Nikolajs skidsäsong i Fernie

Snowminds January 19, 2024

Läs om Nikolajs skidsäsong i Fernie, där det handlade om allt från roliga kvällar i staden till fantastiska dagar på berget, detta är en berättelse om hur denna charmiga stad blev hans andra hem

 

Mer än ett resmål: Hur Fernie fick mig att känna mig hemma

Charmig, jordnära och vänlig – så skulle jag beskriva Fernie som en stad, bortsett från skidåkningen. Det är det som gör Fernie till en speciell plats för mig; det är en ungdomlig stad, där man snabbt känner sig som en av de lokala, och busschauffören till och från berget är också din skidkompis. Jag började min tid i Fernie med endast två vänner som jag kände från en tidigare säsong i Whistler. Men det tog inte lång tid innan jag kände mig hemma i denna charmiga stad i de Kanadensiska Klippiga bergen. Det var en plats där en fredagskväll kunde bestå av en rolig tur på stan eller vid lägerelden med vänner och en gitarr.

 

Jag till vänster, med alla mina vänner från Fernie

Jag till vänster, med alla mina vänner från Fernie

Den sociala pulsen av och på berget

När jag åkte knädjupt puder och behövde en paus på berget, var mitt favoritställe alltid Bears Den. Den perfekta lilla platsen för att få en billig lunch; vanligtvis var det en varmkorv och en varm choklad som jag fick i mig för att ladda batterierna innan jag återvände till backen.

Staden Fernie har mycket att erbjuda när du är klar med att njuta av snön, de goda slutar inte där! Det finns gott om bra barer för att ta en öl eller två med dina vänner. En personlig favorit för mig var Kodiak lounge vid Raging Elk Hostel. Denna hemtrevliga, roligt dekorerade och billiga bar levererade alltid utmärkt service från trevliga bartenders. Förutom den billiga ölen och den fantastiska atmosfären arrangerar Kodiak också några av stadens bästa evenemang. Oavsett om det är Jam Night, biljardtävlingar, karaoke eller Ladies’ Wine Night, ser Kodiak alltid till att det blir trevligt!

En annan höjdpunkt under skidsäsongen i Fernie är Hot Dog Day, möjligtvis den roligaste dagen under säsongen. Det är en stor temafest där alla på berget klär sig i 70- och 80-talets skidkläder, vilket skapar en nostalgisk atmosfär som tar dig tillbaka i tiden. Det kändes precis som att vara med i filmen Hot Tub Time Machine. Det är ett absolut måste att se den innan du åker eftersom den spelades in i Fernie!

(Fun fact: Om du sitter på ELK Quad-stolliften, håll utkik efter bubbelbadet, för lite extra spänning på vägen upp).

Legenden om Griz

Man kan inte tala om en skidsäsong i Fernie utan att nämna det fantastiska champagnepudret, som vi alltid kan tacka Griz för att leverera. Fernie är inte din typiska skidort där du ivrigt övervakar snöprognosen för att se när nästa bra puderdag kommer, Griz har din rygg. Legenden om Griz är en halv man, halv grizzlybjörn som strövar omkring på berget i Fernie. Han är beväpnad med sin pudergevär och ser till att du och dina vänner har gott om snö att leka i.

Puderskidåkning i Fernie

Puderskidåkning i Fernie

Utforska Fernie och omgivningarna

Fernie Alpine Resort erbjuder utmanande off-pist, perfekta för skidåkare och snowboardåkare som är hungriga efter utmaningar och inte räds att testa sina gränser. Det var just därför Fernie passade mig så bra under min andra säsong. Jag kände mig säker och var motiverad att bemästra några Double Black Diamonds, som är en kategori i Kanada som ligger över de svarta pisterna.

Fernie är ett relativt stort resort, men det är inte lika stort som Whistler, St. Anton eller andra enorma skidområden. Och vet du vad? Det är en fantastisk sak. Det ger dig möjlighet att upptäcka dina favoritplatser och verkligen få ut det mesta av de magiska dagarna när snön är helt perfekt. Men när hungern efter att utforska nya platser kom, fyllde vi bilarna med vår utrustning och styrde kosan mot nya destinationer. Det fanns gott om möjligheter antingen till Kicking Horse, Kimberley, Revelstoke, Panorama eller Castle Mountain. Det är en gyllene möjlighet att besöka andra Snowminders och låta dem visa dig runt på deras lokala berg och mysiga byar.

Lunch med utsikt vid Kicking Horse

Lunch med utsikt vid Kicking Horse

Fritiden i Fernie

På en vilodag i Fernie finns det massor av roliga aktiviteter att roa sig med. Mina vänner och jag brukade njuta av spel som discgolf, vi hyrde fatbikes för en härlig cykeltur upp till Montana Hut (som erbjuder fantastisk utsikt över staden och de hisnande bergen runt omkring). Vid ett minnesvärt tillfälle fann jag mig själv i en spontan ishockeymatch på en sjö. Det var utan tvekan den mest kanadensiska upplevelsen någonsin. De bjöd in mig, i antagandet att jag kunde spela, och vi upptäckte snabbt den stora skillnaden mellan en genomsnittlig dansk ishockeyspelare och en kanadensisk. Men det spelade ingen roll till slut. Alla var mer än glada att låta mig delta, och till min förvåning lyckades jag till och med göra ett mål – en stund som står som en av de största sportprestationerna i mitt liv.

Men om du, liksom jag, föredrar att titta på ishockey, då finns det alltid möjlighet att se en match och heja på det lokala hockeylaget, Fernie Ghostriders.

Min upplevelse i Fernie var otrolig. Sedan jag lämnade denna charmiga stad i de Kanadensiska Klippiga bergen, har den haft en speciell plats i mitt hjärta. Jag kom ursprungligen för skidåkningen, vilket överträffade alla mina förväntningar. Men Fernie visade sig vara så mycket mer än bara en skiddestination. Så om du funderar på att bli skidinstruktör i Kanada, rekommenderar jag starkt att välja Fernie.

 

Gör som Nikolaj och utforska en skidsäsong i Fernie. Bli level 1 skidinstruktör i Kanada.

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig