Bli skid- eller snowboardinstruktör i Japan

Upplev världens bästa puder

Bli skid- eller snowboardinstruktör i Japan

 

Japan associeras ofta med sushi, TV-spel, elektronik, videospel och gamla tempel. Allt detta är såklart sant, men de senaste åren har landet blivit känd i skidvärlden av en helt annan anledning: det djupaste och fluffigaste pudret som finns! Dessa förhållanden har gjort Japan förtjänt av sitt smeknamn: JaPOW!

 

Är du redo? Isåfall erbjuder Snowminds dig möjligheten att bli skidinstruktör eller snowboardinstruktör i Japan. Din säsong startar med en 3 veckors skidinstruktörsutbildning eller en 3 veckors snowboardinstruktörutbildning där du får förstklassig träning för att du ska vara fullt förberedd för din examinering som hålls i slutet av kursen. Efter avklarad utbildning så har du jobbgaranti på en av våra internationellt igenkända partnerskidskolor i till exempel Niseko, Rusutsu eller Kiroro. Oavsett var du spenderar vintersäsongen så lovar vi att ditt japanska äventyr med Snowminds blir episkt.

 

Är du också intresserad av att ta nästa steg i Japan? Då kan vi erbjuda dig vår level 2 utbildning. Det innebär att du blir en mer avancerad instruktör. Kursen är anpassad efter din säsong och schema för att du ska kunna jobba och träna i kombination under säsongen.

Japan karta

 

 

Bergen

Det finns många olika skiddestinationer i Japan, och de alla har något unikt att erbjuda. Den mest kända och största skidområdet är Niseko som lockar många internationella gäster. Men letar du efter puderåkning kan du aldrig åka fel i Japan. Geografin av ön, klimatet och vädermönstret för att du kan vara säker på att hitta nysnö på alla deras 500+ skidområden!

På den norra ön Hokkaido ligger ett magiskt landskap med aktiva vulkaner och varma källor. Hokkaido får en genomsnittlig snömängd på 16 meter varje år. Hur är det möjligt? Hokkaido har den ideala temperaturen då kall luft blåser in från Sibirien och krockar med vindar över Japanska havet, en process som skapar mycket fukt. Fukten samlas i stora snömoln som sedan dumpar över bergen. Resultatet? Puder som MÅSTE shreddas.

 

 

 

 

"Folk åker ofta till avlägsna platser och säger att det är helt unikt. Det stämmer väldigt bra i Japan."

- Julie, Snowminds instruktör

 

LIVET SOM INSTRUKTÖR I JAPAN

 

Som skid- eller snowboardinstruktör i Japan så har du möjlighet att inte bara djupdyka i puder, men också vistas i en spännande kultur. Det är till exempel inte särskilt troligt att finna hälsosammare och lika noggrant tillagad mat någon annanstans. Vi snackar sushi, teriyaki bowls, Ramén och Miso soppa så är du redo för en heldag i pudret.

 

Under din skidsäsong i Japan så kan du räkna med många kulturella upplevelser. Flyg till fastlandet och upplev Tokyo, en av världens modernaste städer. Under vardagen som instruktör kan du bada i varma källor eller avsluta dagen på en karaokebar. Det är egentligen omöjligt att inte trivas här och vi är glada at kunna erbjuda en övergripande upplevelse utöver din instruktörsutbildning. Av erfarenhet vet vi att du kommer tappa hakan på daglig basis – Japan är verkligen något extra och håller hög kvalitet i alla aspekter.

 

Destinationer och skidskolor

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig