Snowminds CSR

Skidåkning och socialt ansvar går hand i hand

SNOWMINDS CSR

Genom flera strategiska partners och samarbeten strävar Snowminds efter att ge tillbaka till samhället genom att hjälpa de som behöver det och minska våra miljöutsläpp. Som ett team förstår vi det privilegium vi har, att kunna åka skidor och snowboard runt omkring i världen och därför menar vi att vi givetvis har ett socialt ansvar att upprätthålla och leva efter.

 

Även om vi är ett litet företag, så har vi tagit en rad olika CSR-initiativ motiverat av ett stort intresse i att bevara miljön och tillmötesgå klimatförändringar. Här nedan hjälper vi utsatta barn och unga att lära sig åka skidor och göra allt vi kan för att lösa problem i våra lokala samhällen. Om du är intresserad att samarbeta med oss eller önskar att dela dina tankar och idéer, tveka inte att höra av dig. Vi är alltid öppna för nya möjligheter som gör positiva förändringar. 🙂

 

-Team Snowminds

POW

PROTECT OUR WINTERS (POW)

Protect Our Winters (POW) är en 501(c)(3) nonprofit. Grundat av den professionella snowboardaren Jeremy Jones år 2007, har POW gjort så att passionerade “outdoor” människor bidragit till positiva klimatförändringar. POW leder ett community av atleter och framtidstänkande verksamheter som kan påverka systematiska politiska lösningar till klimatförändringar. Som medlem av outdoor sports community, ger Snowminds ett årligt bidrag för att stötta POW’s verksamhet, kunskapsbyggande och andra relaterade arbeten.

 

De senaste åren har det varit rekordvarmt. Under tiden har det norra halvklotet förlorad minst en halv miljon kvadratmeter av snö sedan 1970 – ett område tre gånger så stort som Texas. Snönivån höjs samtidigt som vintrarna blir allt kortare. Men den här nya verkligheten i åtanke, har POW tagit hjälp av professionella atleter, privatpersoner, skidresort och vintersportsällskap för att bekämpa klimatförändringar. Sedan 2007 har Protect Our Winters vuxit från en idé till ett globalt nätverk med över 130.000 anhängare – en social rörelse för klimatet som är designad till att aktivera en likasinnad gemenskap och skapa den politiska viljan att utföra meningsfulla handlingar.

UNGDOMENS RÖDA KORS VINTERLÄGER

I Danmark har ungdomens Röda Kors upprättat ett årligt vinterläger som hjälper utsatta barn och ungdomar att lära sig åka skidor och uppleva bergen och naturen. Varje år har cirka 20 barn i åldern 8-13 år möjligheten att åka med på resan till Norge. Då skidutrustning och lektioner kan vara dyrt, tar denna organisation hand om det ekonomiska och erbjuder alla deltagare en otrolig skidupplevelse – en första upplevelse i skidbacken för alla dessa barn.

 

Hos Snowminds strävar vi efter att stötta Unga Röda Korset i dessa specifika arbeten på flera olika sätt där vi kan hjälpa till. Vi hjälper med rabatt på utrustning till volontärarbetare, och några av Snowminds medarbetare spenderar även deras egna tid med att hjälpa att organisera och utföra dessa läger.

Har du ideér eller förslag till hur Snowminds kan ha en positiv effekt eller förbättra affärsideér? Skicka oss ett mail på [email protected]

Begränsad antal visum till Kanada! 🇨🇦

Gör din dröm till verklighet!

ANSÖK NU