Skidresa till Japan

Kom och upplev JaPOW!

Skidresa till Japan

Om du tänker på kreativa och dynamiska samhällen som gör saker på sitt alldeles egna sätt är det svårt att undvika att tänka på Japan. Landet är känt som “landet med den stigande solen,” ett namn som hänvisar till landets geografiska läge i öst där de första solstrålarna träffar. Det är därför ingen överraskning att Japan är ett land som alltid ligger steget före när det gäller framtidsvisioner.

"I det japanska pudret kan du inte höra dig själv när du kör. Du hör varken de långa eller korta svängarna. Du flyter bara, och det är inte många saker i världen som kan mäta sig med denna känsla"

- Johan, Snowminds JaPOW Guide

Den japanska halvön

Bestående av vulkanöar i Stilla havet, betraktas Japan som en av Asiens mest framstående supermakter. Antalet populära och unika uppfinningar som härstammar från Japan är omöjligt att räkna. För att nämna några: Nintendo-spel, samurajer, anime, karate, sumobrottning, Pokémon, geishor och världens snabbaste tåg.

Utöver dessa inspirerande uppfinningar erbjuder Japan även moderna städer omgivna av unik natur. I hjärtat av Tokyo finns allt från högland till kärlekshotell och utsökta japanska trädgårdar till heliga sjöar. Om du börjar känna dig klaustrofobisk finns det ingen anledning till oro. Några timmar utanför staden reser sig berget Mt. Fuji mot skyarna – landets största vulkan och mest berömda landmärke. Japan är ett land fullt av oändlig skönhet där det finns något för alla att uppskatta.

Vad kan du förvänta dig?

Utöver de kulturella byggnader och uppfinningar finns det något som är minst lika viktigt. Japan besitter ett av, om inte det bästa skidområdet i världen! Här hittar du skid- och snowboardterräng i världsklass med pudersnö i högsta kvalité, enastående natur och varma källor. Det är alla anledningar Japan är en av de bästa skiddestinationerna i världen.

Snöförhållandena i Japan är kända för att bjuda på 10-20 meter snö varje säsong! Det är dock inte bara snön, men även alla människor som är fantastiska. De lokala japanerna är otroligt vänliga och om du frågar dem om vägen kommer de i princip följa dig till destinationen för att säkra sig att du kommer rätt.

Skidområdena

Skidområdena i Japan är delat upp i Nordönn “Hokkaido” och huvudön “Honshu”. Det finns några olika skidområden på de två öarna.

Hokkaido blir ofta omtalat som världens puder-mekka. Det finns bättre snö än på Honshu ön, men områdena är mindre likt nordamerikanska och europeiska berg. Hokkaido kräver inte lika långa vistelser, men man får verkligen uppleva pudersnö och offpist åkning.

Huvudön Honshu är dock mer fokuserad på kombinationen av skidåkning och kulturella aktiviteter. Särskilt Nagano området har många och spännande utbud på kulturella aktiviteter.

Därutöver är Japan generellt välanpassat för familjer! Alla områden är såklart olika, men speciellt Niseko området är ett av de  mest familjevänliga skidområdena.

Det kan du också uppleva i Japan

Utöver våra skidresor erbjuder vi också möjligheten för dig att få se Japans bästa sidor genom att delta på en dagstur till Tokyo eller andra städer i Japan. Kort sagt så blir det inte mycket bättre!

Körsbärsträd, metervis av pudersnö och snabba tåg – det är bara några av sakerna Japan har att erbjuda! I skidvärlden blir den japanska snön ofta refererad till som “jaPOW” med tanke på all snö de får varje år 🇯🇵🌸🗻⛩✌

Destinationer

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig