Få ditt livs vinter i Kanada

Bli level 1 och level 2 certifierad skidinstruktör

Drömmen

Till att börja med måste du inte arbeta som skidinstruktör för att få en fantastisk vinter med Snowminds. Just därför har vi tagit fram en 12 veckors träningskurs i Sun Peaks, Kanada. Med personlig och professionell träning från våra “all-star” tränare i Sun Peaks kommer du snabbt kunna nå drömmen om att bli en högt utbildad skidlärare (Level 1 och 2) med en jobbgaranti för den nästföljande säsongen.

Träningen

 

Genom ett nära samarbete med Canadian Ski Association och Sun Peaks Resort i Kanada, kan vi på Snowminds nu ge dig chansen att bli skidinstruktör med både level 1 och level 2 certifiering under loppet av säsongen. Vi har tagit fram kursen för de som vill utmanas och snabbt utveckla sin skidåkning, med möjligheten att jobba som instruktör i Kanada eller någon annanstans i världen nästa säsong.

 

Under vår omfattade 12 veckors träning kommer du 4-5 dagar i veckan få personligt anpassad träning som fokuserar på att förbättra din teknik både i och utanför pisten. De första 3 veckorna av kursen börjar med träning för att säkra dina grundkunskaper inom skidåkning. Dessa introduktionsveckor har som syfte att du ska bli väl förberedd för att klara level 1 certifieringen.

Efter att ha klarat din level 1, kommer du gå vidare till 5 veckors ytterligare träning i mer avancerad skidåkning, där du kommer utvecklas enormt. Under den här perioden kommer vi också erbjuda dig en 2 dagars CADS level 1 kurs i anpassningsbar skid och snowboard träning- på så sätt får du lära dig hur du undervisar gäster med funktionshinder. För att sluta på topp kommer träningskursen avslutats med en Level 2 examinering så att du blir en högt utbildad skidlärare i Kanada med en medföljande jobbgaranti den kommande säsongen. Om du skulle föredra att börja jobba snart efter kursen kan vi också erbjuda dig jobbmöjligheter i Australien, Nya Zeeland och Sydafrika. We got you!

Livet på säsong

 

Du kommer få möjligheten att träna och utveckla din skidteknik i Sun Peaks Resort, ett av Kanadas mest välkända skidområden. Under den 12 veckor långa kursen kommer du bo tillsammans med alla de andra kursdeltagarna och bli en del av den starka och mysiga gemenskapen som Snowminds är kända för. Vårt erfarna team kommer arrangera olika aktiviteter och events (t.ex. ishockey, spelkvällar osv) för att stärka gemenskapen och förhoppningsvis göra så att din upplevelse utomlands känns lite mer som hemma.

 

Med träning 4-5 dagar i veckan från några av Kanadas bästa tränare kommer du se din skidåkning utvecklas i raketfart. När du inte tränar kommer du ha gott om tid till att utforska de omkringliggande områdena och den kanadensiska kulturen. Precis som på alla våra kurser strävar vi efter att ge dig en otrolig upplevelse som inte bara ger dig ordentlig förberedande träning för att bli skidlärare men också verkligen ger dig en inblick i landet och dess kultur. På så sätt kan du förvänta dig en högkvalitativ 12 veckors kurs med massa skidåkning och en riktig kanadensisk upplevelse.

Vad är inkluderat?

 

Alla vi som jobbar på Snowminds har tidigare varit instruktörer eller gjort säsong, därför vet vi vilken häftig och givande upplevelse det är. Men vi vet också hur svårt det kan vara med allt det praktiska – det är där vi kommer in i bilden! Vi tar hand om allt så det enda du behöver göra är att packa väskan och förbereda dig inför ditt nya äventyr.

Vad som ingår i detta kurspaketet:

 

 • JOBBGARANTI som skidinstruktör till kommande säsong*
 • CSIA Level 1 och Level 2 instruktörscertifikation (inkluderar tester, kursmaterial och certifikat)
 • Liftkort för hela din 12 veckors träningskurs
 • Tur- och retur flyg till Kanada ** (OBS! Flyg och lokal transport ingår inte från säsongen 22/23 och framåt)
 • En total upplevelse där alla praktiska saker är ordnade för dig
 • 12 veckors omfattande träningskurs i Kanada
 • 2-dagars CADS Adaptive Level 1 kurs för att lära sig hur man hanterar och lär ut skidåkning till gäster med funktionshinder
 • Boende i 12 veckor med övriga deltagare
 • Transport från flygplatsen till din slutliga destination
 • Möjlighet att resa runt i Nordamerika efter att kursen är avslutad
 • Förberedelsematerial och hjälp med andra praktikaliteter
 • Ett starkt samhälle med alla Snowminds instruktörer

 

Vad är inte inkluderat?

 

 • OBS! Flyg och lokal transport ingår inte från säsongen 22/23 och framåt
 • Avbeställnings- och reseförsäkring
 • Utrustning för säsongen, så som skidutrustning etc.
 • Extra baggage utöver de 2 väskor som är inkluderade i din flygbiljett
 • Mat under kursen
 • Transport till flygplatsen när du ska hem
 • Fickpengar och annat som inte är nämnt ovan.

 

*Jobbgarantin som skidinstruktör tillämpas på nästkommande säsong på grund av att din träningskurs avslutas i slutet av denna säsongen.

**OBS: Priset inkluderar tur- och returflyg från din större flygplats hemma (OBS! Flyg och lokal transport ingår inte från säsongen 22/23 och framåt). Priset av din flygbiljett kan variera beroende på din exakta plats och destination. Självklart så meddelar vi dig om eventuella prisskillnader INNAN den slutgiltiga betalningen krävs.

 

"Det är något speciellt att åka skidor i Kanada. Offpisten är bred och orörd, kulturen är välkomnande och maten är fantastisk. Jag saknar verkligen dagarna i backcountryt. Jag måste åka tillbaka!"

- Andreas, Snowminds Instruktör

 

Vem kan ansöka?

 

På Snowminds är vi stolta över att rätta personer blir utvalda till vårt team av skid- och snowboardinstruktörer. Vi är kända bland våra skidskolespartners för att utbilda skickliga, energiska och motiverade skidinstruktörer. Du behöver inte vara expert på att åka skidor och oavsett nivån på våra kurser, så är kursen skräddarsydd så att du får optimala skidträningen före skidprovet, och att du kan förverkliga drömmen om en vinter som skidinstruktör i Kanada! Det viktigaste är att du är positiv, glad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få en upplevelse för livet i Snowminds-teamet.

Grundläggande förväntar vi oss att du:

 • Har åkt skidor i minst 4 veckor
 • Är seriös, ansvarsfull och motiverad
 • Gillar att undervisa och bli utmanad
 • Är minst 18 år gammal 
 • Är utåtriktad, positiv och glad
 • Är bra med både barn, unga och vuxna
 • Behärskar engelska på samtalsnivå 

 

När du har lämnat in din ansökan kommer vi att boka in en intervju med dig där vi kommer att bedöma hur bra kandidat du är för resan. Samtidigt har du möjligheten att höra mer om erfarenheten som skidinstruktör i Kanada. Sedan återkommer vi så snart som möjligt med svar om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt upp, vi använder därför en “först till kvarn” princip, där vi har ansökningsdeadline ca. en gång i månaden. Det vill säga ju tidigare du söker desto större är chansen att du får en plats i laget och jobb på din drömdestination.

Du kan använda ansökningsblanketten, där du även ser pris och datum, här på sidan eller så hittar du vår ansökningsblankett på toppmenyn.

 

Pris

Course Icon 12 veckors skidinstruktörskurs i Kanada

Course Icon Från 88.495 kr. OBS! Flyg och lokal transport ingår inte från säsongen 22/23 och framåt

Course Icon

Course Icon Sun Peaks, Kanada

Course Icon Januari - April

Course Icon Innan vi kallar in dig till en intervju kommer vi be om en deposition på 950 kr för att kunna reservera din plats medans du går igenom rekryteringsförloppet.

Ansök

Frågor? Ring oss på +46 40 606 08 72

ANMÄL DIG TILL VÅRA INFOMÖTEN

Bli inspirerad till en vinter i snön!

Anmäl