Varför är det en bra idé att ansöka tidigt?

Snowminds November 4, 2019

“Jag planerar att åka på säsong, men varför ska jag ansöka redan nu?”

 

Det är en bra fråga, och det finns många svar på det!

 

I den här bloggen har vi samlat en handfull bra anledningar, som gör det enklare för dig att få en överblick.

 

 

Destination och visum

Den första och mest uppenbara anledningen är destinationen. Det finns endast ett begränsat antal platser varje säsong på våra olika destinationer, så om du har specifika önskemål på destination är dina chanser att du hamnar där större, desto tidigare du ansöker.

När du ansöker har vi dina önskemål i åtanke när vi fördelar destination, och ju flera destinationer som har platser kvar – desto större är chansen att hitta den perfekta destinationen till dig. Vi tar destinationsvalet på fullaste allvar och Snowminds teamet vet precis vad varje plats har att erbjuda.

En annan viktig anledning att nämna är att det endast finns ett begränsat antal visum i olika länder, så det är bäst att ansöka tidigt om du behöver ett arbetsvisum – så att du hinner få ett.

 

Prisgaranti

Om du skickar in en ansökan i tid, får du lägsta möjliga pris på din upplevelse!

 

 

Vänner och gemenskap

Om du vill åka på säsong tillsammans med en vän, är det enklare att arrangera om du ansöker tidigt. Möjligheten för att få samma destination/ bo tillsammans är större desto tidigare du ansöker.

Även om du inte ska på säsong med en vän, finns andra anledningar att ansöka tidigt. Under årets gång är det planerade Snowminds event med andra som ska iväg på säsong, inklusive vårat Kick Off Event – där du har möjlighet för att möta andra likasinnade som också ska på säsong!

Du blir en del av Snowminds familjen och får vänner från världens alla hörn.

 

Varför Snowminds?

Snowminds har, utöver världens största skidinstruktörs-community, den unika möjligheten att erbjuda jobbgaranti. Det betyder att så länge du klarar examen på kursen, kan vi garantera en säsong som instruktör efter.

Vi tar hand om allt det praktiska, vilket betyder att ditt fokus kommer att vara att bli den bästa skid-/ snowboardåkaren och instruktören du kan bli och njuta av en säsong fylld med roliga upplevelser samtidigt som du får en internationell utbildning!

 

När du åker på säsong kommer du att ha en Team Leader på din destination, det är en person som varit på säsong med Snowminds tidigare och som kommer att finnas att hjälpa dig under hela säsongen om det skulle behövas. Det är möjligt för instruktörer som åker på säsong med Snowminds, att bli Team Leader efterföljande säsong – vilket är ett + att ha på CV’t.

 

Daniel Kringelbach, nuvarande Team Leader för Snowminds reserverade sin plats i december året innan sin första säsong och han säger: “Jag sparade pengar och hade något att se fram emot hela året!”

 

 

Så utöver allt det vi nämnt ovan kommer du också att ha något att se fram emot ⛷

 

Om du är intresserad att komma iväg på säsong nästa år med Snowminds, varför inte reservera din plats redan nu? 😉❄️

 

Du kan reservera din plats här, och om du har frågor är du alltid välkommen att ringa oss på 040 606 08 72.

Begränsad antal visum till Kanada! 🇨🇦

Gör din dröm till verklighet!

ANSÖK NU