Oui, Jag pratar Franska

Snowminds February 23, 2022

Pratar du franska? Oui, Oui, je parle français.

Vi har alla hört sägen: Att franskar inte pratar engelska. Men för att vara ärlig, så gäller sägen majoriteten av befolkningen i Frankrike. Men det är inte bara i Frankrike som det pratas franska, i delar av Kanada och Schweiz så är franska huvuddialekten. På grund av detta så finner många skidskolor i områdena franskakunskaper på ditt CV som ett stort plus. Så slösa inte en minut till och kom igång med vår Snowlingo onlinekurs i franska.

Val av destination

I Kanada eller Schweiz så är franska inte obligatoriskt, men föreställ dig de extra grupperna av människor som du kan lära ut att åka skidor till om du pratade franska. Här är några resorts på den fransktalande sidan av landet, där Snowminds erbjuder skid- och snowboardinstruktörskurser:

  1. Schweiz: Nendaz, Verbier och La Tzoumaz
  2. Kanada: Stoneham och Bromont
  3. Och såklart… FRANKRIKE

Som fransyska själv, så kan jag erkänna att det är inte ett lätt språk att lära sig. Alltså, jag menar att vi har alla hört orden “vert” (grön), “vers” (framåt), “ver” (mask) och “verre” (glas) – inga knep används utan alla uttalas samma 😂

Hur kan du på några månader lära dig språket?

Franska kurs – Snowlingo

Låt mig berätta hur det skulle gå till. Om du vill lära dig språket tillräckligt mycket så kan du det tack vare – Snowlingo onlinekurs i franska! Denna språkkurs är utvecklad för att hjälpa instruktörer att förbereda sig inför en säsong i ett fransktalande land. Med denna kursen så ska du ha möjlighet att öva och förbättra dina franska skills, vilket oavsett kommer ge dig en fördel när du anländer till din destination. Målet är inte att lära dig “the basics” utan att du ska lära dig användbara meningar och bygga ett lämpligt ordförråd som är nödvändiga att ha för maximera din säsong i fransktalande resorts.

Detta är till för er, så ni kan hantera er instruktörsutbildining samt arbetet som följer efter avklarad examen.

Så fort du har fått din destination så rekommenderar vi dig att lära dig grunderna i Franska genom Duolingo. Efteråt så är du fullt redo för Snowminds onlinekurs i franska, som är uppbyggd på 10 moduler, tillgängliga när du vill och vart du vill. Du börjar första veckan med att lära dig grunder i form av meningar som du kan behöva som skidinstruktör. Dessa är fokuserade på relevanta ämnen vecka för vecka. För exempel, så kommer du få göra moduler som behandlar utlärning till både vuxna samtidigt som fler och fler tekniska termer inom området introduceras för dig som blivande skid/snowboardinstruktör. Varje modul har ett test med videos och ljudfiler som hjälper dig att se om du kan det som modulen bearbetat 😊

Men så klart, som vilken lärprocess som helst, så behöver du fokusera och spendera en del tid på att öva språket. Istället för att lära dig franska i skolan så har vi skapat en kurs där du bara lär dig det “nödvändigaste” i relation till att vara en instruktör. Och om du följer modulerna en för en så ska du bli mer än redo inför din säsong!

Franska under din säsong

Oavsett om du är i  Bromont, Kanada, eller Nendaz, Schweiz, så finns det fransktalade människor överallt och många av de talar inte flytande svenska eller engelska.

Så om du ska försöka förklara parallell skidåkning på engelska så kan det bli knepigt… Och på grund av att många har försökt, så kan vi berätta att det kan bli utmanade och våra skidskolor vet om det. Detta är varför de också föredrar instruktörer som kan tala lite franska eftersom det öppnar dörrar till fler potentiella kunder och gruppbokningar.

Förutom fördelen med att sätta franskan på ditt CV, så är det väldigt användbart för att lära känna locals runt om i resortet 🍻

Blog Post French Snowlingo

Mer än bara “baguette”, “fromage” eller “je m’appelle” !

Uppenbarligen så är franskan ett utmanade språk, och det krävs en stor dos av motivation för att lära sig det. Oavsett vad så när du klarat kursen så kommer du vara väldigt glad över vilka möjligheter som det öppnar upp till! Få ut det mesta av ditt sabbatsår och lär dig ett nytt språk. Efter onlinekursen i franska så kommer du kunna fortsätta dina meningar efter “je m’appelle” och presentera ditt fantastiska jag till skidskolor, kunder och locals.

// Léa

Är du också redo för att kasta dig in i det franska språket och göra en säsong i ett fransktalande resort efter att ha läst vår blogg? Se alla möjligheter för kurser här, och läs mer om våra instruktörskurser här.

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig