Bli skidinstruktör i Sierra Nevada

Kombinera våran skidinstruktörskurs i det spanska paradiset med tapas och solsken

BLI SKIDINSTRUKTÖR I SIERRA NEVADA

 

Drömmer du om att bli skidinstruktör i Sierra Nevada och tillbringa en hel säsong i Spanien? Med Snowminds kan du få din dröm uppfylld när vi tar dig till det magnifika området Sierra Nevada. Här kan du, förutom att åka skidor och undervisa för våra lokala partners, njuta av tapas, sangria och den spanska solen bara en timme från Medelhavet! Med vår spanska skidinstruktörsutbildning har du en unik möjlighet att utbildas till skidinstruktör och uppleva den spanska kulturen på nära håll under en oförglömlig skidsäsong i Spanien.

Vi har utformat en skidinstruktörsutbildning i samarbete med Instituto Superior de Enseñanzas en Deportes de Invierno y Montaña (ISEDI). Målet med kursen är enkelt: att säkerställa att du får den bästa träningen och förberedelsen för att klara din instruktörsutbildning och sedan vara redo för din säsong som skidinstruktör i soliga Spanien.

Utbildningen till skidinstruktör

Den spanska TD1-utbildningen är krävande och igenkänd över hela världen. Skidinstruktörsutbildningen består av tre huvudkomponenter: Teori, själva TD1-kursen och en praktikperiod på din skidskola.

Teoridelen börjar redan innan avresa och kommer att genomföras som självstudier via ISEDIs onlineplattform. Under den online-teorin kommer du att få stöd från Snowminds och de andra instruktörerna som ska till Spanien. När vi anländer till Granada i november kommer du att genomföra den teoretiska examinationen. Under dagarna i Granada kommer det också finnas tid att lära känna de andra i gruppen och utforska staden.

TD1-kursen äger rum i Sierra Nevada. Under hela TD1-utbildningen kommer du att undervisas på engelska av professionella skidinstruktörer. Du kommer att lära dig att undervisa nybörjare till erfarna skidåkare. Du kommer även att lära dig om teambuilding, skidutrustning, bergsmiljö, undervisningsmetoder, skidundervisning och skidsäkerhet. Under kursen kommer det att finnas fyra dagar med en introduktion på din skidskola. Dessutom inkluderar TD1-kursen en antagningsprövning där dina skidkunskaper testas – men oroa dig inte, under kursen kommer du att få skidträning som förbereder dig för denna antagningsprövning.

Under praktikperioden, som vanligtvis varar i ungefär en månad, kommer du att vara praktikant på din skidskola. Där kommer du bland annat att följa professionella skidinstruktörer, skugga deras arbete och så småningom börja undervisa själv. Praktikperioden är en utmärkt möjlighet att lära känna de andra på skolan, öva på spanska skidtermer och bli helt redo att arbeta som skidlärare i Spanien. När du har avslutat praktikperioden är din utbildning klar och du kan kalla dig en TD1-certifierad skidinstruktör, varefter du kommer att börja arbeta på din lokala skidskola. Sammanfattningsvis kommer du med vår kurs att vara väl förberedd för en säsong som skidinstruktör i Sierra Nevada.

Vad är inkluderat i resan?

 

Våran spanska skidinstruktörskurs är designat så att du har alla förutsättningar att klara den spanska TD1 utbildningen och få ett jobb som skidinstruktör i Sierra Nevada!

 

Resan inkluderar följande:

