Vad ska du göra under ditt sabbatsår? Ultimat guide för ditt sabbatsår

Snowminds November 11, 2019

Man kan spendera sitt sabbatsår på många olika aktiviteter och det kan vara svårt att välja vilken upplevelse man önskar. Vi har skapat den härguiden, så att du enklare kan välja vad du vill ha för upplevelse under ditt sabbatsår. 

 

Arbete/ volontär arbete

Många väljer att arbeta under sitt sabbatsår  för att tjäna ihop pengar till en resa eller ett köp av bostad. De typiska anställningarna är servitör/ servitris, vikarie på skola eller förskola, försäljare etc.

Volontär arbete i Sverige eller utlandet kan också vara en potentiell aktivitet och väldigt attraktivt att ha på CV’t. Det skulle kunna vara  arbete för Röda Korset, besöksvän etc. Läs mer här.

 

Backpack/ gruppresa/ interrail

Det finns många olika sätt att resa på, och det är väldigt individuellt vad man själv föredrar. Backpack och interrail är oftast de mer ekonomiska alternativen, beroende på om man planerar resan på egen hand eller om man gör det genom en resebyrå. Möjligheterna är oändliga, men ett riktigt bra alternativ om man vill få bra livserfarenheter och stå på egna ben.

För dig som gärna vill resa med en större grupp och få vänner för livet, kan man åka på olika gruppresor. Vid gruppresor brukar det även finnas en reseledare, så det är bara att åka med.

 

Guide

Skid- eller sommarguide innebär arbete i Sverige eller utomlands, där du går en kurs innan du faktiskt arbetar. Som guide lär du dig att vara serviceminded, göra utflykter, ta emot gäster, hantera konflikter och beslutstagande. Utöver det så är man tillgänglig dygnet runt för att säkra en bra service för gästerna. Som guide blir du tränad inom sälj, vilket kan bidra till en högre lön.

 

Skidinstruktör eller snowboardinstruktör

Drömmer du om ett arbete där du får betalt för att åka skidor/ snowboard?

Om du kan säga ja till ovanstående, så är en säsong som instruktör med Snowminds något för dig! Vi tror starkt på att det bara är fantasin som sätter gränser, och med destinationer på sex olika kontinenter har du alla  möjligheter för att få ditt livs upplevelse som instruktör. Hos Snowminds har vi skräddarsytt skidinstruktörskurser från 2-11 vecor, så att du oavsett nivå och ambition kan få drömmen som instruktör att gå i uppfyllelse. Oavsett längd får du bergen som ditt kontor, skid- och snowboardåkning VARJE dag, unik språkträning, internationell arbetserfarenhet och en gemenskap som säkrar dig vänner för livet.

Snowminds har kurser i Kanada, Japan, Nya Zeeland, Spanien och Österrike.

 

Skibums

En skibum har kanske det mest avslappnade sabbatsåret. Som skibum åker du skidor varje dag, festar och tar dagarna som de kommer.

 

Plugga upp betyg

Saknar du några betyg eller behöver mer poäng från gymnasiet  så är detta också en möjlighet under ditt sabbatsår.

Det finns många möjligheter under ditt sabbatsår och det kan vara svårt att välja. Om du gärna vill ha en vintersäsong i snön som skidinstruktör kan du reservera din plats här.

 

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig