Mitt liv i Kanada är din semester!

Snowminds June 16, 2017
 Signe Petersen-Halldorsson Januari 16, 2017
Det är nu ett bra tag sedan jag resta ifrån, det jag då tyckte var ett kallt Danmark, och tog farväl av familj och vänner. Jag kan konstatera att Danmark inte är så kallt som jag trodde för här i Kanada kan temperaturen under denna tiden av året nämligen komma upp i hela -25 grader och jag har än så länge inte haft användning av mina sneakers. Jag har fått nya vänner och Snowminds familjen är redan helt fantastisk.
Efter en fantastisk skidlärarkurs var det lite sorgligt att ta farväl till de som skulle ut på andra destinationer när vi på “bara” 24 stycken skulle vidare till Sun Peaks. Vi fick där fira både Jul och nyår på ett väldigt mysigt sätt. Julmiddagen med skinka, rödkål, potatis och brunsås serverades för 19 personer på 20kvm. Det var riktigt tajt… men också skitmysigt. Nyåret firades med tävlingen “Big Air” där lokalboende visade upp riktigt feta tricks i parken och middagen bestod av Pizza och Pina Colada… mer behövs inte sägas.
Vi kom fram i Sun Peaks, Kanada, efter en lång resa på 24 timmar, inkl ca 11 timmar flyg, en massa väntan på olika flygplatser och till sist 5 timmars buss från Vancouver till Sun Peaks. Att själva turen var långa gjorde inte så mycket, vi var alla spända och kunde inte vänta att komma fram. Nu är vi här och det är inget annat än fantastiskt. Sun Peaks är en jättemysig liten by och jag har inte träffat en enda person som inte varit välkomnande än så länge. Atmosfären här i resorten är helt speciell och hur kan det inte vara det när alla får åka skidor och göra det dem älskar? Det är verkligen helt fantastiskt att uppleva och jag ser jättemycket fram emot att få börja undervisa och bli en större del av gruppen av skidlärare och anställda här på berget.

Det har skett så många saker sedan vi blev utbildade. Vi har blivit skidlärare och kommit igång med “den vanliga vardagen”. Jag känner verkligen att jag har världens bästa jobb och citatet “mitt liv är din semester” är den mest passande beskrivningen. Självklart så finns det som i andra jobb både bra och dåliga dagar och bra och dåliga upplevelser men de bra upplevelserna är så otroliga det är dem man kommer att komma ihåg och tänka tillbaka på. Här om dagen hade jag t.ex. världens gladaste barn. Han log och skrattade nästan oavbrutet i 3 timmar, hon älskade att åka skidor och skrattade varje gång hon trillade. Det var en väldigt givande upplevelse och man togs direkt tillbaka till sin egen barndom.

Utöver att vi själv undervisar så har vi också möjligheten att själva bli undervisade av de mer erfarna skidinstruktörerna varje morgon och ibland om eftermiddagarna vilket gör jättemycket för sin egen skidåkning. Här om dagen så tog en väldigt speciell person del av vår skidinstruktörs träning. Det var den olympiska skidåkaren Elli Terweil. Trotts att jag inte kände igen henne så var det en helt vild och otrolig möjlighet att få åka skidor med henne. Hon bidrog med lite tips och tricks och visade oss dessutom hennes sinnessjuka sjuka slalom teknik som jag nog dessvärre aldrig kommer kunna matcha men när man åkte efter henne och höll hennes tempo så kände man sig iallafall nästan lika bra som henne.

För att sammanfatta så är livet helt fantastiskt här i Kanada och jag njuter till fullo. Om du vill se lite mer bilder om detta så hittar ni mig på Instagram under namnet “Signe_ph” 🙂

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig