När en säsong som skidlärare blir till 4 – Nya Zeeland

Avatar photo
Pernilla Mouritzen March 26, 2019

År 2017 tog Pernilla sin andra säsong som skidlärare i Nya Zeeland. Det här är den andra delen av hennes blogg om när en säsong blir 4.

När säsongen i Kanada började närma sig sitt slut, och jag hade fått uppleva hurdant livet som skidlärare var. Då var jag inte redo att åka tillbaka till det gråa och tråkiga Danmark. Jag hade hört talas om Nya Zeeland och med röda kinder måste jag erkänna att jag förmodligen alltid hade antagit att det var en del av Australien (förresten, säg aldrig Kiwi). Där gick det lite fel för mig..hehe.

När jag började arbeta så upptäckte jag att en vintersäsong i Nya Zeeland är helt annorlunda än vad jag någonsin hade förvänta mig.. I Nya Zeeland bor du i hus i staden och tar en “personalbuss” varje morgon upp till berget. Du arbetar med de mest engagerade och skickliga skidlärare från hela världen. Du äter galet många pajer. Du undervisar de trevligaste och roligaste gästerna. Du har möjligheten att tillägga olika slags tillägg ovanpå din utbildning. Adaptiv skidåkning, Snowboard, Barncertifikat, Parkcertifikat. Möjligheterna är oändliga och det finns människor som är villiga att lära dig.

 

När du inte arbetar, finns det många sätt att spendera fritiden. I Nya Zeeland är vädret ofta fint nere i staden, och kiwierna spenderar alltid sin tid ute. De spelar frisbee golf, dom håller BBQ, går ut och spelar Frodo och går i bergen, dom surfar, badar och åker skateboard. En sak jag lärde mig var att du aldrig kommer att bli uttråkad.

Jag lärde mig att människor från Nya Zeeland kallas Kiwis, jag lärde mig att deras nationalfågel kallas en kiwi och existerar bara i Nya Zeeland, jag lärde mig mina första Mauldi-ord (Kia Ora), jag blev rugby fan till laget All Blacks, jag lärde mig Vad en Haka var, jag smakade min första Hangi. Jag lärde mig att barka. Jag lärde mig att åka park, jag lärde mig att stå på snowbard. Men viktigast av allt lärde jag mig att Nya Zeeland är den mest fantastiska platsen i världen, och att jag kunde hantera en hel årstid på andra sidan världen ensam.

Hoppa över 4 månader framåt, du har hitchhiked till alla New Zealand resorts, du har sett din första rugby match du har lärt dig att spela possum, du har lärt dig 6 nya park tricks, lärde dig att snowboard och lärde känna de bästa människorna. Du har lärt dig mycket mer avancerade saker och fått så mycket mer kunskap om skidåkning. Och så plötsligt har tiden gått ut igen och flygbiljetten väntar återigen på bordet.

Meeeeeen, varför sluta nu? Det gick lika bra och var så najs. Jag hade träffat många andra instruktörer, och plötsligt hörde jag någon nämna Japan?

Om du funderar på en säsong som skidinstruktör i Nya Zeeland, är denna kurs rätt för dig, jag rekommendera det varmt! Oavsett om du föredrar att arbeta med barn eller vuxna, finns det ett sätt för dig! Du får chansen att prova på allt och skidskolan gör det så att du kan arbeta med de gäster som du känner dig bekvämast med.

// Pernilla Mouritzen

Det finns begränsat av platser och arbetsvisum, så vi rekommenderar att du ansöker så fort som möjligt!

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig