Minnen från Whistler, Kanada

Snowminds May 14, 2020

KANADA – Nanna och Cecilie, “vårt Whistler”.

Möt Nanna och Cecilie, som båda har varit på säsong i Whistler, Kanada. Låt dem ta dig med på en berättelse om tankar och minnen från innan, under och efter en säsong. “Om du sätter dig ner och tänker på om du ska åka på säsong eller inte, är det en enorm rekommendation härifrån. Det är en upplevelse som inte kan ersättas eller jämföras med något annat. Personlig utveckling, skidåkning, vänner för livet och viktigast av allt – gemenskapen, är vad en säsong har att erbjuda! “

Pisten är en fristad. Himmel och jord förenar en i detta snöklädda landskap. I horisonten sträcker sig bergen ut. Här härksar naturen, vi är bara passerande gäster under en vintersäsong. Bergen har varit här långt innan vi kom och de kommer att vara här långt efter vi har lämnat. En stark koppling har skapats mellan oss och berget. Detta är lyckans land, det är vårt hem i Whistler, Kanada.

Och här är vi nu, Cecilie och Nanna 20 år, i en sommarstuga på hemmaplan. Långt borta från vardagen vi nu har varit vana vid i fyra månader. Här har vi tid att tänka, prata och komma ihåg vad som gjorde Whistler till “Our Whistler”.

När vi ansökte för ett år sedan med tankar, idéer och nervositet fanns det olika faktorer som väckte vårt intresse. Föreställ dig att du kan arbeta med det du älskar mest, kunna förmedla passionen för skidåkning samtidigt som du utvecklar språkkunskaper och introduceras till en helt ny kultur. En kultur där du måste hitta din egen roll. En kultur som bygger på en befolkning som alltid står med öppna armar och gör plats för alla. Intresserade, glada, pratsamma och tankeväckande människor som fyller din vardag med leenden och får dig att känna dig välkommen och hemma. Att vara bosatt i ett annat land är så givande. På det här sättet kan du uppleva så mycket mer än du annars skulle ha gjort på en resa igenom landet, där de berömda turistmålen jagas i ett. Men här var utsikterna att förvandla en stad där alla andra var turist till en stad där du själv kunde fungera som guide. Föreställ dig att du kan säga att du har bott i Kanada i ett halvt år.

Efter många års semester på diverse skidorter runtom i Europa, var det en önskan att uppleva något nytt – att uppleva en annan skidkultur, en annan befolkning och se en annan natur. Eftersom skidåkningen alltid har givit oss glädje sedan vi var väldigt unga, hade vi ingen större tvivel på det vi kastade oss in i. Känslan av att brinna för det du gör och aldrig tappa intresset för skidåkning. Det var en av anledningarna till att vi valde att starta våra liv som skidinstruktörer. – och när får du en sådan möjlighet igen?

Hur samlar du alla intryck, upplevelser, skratt och gemenskap till en text så att du får en känsla av att allt sägs vara tillräckligt?

Det kan vara svårt att beskriva upplevelsen av att vara i säsong genom skrift. Säsongen har varit så givande och känslorna är starka.

Vi har skrattat tillsammans och gråtit tillsammans. Vi har bott nära varandra de senaste fyra månaderna och delat allt. Vi har varit där för att uppleva varandras utveckling både på skidnivå och på personlig nivå. Det har varit plats för alla och oavsett vilken dag du har haft, vet du att det finns någon hemma för att ge en kram eller skratta av dagens roligaste krasch. En sådan gemenskap uppstår bara för att alla har gått med på detta med samma mindset. Vi har minnen för livet och vi har skapat vänskaper för livet.

Små glimtar från vardagen som vi minns:

… Sittande 6 personer tight i en soffa där det annars bara finns plats för 3 på kalla decemberkvällar, medan vi drack varm choklad och kollade på julkalendern.

… En julafton långt borta från familjen, men med bra humör, paket, sång, god mat och sällskap av fina vänner.

… Hur vi, med skidor på ryggen och svett på pannan, stod överst och tittade ut över bergen när vi vandrade upp till Flute Summit.

… Den pressande eftermiddagssolen som träffade våra vinterbleka ansikten och gav oss en riktig google tan, medan vi satt och kikade på backflips som gjordes på våran hembyggda kicker.

… Hur vi trots olika skidnivåer stöttade varandra, skrattade tillsammans och alla hade samma önskan; nämligen att vi alla skulle klara kursen. Huruvida man hade åkt skidor i 5 eller 30 veckor innan spelade ingen roll.

Alla dessa minnen har en sak gemensamt – vi har gjort det tillsammans. Den här säsongen skulle inte varit det den var, om det inte vore för alla vänner som delat det här äventyret. Det är svårt att välja något som var det bästa med säsongen. Säsongen har varit fantastisk på alla sätt och vis och det kommer inte gå att välja bara en sak eller ett minne.

Så du som sitter hemma och överväger om du ska åka på säsong elle inte, är det en stor rekommendation härifrån. Det är en upplevelse som inte kan ersättas eller jämföras med något annat. Personlig utveckling, skidåkning, vänner för livet och viktigast av allt – gemenskapen, är vad en säsong har att erbjuda!

Tack till alla som vi har spenderat de senaste månaderna med och tack till dig som läst våran blogg.

– Nanna och Cecilie

 

Får du också lust att åka på en vintersäsong i Kanada efter att ha läst om Nannas och Cecilies fantastiska säsong? 

Läs mer om dina möjligheter för att bli instruktör i Kanada här.

Hoppas att vi ses i snön nästa vinter 🙂

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig