Recap av Snowminds skidlärarkurs

Snowminds January 19, 2018

I November månad var mer än 300 hoppfulla skidläraraspiranter samlade i Kaprun, Österrike, där Snowminds 2-, 3- och 5 veckors skid- och snowboardlärarkurser drog igång!

Under själva examen på den Österrikiska level 1 skidlärar utbildningen, Anwärtern följde vi 5 kommande skid- och snowboardlärare i löpet av en typisk dag på berget. Därifrån kommer dessa 4 spotlights som kan ge dig en idé om hur en instruktörskurs ser ut och fungerar!

Level 1 utbildningen ger en introduktion till hur man som skidlärare bör undervisa en nybörjare och se till att sin kursist får en bra, trygg och säker start på skidåkningen.

William, 3 veckors dual kurs
Utöver våra skidlärarkurser så kan man också gå en dual kurs där man deltar i Anwärtern för både skidlärare och snowboardlärare för att senare kunna lära ut i båda disciplinerna. Vi följde William en av dagarna då det var snowboardåkning på programmet. Snowboardutbildningen har en lite mer avslappnad läggning för undervisning! William arbetar just nu som skid- och snowboardlärare i Bad Hof Gastein!

Fredrik,  5 veckors all-mountain kurs
Mitt i förberedningarna inför Anwärtern så följde vi Fredrik under träningen med den Österrikiska tränaren från SBSSV. De övade b.la. på kortsväng och stavteknik. Fredrik är nu anställd som skidlärare i en Österrikisk skidskola i Bad Gastein!

Linnéa, 5 veckors all-mountain kurs
Under en av examendagarna så var nerverna svåra att kontrollera då man både var tvungen att ha koll på Tyskan samt skidteknik för Linnéa, som var med på Snowminds 5 veckors skidlärar kurs. Examen klarade hon med bravur och hon jobbar just nu som skidlärare i St. Anton!

Vintersäsongen 2018/2019

Vi har redan nu öppnat för ansökningar inför säsong 2018/19, så om du vet att du vill åka skidor nästa vinter så rekommenderar vi att du går in och ansöker om en plats! Platserna fylls snabbt upp så vi rekommenderar att du skyndar dig in för att ansöka så att du kan reservera din plats på din drömdestination!

Ring till oss på +46 40 606 08 72 eller skicka ett mail till [email protected] för att höra mer!

Begränsad antal visum till Kanada! 🇨🇦

Gör din dröm till verklighet!

ANSÖK NU