Mitt äventyr som skidlärare i Kanada!

Snowminds November 8, 2017

Riskerandes att det blir lite sentimentalt så börjar jag med att säga att jag sedan så länge jag kommer ihåg har älskat att åka skidor och drömt om att spendera en hel säsong i snön. Jag övervägde tidigare antingen att skibumma eller jobb som skidguide. Men att ha konstant arbete dygnet runt och bli väckt mitt i natten av att ens gäst inte kan få på sin TV lät inte så lockande. Som tur var så hörde jag om skidlärarmöjligheterna via Snowminds.

Mötet med Snowminds

Jag träffade Snowminds på mitt Gymnasium och det tog inte många minuter innan jag var såld. Tanken att kunna jobba som skidinstruktör, att ha pisterna som arbetsplats, bli en riktigt duktig skidåkare och… ja att tjäna pengar samtidigt var en dröm för mig. Det lät nästan för bra för att vara sant. Efter detta så kom man snabbt in i processen och hade saker att göra, det var samtal med Snowminds, ansökning för Visum, vilket går otroligt långsamt, infomöten osv.

Kick-off eventet
När allt pappersarbete började bli mer och mer klart och säsongen närmar sig så håller Snowminds ett Kick-off event. Ett superfett event där man får möjlighet att träffa de andra deltagarna som man ska ut på säsong med, snacka med tidigare instruktörer, titta på utrustning och inte minst dela med sig av sin glädje inför säsongen.

En månad innan utresa så ger Snowminds sina deltagare en möjlighet att köpa det sista de behöver gällande utrustning i sammarbete med en Skishop. Detta var lite farligt då det inte finns något roligare än att köpa utrustning! När detta är klart och kreditkortet mår lite sämre så är det endast packa och vänta som gäller. Men här uppstår nästa utmaning då man ska ha mycket saker med sig.

Det är en sak att packa för en veckas semester men att packa för 5 månader,, jag hör redan ljudet av ett skrikande blixtlås. Men nu sitter jag här en vecka före utresa och kan helt enkelt inte vänta längre. Ett års förberedelser, övervägningar och inte minst ansträngningar är över.

So Canada, here I come!

 

 

Så fick vi luft under vingarna

Klockan är 08:24 och hela min familj och jag åker hemifrån. Det här efter en lång väntan äntligen blivit dags att åka iväg till Kanada! De sista par dagarna spenderades med att säga hejdå till familjen vilket b.la. innebar att det blev festmåltid efter festmåltid för att påminna mig om vad det är jag reser iväg från. Vi kommer fram till flygplatsen och jag säger farväl till familjen.

Turen till Kanada gick helt utan problem. Vi flög kl. 12:00 och mellanlandade i Toronto och flög senare vidare till Vancouver. På vägenfick vi se Torontos flygplats på bästa sätt!

 

Vi ankommer alltså i Vancouver flygplats och är inte direkt obemärkta. Inte noga med att 40 unga personer ankommer i flock utan ALLA har såklart en skid/snowboard bag med sig. Vi tog upp lite plats kan man säga.

Så… ÄNTLIGEN kommer vi fram till hotellet efter en lång bussresa med en väldigt speciell chaufför. Han höll väldigt många pauser på vägen vilket han försökte kompensera med att köra snabbare. DEtta resulterade i att han på något sätt lyckades pajja bromsarna. När vi ankom till hotellet kl. 6 Kanadensisk tid så hade vi rest mer än 30 timmar. Vi hade förtjänat en god natts sömn på hela 2.5 timmar innan vi skulle upp i Sun Peaks.

To be continued…!

Drömmer du också om att åka till Kasnada och jobba som instruktör i pisterna? Kontakta Snowminds på: +46 40 606 08 72 för att höra mer 🙂

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig