Hur blir man skidinstruktör?

Skidor
Snowboard

EN GUIDE TILL DIG, SOM ÖNSKAR ATT BLI SKIDINSTRUKTÖR!

Skidinstruktörer eller snowboardinstruktörer är personer du kommer att möta på alla skidorter runt omkring i världen. Det är en stor del av den lokala miljön. Men hur blir man skidinstruktör?

 

För att bli skidinstruktör kräver det en skid- eller snowboardinstruktörutbildning, vilket men kan göra i det land man önskar att arbeta i efter. Det finns flera skidinstruktörsförbund, med olika kriterier och nivåer. Bland annat det österrikiska-, kanadensiska-, nya zeeländska-, spanska- skidinstruktörsförbund.

 

LIVET SOM SKIDINSTRUKTÖR

Livet som skidinstruktör är ett roligt liv, där arbete och fritid enas. Dagarna är fyllda av nya människor och upplevelser i snön. En arbetsdag som instruktör innebär normalt att man tar första liften upp på berget. Här har du en timmes friåkning på de nypistade backarna, helt för dig själv den här tiden på dagen. Efter det möter du upp på skidskolan och din arbetsdag startar. Dagarna på skidskolan kan variera mycket. Varje vecka ankommer nya gäster på destinationen. Det gör att det kan variera hur många timmar du arbetar från dag till dag och vecka till vecka. Dock är et oftast schemalagt så att du har några timmars undervisning på förmiddagen och några timmar efter lunch på eftermiddagen. När arbetsdagen är slut har du tid att umgås med dina vänner och kollegor från skidskolan.

 

Önskar du att läsa mer om hur en arbetsdag, och livet som skidinstruktör ser ut? Gå in på Snowminds bloggen, för att läsa om tidigare och nuvarande instruktörers många, härliga upplevelser! 

HUR BLIR MAN SKIDINSTRUKTÖR?

Instruktörsträningen kan tas på flera sätt, beroende på vad du vill använda träningen till.
Resebyråer som Snowminds kan hjälpa dig med en jobbgaranti på en skidskola för säsongen, kurs med utbildning från 2-7 veckor, språkkurs fram till säsongen, kickoff-evenemang i Sverige före avresa, transport och boende, liftkort, uniform, olika försäkringar etc. Snowminds kan därför hjälpa dig och stödja dig under hela processen.

 

VAD INNEBÄR UTBILDNINGEN SOM SKIDINSTRUKTÖR?

Träningen på Snowminds innebär allt du behöver för att vara redo att arbeta en hel säsong som skidinstruktör.

Utbildningen innebär:

 • Innan din säsong kommer du att få specialutvecklat Snowminds-förberedelsematerial med all viktig information om hela upplevelsen samt goda råd och tips.
 • Undervisning och träning i backarna under veckorna fram till examen. Här kommer du att delas in i grupper utefter skidnivå, så att alla kan delta. Här övar du olika tekniker som krävs av dig, och sådant du måste undervisa efter examen. Våra högt skickliga skidinstruktörer guidar dig säkert igenom det så att du kan få en flygande start på säsongen!
 • Under träningen kommer också videoträning att inkluderas så att du kan granska din teknik ner till minsta detalj och få goda råd och vägledning om hur du kan fortsätta arbeta med din skidåkning.
 • Språk är också en mycket viktig del av utbildningen. Särskilt i Österrike och Spanien, där det förväntas att du kan undervisa på deras språk på destinationen. Därför kommer tonvikten också att läggas på detta under kursen, där du tränar att tala språket och känner till rätt skidrelaterade ord.
 • Det kommer att finnas mycket teambuilding och gemenskapsaktiviteter under kursveckorna så att du verkligen kan lära känna dina nya vänner och framtida kollegor.

Under utbildningen kommer ytterligare att inkluderas*:

 • Transport till kurs och destination efter kurs.
 • Mat och boende under hela kursen (halvpension).

*Om inte annat anges på din produktbeskrivning.

HUR DUKTIG SKA MAN VARA FÖR ATT BLI SKIDINSTRUKTÖR?

På Snowminds finns deltagare som har åkt totalt från 2 till 20+ veckor skidor. I grund och botten är det svårt att säga exakt hur hög nivån ska vara. Om du har stått i t.ex. tre veckor rekommenderas att du väljer en av våra längre kurser så att du kan få en optimal träning före utbildningen.

Snowminds har en otroligt hög procent som klarar utbildningen (mer än 90% av kursdeltagarna klarar sin kurs, beroende på kurs). Om du inte klarar den kan det bero på skidnivå, språknivå eller att du bara har en dålig dag, vilket kan hända alla.

På Snowminds rekommenderas att du, oavsett skidnivå, går så långt som möjligt för att få ut det mesta av ditt sabbatsår och flytta din skidnivå till höjder du aldrig trodde var möjligt!

Dessutom är det också möjligt att välja ett av de specialdesignade skid- och snowboardcampsen, som är utformade för att optimera dina färdigheter oavsett nivå. Dessa camps kan tas före din Snowminds-kurs , så att du är helt redo.

 

VAD GÖR JAG OM JAG INTE HAR TID TILL EN HEL SKIDSÄSONG?

För dig som inte har möjlighet att resa en hel säsong erbjuder Snowminds också många andra möjligheter för camps och utbildningar. Genom detta kan du åka på kortare resor, där du fortfarande får mycket träning, utveckling och instruktörsträning.

 

VEM KAN ANSÖKA ATT BLI SKIDINSTRUKTÖR?

Hos Snowminds tror vi inte att det finns en speciell typ som är den perfekta kandidaten för jobbet som skidinstruktör. Vi tror att ett mångsidigt team är det starkaste.

Det vi letar efter i en kandidat är en person som är motiverad, älskar skidåkning / snowboard, vill utvecklas, som är redo för en utmaning och har en fantastisk upplevelse med oss. Vårt bästa råd är att vara dig själv och inte vara rädd för att visa vem du är – det uppskattar vi verkligen!

En bonus är om du är bra på språk och har undervisningserfarenhet. Det är verkligen inget krav och vår egen erfarenhet säger oss också att det är något alla kan lära sig och behärska, så länge man är motiverad!

 

HUR ANSÖKER JAG?

För att bli skidinstruktör med Snowminds ska du skicka in en ansökning via ansökningsformuläret på våran hemsida. Härifrån guidas du genom hela ansökningsprocessen.

När du ansöker om att bli skidinstruktör hos Snowminds går det till som följer:

 • Du ansöker genom ansökningsformuläret på hemsidan. Här skickar du in dina kontaktuppgifter och vilken resa du önskar.
 • Snowminds kommer alltid ge dig svar på din ansökan. Om din ansökan är intressant för oss, kommer du att bli kallad till intervju.
 • Innan intervjun ska du betala en deposition på 950 sek. Härefter fyller du i ett formulär där CV, motiverad ansökning, betyg, bild etc ska bifogas, så att Snowminds har möjlighet att lära känna dig ännu bättre innan intervjun.
 • När intervjun är gjord kommer du inom en vecka att få ett besked om du har fått ett jobb eller inte.
 • Om du har turen att få ett jobb har du härmed säkrat en säsong som instruktör med Snowminds.
 • Beroende på destination, så kommer du också att ha ett Skypesamtal med din skidskola för att säkra en 100% match för båda parter. Utöver det är det en process att söka visum till vissa destinationer (Working holiday Visa), som vi kommer att guida dig igenom.

 

VART KAN JAG ÅKA?

Snowminds tror att endast fantasin sätter gränser. Med destinationer på 6 kontinenter har du alla möjligheter att få en livsupplevelse som instruktör!

Skidinstruktörsutbildningarna som erbjuds genom Snowminds går av stapeln i Kanada, Japan, Nya Zeeland, Schweiz, Spanien eller Österrike. Alla destinationer är unika upplevelser med språk och kulturer. Deras gemensamma faktor är att du kommer att få en fantastisk upplevelse, oavsett vad du väljer!

RES MED SNOWMINDS PÅ DIN BÄSTA SÄSONGSUPPLEVELSE, FÖR ATT…

Från dag ett har Snowminds haft som första prioritet att dela vår passion och skapa unika upplevelser världen över för likasinnade skidentusiaster.

Vi försöker att förbereda våra instruktörer på bästa möjliga sätt för att ha alla verktyg som krävs för att genomföra en skid- eller snowboardinstruktörsutbildning för att efter det kunna stå på egna ben hos en utländsk arbetsgivare.

För att stötta dig på den här resan kommer du inte att hitta ett mer kompetent, erfaret och mest av allt passionerat team till att hjälpa dig, än just vårat Snowminds Team. Det är stora ord men vi garanterar att göra “whatever it takes” för att leva upp till det!

RESERVERA DIN PLATS HÄR

Begränsad antal visum till Kanada! 🇨🇦

Gör din dröm till verklighet!

ANSÖK NU