Reseförsäkring för skidinstruktörer

Snowminds August 9, 2021

Vilken reseförsäkring ska du ha som skidinstruktör och vad ska den täcka?

När du reser med Snowminds är det ett krav att du har en reseförsäkring.

Skidåkning och snowboard kan vara farligt och man kan råka ut för allvarliga olyckor, som ofta är förknippade med höga kostnader för behandling eller räddning. Tyvärr upplever vi varje år att det finns instruktörer som skadar sig och behöver professionell hjälp. Ett brutet nyckelben eller ett avslitet korsband är frekventa skador på skidor och snowboards, som snabbt kan bli dyra utan rätt försäkring. Din normala försäkring täcker inte skidåkning och snowboard, eftersom det är en extremsport! Det är därför viktigt att du pratar med försäkringen och ser till att du får en försäkring som täcker skid- och snowboardåkning även i offpisten! Du måste därför också täckas av försäkringen om du skadas utanför pisten. Du har förmodligen sett eller hört talas om någon som har plockats upp av en helikopter för att de har ramlat utanför pisten och räddningen på snöskoter inte kan komma ut till dem. En sådan resa kan enkelt runda upp till 50 000 SEK och mer – det är inte roligt att behöva betala själv.

När du väl tecknat en skidförsäkring är det en bra idé att kolla om den täcker alla vintersporter, t.ex. kälke, klättring eller helii-skiing? Det finns massor av roliga aktiviteter du kanske vill prova på din säsong.

Vi vet att du förmodligen har varit på skidsemester många gånger, och att försäkringen oftast är i ordning, men nu är det inte bara en veckas semester du ska på. Du ska på en hel säsong där du ska bo och arbeta i flera månader. Oftast ger privata försäkringar inte tillräcklig täckning för hela reseperioden, vilket under de senaste åren har resulterat i stora utgifter för vissa resenärer. Det kan också vara skillnad på vilken försäkring du ska ha när du bor och arbetar i ett annat land och inte bara är på skidsemester. Lagstiftningen gällande hälso- och reseförsäkring varierar också från land till land – så se till att prata med försäkringen och se till att du får en försäkring som täcker hela din säsong och ev. ytterligare resor efter säsongen.

När du är på säsong så åker du nästan skidor och snowboard varje dag! Det är inte ovanligt att en instruktör gör en ordentlig vurpa i brädan på en sten eller tappar en skida i offpisten. Det är därför viktigt att din försäkring täcker dessa extra behov – eftersom du inte kan göra ditt arbete utan dina skidor eller din snowboard. Du bör också ta reda på vilka försiktighetsåtgärder du måste vidta för att säkerställa att dessa föremål täcks om de till exempel stulits utanför en bergsrestaurang eller från ditt boende.

 

Före resan – avbeställningsförsäkring

När du bokar en resa är det alltid en bra idé att ha lite ekonomisk säkerhet om något skulle komma i vägen. Detta gäller naturligtvis när du bokar en upplevelse med Snowminds, eftersom det är längre resor med mycket innehåll som innebär ett relativt högre pris än den typiska semestern. Även en välplanerad upplevelse kan avbrytas av en plötslig och oväntad skada, sjukdom i den närmaste familjen och liknande. Därför rekommenderar vi att teckna en avbeställningsförsäkring så att du är täckt vid en olycka och inte kan åka på säsong på grund av en skada.

Det är en bra idé att först kontrollera om du har en avbeställningsförsäkring i din privata hemförsäkring, som täcker den typ av resa du ska göra, täcker upp till det belopp resan kostar och naturligtvis att den täcker i fall som är vettiga . Det är vanligtvis billigare om du har en av dessa jämfört med om du måste köpa en så kallad “enkel avbeställningsförsäkring”, som vi erbjuder – det vill säga en avbeställningsförsäkring som täcker en resa.

På Snowminds har vi ett partnerskap med Europeiska, som erbjuder en avbeställningsförsäkring med en täckning som matchar behovet av en Snowminds -upplevelse. Denna försäkring kostar 6,25% av resans pris och vi erbjuder den till 6% av din resas pris. Du kan läsa lite mer om vad det täcker här. Om du inte redan har en avbeställningsförsäkring är det en bra idé att köpa detta eftersom vi tyvärr ser framtida instruktörer som är förhindrade på grund av en dum skada kort före avresa och inte har avbeställningsförsäkring.

 

Här är några saker som du bör ha koll på angående din reseförsäkring.

Vad som täcker

När du vistas utomlands är det viktigt att du känner till landets regler i fråga om medicinsk täckning.
Det betyder att du måste ta reda på om det kostar pengar att gå till sjukhuset i landet eller om det är gratis. Detta är viktigt i förhållande till om du (förhoppningsvis inte) skulle bli skadad eller bli sjuk. Det är viktigt att din försäkring täcker utgifter för medicinska besök eller liknande. Lyckligtvis vet vi mycket om detta hos Snowminds, så om du är i tvivel om det, skriv äntligen ett mejl eller ring oss.

