Skidresa till Japan

Kom och upplev JaPOW!

Champagne puder i världsklass i Japan

Om du tänker på kreativa och dynamiska påhitt, som gör saker på deras egna sätt så är det svårt att undgå att tänka på Japan. Landet är känt som “landet med den uppgående solen”, ett namn som refererar till landets geografiska placering i öst, där dagens första solstrålar finns. Det är därför ingen överraskelse att Japan är ett land som alltid tänker framåt.

"I det japanska pudret kan du inte höra dig själv när du kör. Du hör varken de långa eller korta svängarna. Du flyter bara, och det är inte många saker i världen som kan mäta sig med denna känsla"

- Johan, Snowminds JaPOW Guide

Den japanska halvön

Bestående av vulkanöar i Stilla Havet, är Japan ansett vara en av Asiens mest framträdande superkrafter. Antalet av populära och unika uppfinningar som kommer från Japan går inte att räkna. För att nämna några stycken; Nintendo spel, samurai, karate, Pokemon, Geisha och världens snabbaste tåg.

 

Utöver dessa inspirerande uppfinningar, bjuder Japan också på moderna byer omringat av unikt landskap. I hjärtat av Tokyo finns allt från lyxhotell och vackra trädgårdar till heliga sjöar. Om du börjar att känna dig lite klaustrofobisk i storstaden behöver du inte oroa dig – ett par timmar utanför Tokyo sträcker sig Mt Fuji upp mot himlen, landets största vulkan och mest berömda landmärke. Japan är ett vackert land där det finns något alla kan värdesätta.

Vad kan du förvänta dig?

Utöver de kulturella byggnader och uppfinningar finns det något som är minst lika viktigt. Japan besitter ett av, om inte det bästa skidområdet i världen! Här hittar du skid- och snowboardterräng i världsklass med pudersnö i högsta kvalité, enastående natur och varma källor. Det är alla anledningar Japan är en av de bästa skiddestinationerna i världen.

Snöförhållandena i Japan är kända för att bjuda på 10-20 meter snö varje säsong! Det är dock inte bara snön, men även alla människor som är fantastiska. De lokala japanerna är otroligt vänliga och om du frågar dem om vägen kommer de i princip följa dig till destinationen för att säkra sig att du kommer rätt.

Skidområdena

Skidområdena i Japan är delat upp i Nordönn “Hokkaido” och huvudön “Honshu”. Det finns några olika skidområden på de två öarna.

Hokkaido blir ofta omtalat som världens puder-mekka. Det finns bättre snö än på Honshu ön, men områdena är mindre likt nordamerikanska och europeiska berg. Hokkaido kräver inte lika långa vistelser, men man får verkligen uppleva pudersnö och offpist åkning.

Huvudön Honshu är dock mer fokuserad på kombinationen av skidåkning och kulturella aktiviteter. Särskilt Nagano området har många och spännande utbud på kulturella aktiviteter.

Därutöver är Japan generellt välanpassat för familjer! Alla områden är såklart olika, men speciellt Niseko området är ett av de  mest familjevänliga skidområdena.

Det kan du också uppleva i Japan

Utöver våra skidresor erbjuder vi också möjligheten för dig att få se Japans bästa sidor genom att delta på en dagstur till Tokyo eller andra städer i Japan. Kort sagt så blir det inte mycket bättre!

Körsbärsträd, metervis av pudersnö och snabba tåg – det är bara några av sakerna Japan har att erbjuda! I skidvärlden blir den japanska snön ofta refererad till som “jaPOW” med tanke på all snö de får varje år 🇯🇵🌸🗻⛩✌

Destinationer

GRATIS ONLINE INFOMÖTEN

ANMÄLA DIG