 • En hel vintersäsong med jobb hos en lokal skidskola efter en avklarad TD1 
 • Ungefär 1 månads boende på hostel i Granada och Sierra Nevada under kursen (cirka 25:e november – 21:a december)
 • Halvpension i Sierra Nevada under kursen (inte i Granada)
 • Transport från Granada till Sierra Nevada
 • Liftkort till Sierra Nevada under kursen samt praktikperioden, och säsongsliftkort som gäller så länge du är anställd hos skidskolan
 • 5 dagars förberedande skidträning till TD1-utbildningen
 • Introduktion hos din skidskola under kursen
 • TD1 skidinstruktörsutbildning inklusive 11 dagars skidträning, material och antagningsprov
 • 90 timmars praktikperiod hos en lokal skidskola
 • Välkomstarrangemang, sightseeing i Granada och teambuilding aktiviteter 
 • Snowminds Team Leader under kursen
 • Sociala aktiviteter under säsongen
 • Festmiddag efter TD1-kursen
 • Arrangerat boende under hela säsongen (betalas direkt till hyresvärden)
 • Hjälp att skaffa de nödvändiga dokumenten för att kunna göra en utbildning och jobba i Spanien
 • Förberedelsematerial och tips för packning, försäkring, visum m.m
 • Inbjudan till Kick-Off Event i Danmark innan avresa (i september)
 • Trygghet att resa med Snowminds Återbetalningsgaranti
 • En stark gemenskap med andra Snowmindsinstruktörer 
 • 24 timmars nödtelefon under hela säsongen

 

Följande är INTE inkluderat i resan:

 • Transport till och från Granada, Spanien*
 • Eventuella utgifter och kostnader efter kursen och till skidskolan (uniform, deposition osv)
 • Avbeställnings- och reseförsäkring 
 • Kostnader för eventuellt visum och nödvändiga dokument**, som krävs för att kunna genomföra TD1-utbildningen och arbete i Spanien
 • Fickpengar, utrustning och annat som inte nämns ovan  

 

*Vi hjälper gärna med att boka flygbiljetter och transfer från flygplatsen. Kontakta oss om du önskar hjälp.

**Observera, att den spanska TD1-utbildningen är utfärdad av den spanska regeringen, och att det är ditt eget ansvar att skaffa de dokument som krävs, vilket vi kommer att ge dig vägledning till.  

Vem kan ansöka som instruktör i Sierra Nevada?

På Snowminds är vi stolta över att rätta personer blir utvalda till vårt team av skid- och snowboardinstruktörer. Vi är kända bland våra skidskolespartners för att utbilda skickliga, energiska och motiverade skidinstruktörer. Du behöver inte vara expert på att åka skidor och oavsett nivån på våra kurser, så är kursen skräddarsydd så att du får optimal skidträning före skidprovet, och att du kan förverkliga drömmen om en vinter som skidinstruktör i Spanien! Det viktigaste är att du är positiv, glad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få en upplevelse för livet i Snowminds-teamet.

 

Grundläggande förväntar vi oss att du:

 • Har åkt skidor i minst 3-4 veckor
 • Är seriös, ansvarsfull och motiverad
 • Gillar att undervisa och bli utmanad
 • Är minst 18 år gammal och har en gymnasieexamen (krav till TD1 utbildning)
 • Är utåtriktad, positiv och glad
 • Är bra med både barn, unga och vuxna
 • Behärskar engelska på samtalsnivå
 • Behärskar spanska på samtalsnivå eller är redo att lära dig

 

När du har lämnat in din ansökan kommer vi att boka in en intervju med dig där vi kommer att bedöma hur bra kandidat du är för resan. Samtidigt har du möjligheten att höra mer om erfarenheten som skidinstruktör i Spanien. Sedan återkommer vi så snart som möjligt med svar om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt upp, vi använder därför en “först till kvarn” princip, där vi har ansökningsdeadline ca. en gång i månaden. Det vill säga ju tidigare du söker desto större är chansen att du får en plats i laget och jobb på din drömdestination.

Du kan använda ansökningsblanketten, där du även ser pris och datum, här på sidan eller så hittar du vår ansökningsblankett på toppmenyn.

Detaljer om kursen

Det spanska språket

Om du känner att dina spanska språkkunskaper inte är tillräckligt bra så oroa dig inte- Det är många kvälls skolor som erbjuder spanskundervisning. Det finns också möjlighet för att öva spanska online via vår samarbetsparter. Om du har ett bra språköra och mycket vilja så borde det inte vara ett problem att kunna prata spanska på samtalsnivå i slutet av december, då dina arbetstimmar börjar.

DEN SPANSKA LEVEL 1 UTBILDNINGEN

Vi samarbetar med Instituto Superior de Enseñanzas en Deportes de Inviernoy Montaña för att säkra dig den bästa möjliga träningen. Det är ett av världens mest igenkända skidinstruktörsförbund.

 

TD1-utbildningen är level 1 i det spanska systemet. Du kommer att bli tränad att undervisa olika nivåer. Efter avslutad och avklarad kurs samt praktikperiod, kommer du att vara redo att starta arbetet hos din skidskola.

 

Den spanska TD1-utbildningen kommer att ge dig möjlighet att arbeta som skidinstruktör i flera olika länder världen över, och med det kan du t.ex göra en sommarsäsong i Argentina eller Chile.

PRAKTIKPERIOD

Som en del av din utbildning ska du ha praktik hos en spansk skidskola. Praktikperioden är en av grunderna till att den spanska skidinstruktörsutbildningen är så igenkänd världen över. Det är också en av anledningarna att det även ger dig möjlighet för jobb i Andorra, Chile och Argentina. Utöver det är det även bestämt enligt lag av den spanska regeringen. Varigheten på praktiktimmarna kan variera beroende på snöförhållanden och antalet gäster i december och januari.

 

Praktiken är uppdelad i 3 delar:

Del 1: Här ska du “skugga” en erfaren instruktör och dennes grupp för att observera och hjälpa till.

Del 2: Teambuilding och Teamwork.

Del 3: Du ska själv undervisa och en erfaren instruktör kommer att observera och hjälpa till om det behövs.

 

Praktiktimmarna förbereder dig på bästa sätt att kunna undervisa på egen hand.

JOBBGARANTI

En säsong som instruktör kommer du att minnas hela livet och det är en dröm för många, men nu har du chansen att göra drömmen till verklighet. Hos Snowminds har vi många års erfarenhet med arbetet som instruktörer och igenom våra kurser och stora nätverk med skidskolor världen över garanterar vi dig ett jobb på en av världens bästa skiddestinationer.

Jobbgarantin grundar sig i att du klarar din instruktörsexamen. Skulle det bli så att du inte klarar det så gör vi allt vi kan för att säkra dig ett jobb ändå, så att du kan få en bra upplevelse och göra om examen under säsongens lopp. Vi är stolta att meddela att vi aldrig har stått i en situation där vi inte har kunnat hjälpa med ett jobb efter en utbildning!

EKONOMI

Du blir anställd direkt hos skidskolan, som betalar din lön. På de flesta skidskolor får man betalt per timme. Med en spansk level 1 får man normalt cirka 16 euro/ timme man undervisar.

Man blir inte rik på att vara instruktör, men timlönen i Spanien är generellt högre än andra destinationer med en level 1 utbildning.

 

Observera att du själv ska betala för boende från den 23:e december.

TRANSPORT

Det är ditt eget ansvar att arrangera transport till och från Spanien. Vi hjälper dig gärna om så önskas.

BOENDE

När du ankommer till Granada kommer du att bo på ett hostel tillsammans med de andra Snowminds instruktörerna. I Sierra Nevada kommer du också att bo på ett hostel under kursen. Om du önskar är det möjligt att bo kvar på samma hostel under hela säsongen. Från den 23:e december ska du själv betala för boende på hostelet, vilket inkluderar skidförråd, frukost, middag och städning av ditt rum.

Om du vill bo på hostellet i Sierra Nevada hela säsongen, förpliktar du dig att betala för hela perioden. Kontakta oss om du önskar att hitta eget  boende.

Pris

Course Icon Hel säsong i Spanien + spansk level 1 utbildning

Course Icon Från 69.995 SEK

Course Icon

Course Icon Sierra Nevada, Spanien

Course Icon Slutet av november - mitten av april

Course Icon Deposition 1000 SEK

Ansök

Frågor? Ring oss!

Begränsad antal visum till Kanada! 🇨🇦

Gör din dröm till verklighet!

ANSÖK NU