BLI SKID- ELLER SNOWBOARDINSTRUKTÖR I KANADA

En säsong i Kanadas vildmark

Kanada

 

Bli skidlärare i Kanada! Skid- och snowboardåkare från hela världen vallfärdar till Kanada under vinterhalvåret. Med sin stora tillgång på oslagbar pudersnö, obeskrivligt vackra vyer och kanadensarnas avslappnade attityd är det inte svårt att förstå varför. Just därför är vi på Snowminds väldigt glada att kunna erbjuda dig möjligheten att få jobba som skid- eller snowboardinstruktör en hel vintersäsong på andra sidan Atlanten.

Kanada är en upplevelse ingen inbiten åkare inte kan missa. Vi erbjuder en rad olika kurser för att du ska hitta något som passar dig. Oavsett om du aldrig jobbat som instruktör tidigare eller om du letar efter en ny utmaning så har vi något att erbjuda dig. Du kan välja våra standard 3 veckors för att bli utbildad skidinstruktör eller snowboardinstruktör.

Om du vill bli säkrare i offpisten och ta ett första steg mot att jobba som offpistguide erbjuder vi också en 4 veckors offpist kurs. Har du inte möjlighet att göra säsong i år men vill ge dig själv de bästa förutsättningarna för nästa vinter? Under våren kan du ta en 4 veckors skidinstruktörsutbildning i Whistler som redan nu gör dig redo för nästa vinter. Om du är utbildad sedan tidigare kan vi erbjuda dig jobb för erfarna instruktörer och en 2 veckors Level 2 kurs – både för skidor och snowboard.

 

 

 

 

Naturen

 

Kanada erbjuder inte bara vilda puderåk, men också vild natur. Djur strövar fritt i skogen bland höga berg och turkosa sjöar. Naturen kan upplevas med guide på snöskoter, eller kanske ännu hellre på skidor under en heliski tur? Under en säsong i Kanada är möjligheterna oändliga och du kan räkna med att tappa hakan av vackra utsikter dagligen.

 

Har du hört talas om Powder Highway? Det är det välförtjänta smeknamnet för Route 630 från Vancouver och upp i de omgivande bergen. I området duggar skidmöjligheterna tätt: utförsåkning, offpiståkning, längdskidåkning, helikopterskidåkning och så vidare. Varje år faller i genomsnitt 10 meter snö i området så det är kanske inte så konstigt att vi och våra instruktörer återkommer år efter år för djupa puderåk?

 

 

 

"När man är omringad av människor som delar samma passion har det stor påverkan på en. Jag blev inspirerad"

- Marcus, Snowminds instruktör

Livet som instruktör

 

Som skid- eller snowboardinstruktör i Kanada kommer du att jobba för någon av våra välkända skidskolepartners, från stora destinationer som Whistler Blackcomb och Sun Peaks till mer lokala destinationer som Cypress Mountain och Big White. Oavsett var du spenderar din säsong så kommer du får möjlighet att möta gäster både från Kanada, men också från många andra delar av världen.

 

Att göra en säsong i Kanada ger goda möjligheter att bli en del av den kanadensiska kulturen där skidåkning, hockey och spontana samtal med främlingar dominerar. Under en säsong med Snowminds har du möjlighet att uppleva både sport- och kulturella event samt besöka flera olika skidsystem. Det är utan tvekan ett land som måste upptäckas, och vi hoppas du tar chansen.

Destinationer och skidskolepartners

Begränsad antal visum till Kanada! 🇨🇦

Gör din dröm till verklighet!

ANSÖK NU