Min säsong i Nya Zeeland

Snowminds February 10, 2020

Kan man göra vintersäsong i Nya Zeeland när det är sommar i Europa? Svaret är ja och det var precis det som Johan gjorde förra sommaren. Läs om hans upplevelser, där en säsong inte bara var en säsong, utan också en resa till ett främmande land med massor av möjligheter att turista runt under sina lediga dagar. 

Jag fick chansen att göra säsong i Nya Zeeland och vara del av en fantastisk skidskola. Då jag ansökte till Snowminds instruktörskurs i Nya Zeeland, så hade jag förväntningar om att bli utbildad snowboardinstruktör och samtidigt få några feta upplevelser på berget. När jag ser tillbaka på min kurs, överträffade min resa samtliga förväntningar jag hade sedan innan. Jag hade möjlighet att bo med andra som hade samma passion för skid- och snowboardåkning, bli en del av en fantastisk skidskola och uppleva Queenstown.

Till att börja med, var det relativt nervöst att resa till ett nytt land, där jag skulle bo tillsammans med helt främmande människor. Men allt eftersom tiden gick, så blev vi verkligen en liten familj som tillsammans bodde på lite för små, men på sitt eget sätt- perfekta utrymmen. Vi har både skrattat och gråtit, stöttat varandra genom tuffa examensperioder och varit med om de häftigaste upplevelserna tillsammans. Men viktigast av allt, känner jag verkligen att jag har fått vänner för livet, som alltid kommer att hålla en om ryggen.

Därutöver så anställdes jag på en fantastisk skidskola, som drevs av erfarna instruktörer från alla världens hörn. Instruktörer som har en enorm passion för skidor och snowboard och fullkomligt lever för att undervisa. För mig var det det perfekt stället att börja på, om jag var osäker på något eller bara behövde någon att snacka med, så var det alltid instruktörer med stor erfarenhet, som kunde komma med tips och råd, ett litet pepptalk eller en rövarhistoria (eller två) för att muntra upp en.

Sist men inte minst, så fick jag chansen att uppleva Nya Zeeland som turist. Under kursen hade jag ungefär 1-2 lediga dagar i veckan från jobb och träning. Om jag hade två dagar ledigt, spenderade jag oftast ena dagen på berget och den andra på att turista. Jag tog tillfället i akt att besöka de charmiga vingårdarna i området, vandra runt i bergen, besöka en fårfarm, köra mountainbike, bungyjump och mycket mer. Så kort sagt, det finns definitivt något för alla, oavsett om du lockas av en avslappnade tur i spa’et, en härlig powerwalk eller en riktig adrenalinkick.

Sammanfattningsvis har min resa till Nya Zeeland varit närmast obeskrivlig. Jag har blivit vassare på att åka bräda, lärt mig otroligt mycket om hur det är att undervisa och inte minst lärt mig massor om mig själv.

Överväger du en säsong “down under” med Snowminds, bo i Queenstown och få en säsong i The Remarkables, New Zeeland, ett av sydliga halvklotets absolut bästa skidområden, så skynda dig att skicka in en ansökan till oss. Vi har endast plats till 16 lyckosamma framtida skidinstruktörer och 8 snowboarders. 

Delta på 1, 2 eller 3 veckors skidcamp i mars⛷️

Gör din dröm till verklighet!

ANSÖK NU