 

Hjälp från skidpatrullen

Skulle du mot förmodan hamna i en olycka på berget och skidpatrullen måste kontaktas kan det bli en dyrt om det inte täcks av din försäkring. Därför bör man alltid ha denna del täckt av sin försäkring. Speciellt om du planerar att åka offpist, som många av våra instruktörer gör. Då kan det bli en dyrt i form av helikopterräddning och en särskild räddning.

 

Längden på din reseförsäkring

När du väljer att gå en säsong slutar det ofta med en vistelse på över 5 månader. Naturligtvis är det viktigt att du är täckt under hela din utomlandsvistelse. De flesta vanliga reseförsäkringar täcker inte längre vistelser, särskilt inte med arbete. Därför är det viktigt att du hittar en försäkring som passar dina behov.

 

Utrustning

Det är viktigt att du får utrustningen som du tar med dig på din resa täckt av din försäkring. Du kan riskera att någon tar dina skidor. Naturligtvis kommer det alltid att vara tråkigt om det händer, men det kan vara lite plåster på såren om dina skidor är försäkrade. Dessutom är det alltid en bra idé att ha ett skidlås. Om du inte vet var du kan få en så kan vi enkelt hjälpa dig i vår shop.

 

Andra aktiviteter

Många av våra instruktörer testar på andra aktiviteter på berget under sin säsong. Det kan vara allt från att klättra i bergen till att åka pulka ner. Som så många andra aktiviteter i naturen kan detta tyvärr orsaka oförutsedda skador. Det är därför det är viktigt att du också är försäkrad mot dessa sporter!

 

Låt oss sammanfatta

När du tecknar en reseförsäkring är det därför viktigt att du undersöker och tänker på följande:

1) Att det täcker hela din säsong och eventuellt fortsatt resande efter säsongen
2) Att den täcker extremsport som skid- och snowboardåkning, offpist och andra extremsporter
3) Att den täcker de extra behov du vill ha täckt såsom bagage, sportutrustning och reseolyckor

Av goda skäl kanske du tänker “Är jag inte försäkrad genom min arbetsgivare / skidskola?” Och på detta är svaret ja, men bara till en viss grad.

När du arbetar på skidskolan tecknar din skidskola vanligtvis en reseförsäkring så att du täcks av ansvar och olyckor under arbetet. Denna försäkring täcker vanligtvis läkarbesök och skador, men inte t.ex. hemtransport, bagage etc. Det täcker vanligtvis dig när du är på jobbet, men inte under kursen, på semester, utanför arbetstid och när ditt kontrakt löper ut och om du till exempel vill stanna längre på orten eller resa runt. Därför är det viktigt att du har en bra och omfattande reseförsäkring, som innehåller allt vi just har nämnt.

 

SNOWMINDS ÅTERBETALNINGSGARANTI – DIN TRYGGHET MED SNOWMINDS

Sedan Snowminds start 2012 har det varit våran första prioritet att du kan känna dig 100% trygg hos Snowminds – och detta gäller givetvis fortfarande!

Därför vill du som resande automatiskt vara skyddad av Snowminds Återbetalningsgaranti. Det betyder att om din resa eller instruktörskurs ställs in innan avresa, så kan du fritt välja ett av följande alternativ:

  • Att flytta din resa eller instruktörskurs omkostnadsfritt till senare tidspunkt
  • Att delta på en annan resa eller instruktörskurs
  • Att få full återbetalning på resans pris

Våran Återbetalningsgaranti gäller för alla resande, oavsett om du redan har beställt din resa eller instruktörskurs, eller överväger att beställa en skidresa eller en instruktörskurs. Du kan alltså tryggt beställa din instruktörskurs och se fram emot fantastiska upplevelser i snön.

Här nedan kan du läsa närmare om Snowminds Återbetalningsgaranti.

 

ÄR DET NÅGRA KOSTNADER SOM INTE OMFATTAS AV ÅTERBETALNINGSGARANTIN?

Med våran Återbetalningsgaranti får du full återbetalning inklusive depositionen för icke påbörjade resor. Har du beställt produkter så som t.ex avbeställningsförsäkring, skidutrustning eller språkkurs som är mottaget eller satt i bruk, omfattas dessa inte av återbetalningsgarantin.

För ytterligare information hänvisar vi till våra villkor och bestämmelser.

 

VAD HÄNDER OM MIN RESA BLIR INSTÄLLD PGA. COVID-19?

Om din resa blir inställd pga. Covid-19 (coronavirus) gäller våran Återbetalningsgaranti, dvs du kan fritt välja mellan:

  • Att flytta din resa eller instruktörskurs omkostnadsfritt till senare tidspunkt
  • Att delta på en annan resa eller instruktörskurs
  • Att få full återbetalning på resans pris

 

Om ovanstående väcker eventuella funderingar eller om du önskar att boka en skidresa eller boka din instruktörskurs, är du alltid välkommen att kontakta oss.

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig