Vintersäsong i Österrike – 4 frågor till Rikke

Avatar photo
Rikke Vestergaard May 7, 2019

Rikke har haft en vintersäsong i Österrike, och har innan säsongen i Sölden gjort utbildningen på både skidor och snowboard, trots att hon inte har åkt skidor på flera år. Det kan vara svårt att välja vilket land man vill uppleva, och sedan även bestämma vilken kurs man vill gå. Läs hennes blogg där hon berättar om hennes höjdpunkter från säsongen och kursen.

 

Vem är du och hur kom det sig att du åkte med Snowminds? 

 

Jag heter Rikke, är 22 år och kommer från Danmark. Hemma arbetar jag som servitris och förra vintern reste jag runt i Asien, Australien och Nya Zeeland under 4 månader. Jag åkte med Snowminds för att jag har vänner som tidigare gjort säsonger i Kanada och Österrike med er och jag har alltid velat bli instruktör.Girl skiing

Rikkes kontor

 

Varför valde du just Österrike? 

Min plan från början var en säsong i Kanada, då jag bara ville bara snowboardinstruktör och tänkte att det är det ultimata stället att utveckla mig själv, min åkning och samtidigt uppleva den kanadensiska naturen.

 

Dock så önskade jag också att ta del av den österrikiska kulturen, som man alltid har känt till med afterski, men också få chansen att utveckla min tyska. Dessutom har jag också tänkt att jag velat komma tillbaka till skidåkningen mer, så varför inte bli både skid- och snowboardinstruktör! Så efter lite övervägande så slutade det med en säsong i Österrike och jag har absolut inte ångrat mitt beslut.

Utsikten kan man inte klaga på!

 

Hur upplevde du Snowminds kursen och instruktörsexamen? 

Kursen var så rolig! Alla kom med samma mål – att bli instruktör men också att lära känna nya människor med samma passion som en själv. Utöver et så var det också nice att få träning och märka själv hur man utvecklade sig under kursen.

 

Dual Anwärtern är en aning längre än om du endast går t.ex skid anwärter, därför hade vi också fler teoritimmar och tester att vara redo för. Det som var så bra var att man gjorde en del i taget (skidor för sig och snowboard för sig) men det var inte alltid enkelt. Men vi hade hur kul som helst! Vi som gick dual hade en mindre grupp och det gav oss också väldigt bra sammanhållning!

 

Gruppebillede

Den kända afterskin i Sölden!

 

Vad var det bästa med din vintersäsong i Österrike? 

 

Åh, det händer så mycket under säsongen så det är svårt att säga vad det bästa av allt har varit. Men två saker som verkligen har varit säsongens höjdpunkter så är den första nyårsafton. Då möttes alla skidskolor här i Sölden på en restaurang i pisten som heter Obstlerhutte. Därifrån åkte vi kälke ner till nästa restaurang och firade in det nya året tillsammans. En annan höjdpunkt var att klara min Landes 1 på skidor (level 2 utbildning), för som sagt har jag främst varit snowboardare men nu har jag verkligen blivit kär i båda delar.

Venner på ski

Nyårsafton på kälke!

 

Fastelavn på en vintersæson i Østrig

Fastelavn i Österrike tar vi mycket seriöst!

 

// Rikke Vestergaard

 

Skulle du kunna tänka dig en säsong som Rikke så kan du redan nu reservera din plats här. Om du vill höra mer om en vintersäsong i Österrike och olika destinationer så kan du läsa mer här.

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig