-, eller freeridekurs? I Kanada behöver man arbetsvisum som finns i begränsat antal. Reservera din plats här för att få chansen att uppleva Kanadas Champagne Powder 😄

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig