Säsongsavslutning på Hawaii

Avatar photo
Daniel Kringelbach July 26, 2019

Det kan vara svårt att förstå den tomhet en säsong lämnar kvar. Det skulle Daniel lyckligtvis inte, då hans säsong blev avslutat med Snowminds Hawaii säsongsavslutning där instruktörer från Kanada och Japan möttes till en episk avslutning av vintersäsongen. Resan bjöd på många roliga aktiviteter så som skydive, helikoptertur, surflektioner och gemensam avslutningsmiddag. 

 

Vad är det värsta med att vara på säsong som instruktör? Att man måste lämna det igen. När man reser hem efter 4-5 månader, som instruktör i ett främmande land, är det en märklig känsla man har i kroppen. Det känns tomt och man längtar efter att få komma iväg igen. Men plöstligt fick vi möjligheten att åka på säsongsavslutning med Snowminds, så hur kunde vi säga nej! Vilket bra beslut – wow vilken häftig resa! Hawaii är en ö som jag alltid velat besöka, men det har alltid varit så långt. Egentligen så långt hemifrån som man kan komma. Så det var ju egentligen perfekt, när man som vi redan befann sig i Kanada eller Japan. Det ligger ungefär “mitt mellan” Kanada och Japan, så det var den perfekta mötespunkten för alla instruktörer. Det var en grym möjlighet för att möta nya människor som hade samma, tomma, känsla efter att ha lämnat säsongslivet. Tillsammans njöt vi av solen och värmen och pratade om alla våra äventyr från snön.

 

Daniel

Jurassic Park

 

Resan gick till en av öarna, också känd som Kauai (uttalas “kawaii”). Det är en fantastisk plats med galet fin natur! Ön är ett av de ställen i hela världen där det regnar mest, vilket ger bra förutsättningar för den regnskogsaktiga naturen och fin utsikt över bergen. De flesta Jurrasic Park filmerna är inspelade på ön för att det är så mycket skog och avskilt från andra ställen. Nu tänker ni säkert, att en sol- och badsemester på en av jordens mest regniga platser inte låter så nice, men när det inte är regnsäsong är ön ett riktigt semesterparadis. Trots regn på nätterna var det soligt och 30 grader varje dag. Det var det perfekta stället att få lite sol efter 6 månader som skidinstruktör. Problemet med att vi alla hade varit i snön ett halvår och våra bleka kroppar inte hade fått se solen var att de flesta brände sig, så många hade några dagar i skuggan också med paus från solen.

 

Jye

Daniels kompis Jye när han hoppar fallskärm.

 

Det var självklart mycket avslappning på stranden, men Snowminds hade också hittat många bra gruppaktiviteter till oss. Aktiviteter så som surflektioner, atv-körning och en stor gemensam avslutningsmiddag. Dessutom erbjöd ön andra coola aktiviteter så  som att hoppa fallskärm och åka på helikoptertur, vilket många – inklusive jag själv – utnyttjade till fullo. Så var det en del som lärde sig grunderna till att surfa och så spelade vi mycket volleyboll på stranden. Tillsammans med mina säsongskompisar så hyrde vi en bil, så fick vi möjligheten att åka runt på hela ön och utforska den fina naturen.

 

Hawaii

Surfning i solnedgången

 

Säsongsavslutningen med Snowminds var en stor success, och för mig var det en fantastisk möjlighet att avsluta säsongen och fylla tomrummet med nya upplevelser.

 

 

// Daniel Kringelbach

 

Ska du också med på Snowminds säsongsavslutning på Hawaii? Läs mer om resan här eller reservera din plats här. 

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig