Hur förbereder man sig för en tur till Afrika

Avatar photo
Maaike March 15, 2018

En upplevelse utöver det vanliga

Beslutet om att åka till Afrika var rätt spontant. Tanken om att resa till Afrika för att göra det jag brinner för-skidåkning, var inte direkt den första som slog mig. Men när jag hörde om Snowminds blev jag väldigt nyfiken!

När jag tänker på Afrika tänker jag inte på skidåkning, och idén om att åka dit för att just åka skidor lät verkligen konstig. Då årstiderna där nere är omvända mot här hemma betyder det att de har vinter mellan juni- augusti. Jag var dock fortfarande väldigt nyfiken och gjorde lite research på Snowminds hemsida, en vecka efter så bestämde jag mig. Jag skulle till Afrika!

För någon som mig som har haft 3 säsonger i Österrike, i samma skidområde och aldrig har varit utanför Europa så kändes det verkligen som om jag gick utanför min comfort zone. Kan man överhuvudtaget förbereda sig för något sådant?

Det börjar så smått gå upp för mig att detta verkligen kommer ske, jag ska till Afrika. Jag är så klart super spänd och nervös och tror jag har tänkt på att avbryta det hela en miljon gånger. Men jag får ofta höra vilken speciell och givande upplevelse, och det tror jag på, men jag har så många fjärilar i magen. Jag tror inte det är förrän jag sitter på flyget och inte kan ändra mig som jag kommer sluta tvivla.

Kanske kan det hjälpa att titta lite på hemsidan för Afriski? Det finns endast en pist, en snowpark, ett barnområde och en kälkbacke. Det ser faktiskt riktigt mysigt ut, och så finns det en stor bar i botten på backen och ett par stugliknande byggnader. Som en väldigt liten landsby. Deras hemsida överraskar mig mycket, det finns massa bra information och en 360 graders virtual tour av hela området.  


Jag finner också lite information om landet själv, Lesotho är en enklav i Sydafrika, och det är rätt speciellt för det finns endast 3 enklaver i hela världen. Om du inte vet vad en enklav är så är det ett kungarike eller en stat som är helt omgiven av en annan stat- don’t worry, jag fick också googla det 😉 Lesotho är också den enda självständiga stat som ligger på över 1400 meter över havet. Den kallas för “Kingdom in the sky”. Den här bilden från några tidigare Snowmindser som varit på Afrikski fick hjärtat att slå ett extra slag!

 

Så skulle jag ju också till läkaren. Jag var tvungen att ta ett par vaccinationer för att få lov att resa, som tur så är jag inte rädd för nålar. I allt var det 3 sprutor jag skulle ta, de två sista var lite värre för min kropp, jag kunde inte lyfta armen på 2 dagar….Men nu kan jag förhoppningsvis spendera tiden på skidåkning och inte på toaletten 😉

Packningen gjordes enkel, då skidskolan har gett mig en lista på vad jag behöver ha med. Superpraktiskt! De har också gett men en klar bild över arbetet och atmosfären där nere. Skidskolan är bra organiserad och det gör att jag känner mig lite tryggare. De har frågat om jag har gamla kläder som jag kan ta med och donera till de som verkligen behöver det där nere- riktigt coolt initiativ!

 

Jag har precis pratat med Thijs inne på Snowminds som själv har varit nere och jobbat i Lesotho. Ibland kan det verkligen hjälpa att få höra personliga erfarenheter och inte bara läsa på en hemsida. Samtalet föregick på skype och Thijs berättade roliga historier, som fick min nervositet att övergå i spänning. Han hade till exempel undervisat en afrikansk prinsessa.

I skrivande stund så håller jag på med att packa det sista och ska snart bege mig mot flygplatsen, tack för att ni ville läsa mitt inlägg och håll er uppdaterade så kommer det nog komma ett par inlägg från min tid i Afrika också 🙂

 

// Maaike

Drömmer du också om en säsong som skidlärare i Afrika kan du redan nu reservera din plats. Ring oss på+46 40 606 08 72 för mer information   

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig