2 veckors skidinstruktörskurs i Sankt Anton med säsong i Österrike

Bli certifierad instruktör och jobba som skidinstruktör i Österrike

2 veckors skidinstruktörskurs i Sankt Anton och säsong i Österrike

Om du vill ha en säsong i livet som österrikisk certifierad skidlärare är den här kursen rätt för dig. I Sankt Anton am Arlberg, en av de mest kända skidanläggningarna i Alperna, om inte i hela världen, har du möjlighet att bli en certifierad skidinstruktör och jobba på en lokal skidskola i Österrike efter att du klarat din examen. Vi kallar detta en vinter för livet och rekommenderar att du ansöker så snart som möjligt om en av de begränsade platserna på denna kurs.

Rekommendation: Om du vill ha ytterligare träning, kolla in vår 5 veckors skidinstruktörskurs.

“Work and train” program i Sankt Anton

Vår 2-veckors träningskurs för instruktörer börjar i december och är utformad för att förbereda dig på att effektivt klara det österrikiska “Anwärter” Level 1 instruktörsprovet. Vårt team av coacher kommer att finslipa din teknik i alla kärnaspekter, inklusive carving, kortsvängsträning och rytmskifte på pisten. Under hela din träningskurs strävar vi också efter att skapa en Snowminds-gemenskap, med fokus på utbildningsevenemang, teambyggande aktiviteter och vad vårt lokala team än tycker behövs för att förena gruppen och skapa magi.

Denna vinter kommer alla våra nya skidinstruktörer att delta i Skischule Arlbergs Work and Train-program. Kort sagt, på grund av lågsäsongen i januari kommer du inte att arbeta från den 11 januari till den 8 februari 2025. Istället erbjuds du att delta i Skischule Arlbergs Work and Train-program, där du får följande:

– 4 veckors boende
– 2 träningsdagar per vecka (8 totalt)
– Liftkort från den 11 januari till den 8 februari

Priset för detta program är 13 850 SEK, vilket kommer att läggas till din reseprofil och betalas som en del av kurspriset.

Work and Train-programmet är ett unikt tillfälle att utvecklas ytterligare under vintern och en utmärkt tid att få besök av vänner och familj.

Vad är inkluderat?

När du reser med Snowminds tar vi hand om allt det praktiska. Du behöver bara packa väskan och fokusera på att förbereda dig inför ditt äventyr.

Du kan se fram emot följande fördelar med Snowminds 2 veckors St Anton kurs: 

 • Ett vintersäsong i Österrike som skidinstruktör efter godkänd utbildning
 • 2 veckors level 1 skidinstruktörsutbildning “Anwärter” i St Anton
 • 2 veckor i Skischule Arlbergs skidinstruktörboende med middag på restaurang
 • Arrangerat säsongboende och säsongs liftkort hos skidskolan under säsongen (egen betalning kan tillkomma)
 • 3 dagars träning av St Antons duktiga tränarteam, innan Anwärtern startar
 • 10 dagar på den internationellt erkända österrikiska level 1 skidinstruktörsutbildningen “Anwärter”
 • Liftkort under kursen
 • Transport till kursen*
 • Teambuilding under kursen
 • Pro-erbjudande hos Snowminds Store
 • Snowminds Teamleader under kursen och säsongen
 • Fitnessprogram innan säsongen
 • Förberedelsematerial och tips för packning, försäkring, visum
 • Inbjudan till Kick-off event i Danmark innan avresa (hålls i september)
 • Inbjudan till Team Events i Österrike under säsongen
 • Inbjudan till Snowminds Reunion Party efter säsongen
 • Tryggheten av att resa med ett skandinaviskt team
 • En helhetsupplevelse där alla praktikaliteter är ordnade för dig
 • Trygg resa med Snowminds Återbetalningsgaranti
 • 24 timmars nödtelefon under hela säsongen
 • En unik gemenskap med vänner för livet

 

Vad är inte inkluderat?

 • Avboknings- och reseförsäkring
 • Utrustning för säsongen (lavinutrustning, turskidor etc.)
 • Hemresa efter säsongen
 • Utgifter för boende, liftkort och uniform efter kursen (detta varierar från arbetsgivare till arbetsgivare)
 • Fickpengar eller annat som inte nämnts ovan

 

*Busstransport är inkluderad från Köpenhamn till din kursdestination. Många väljer att åka tåg till Köpenhamn för att åka buss med övriga kursdeltagare, om så önskas kan vi hjälpa dig att arrangera resan till Köpenhamn – pris för detta kommuniceras innan bokning. Om du hellre vill boka din egen transport till Österrike får du 1500 SEK i rabatt på det totala kurspriset. Meddela oss hur du önskar att göra. 

 

OBS! SPECIFIKT OM JOBB I SANKT ANTON

Observera att skidskolan i Sankt Anton har egna krav för vilka de anställer i skidskolan. Detta inkluderar en högre nivå av tyska, skidåkning och att du måste genomföra skidskolans egen rekryteringsprocess för att få ett jobb på skidskolan.

På grund av lågsäsongen i januari kommer du inte att arbeta 4 veckor i januari/början av februari och istället erbjuder skidskolan dig extra träning under denna period. Därför tillkommer en egen betalning på 13 850 SEK till denna kurs för 4 veckors boende, 2 träningspass per vecka (8 totalt) och liftkort för dessa 4 veckor.

Detta är ett unikt tillfälle att utveckla din skidåkning ännu mer under vintern med några av de bästa tränarna i Österrike. Samtidigt är det också ett utmärkt tillfälle att få tid för besök av familj och vänner.

Vem kan ansöka?

På Snowminds är vi stolta över att rätta personer blir utvalda till vårt team av skid- och snowboardinstruktörer. Vi är kända bland våra skidskolespartners för att utbilda skickliga, energiska och motiverade skidlärare. Du behöver inte vara expert på att åka skidor och oavsett nivån på våra kurser, så är kursen skräddarsydd så att du får optimala skidträningen före skidprovet, och att du kan förverkliga drömmen om en vinter som skidlärare i Österrike! Det viktigaste är att du är positiv, glad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få en upplevelse för livet i Snowminds-laget.

 

Grundläggande förväntar vi oss att du:

 • Har åkt skidor eller snowboard i minst 3-4 veckor och gärna mer
 • Vill jobba med särskilt barn och unga
 • Behärskar engelska och tyska på samtalsnivå (läs mer om våran online tyskkurs här)
 • Är seriös, ansvarsfull och motiverad
 • Gillar att undervisa och bli utmanad
 • Är minst 18 år gammal

 

När du har lämnat in din ansökan kommer vi att ringa upp dig för en intervju där vi kommer att bedöma hur bra kandidat du är för resan. Samtidigt har du möjligheten att höra mer om erfarenheten som skidlärare i Österrike. Sedan återkommer vi så snart som möjligt med svar om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt upp, vi använder därför en “först till kvarn” princip, där vi har ansökningsdeadline ca. en gång i månaden. Det vill säga ju tidigare du söker desto större är chansen att du får en plats i laget och jobb på din drömdestination.

Du kan använda ansökningsblanketten, där du även ser pris och datum, här på sidan eller så hittar du vår ansökningsblankett på toppmenyn.

 

 

Detaljer om kursen

Transport

Transport till Österrike

Busstransport är inkluderad från Köpenhamn till din kursdestination. Många väljer att åka tåg till Köpenhamn för att åka buss med övriga kursdeltagare, om så önskas kan vi hjälpa dig att arrangera resan till Köpenhamn – pris för detta kommuniceras innan bokning. På bussen från Köpenhamn kan du ta med dig 2 väskor på 23 kg vardera. Med andra ord kan du ta med dig allt du behöver – tänk på att du ska kunna bära allt på egen hand.

Om du hellre vill boka din egen transport till Österrike får du 1500 SEK i rabatt på det totala kurspriset.

När säsongen är slut står du själv för transporten hem, eftersom det är så olika när våra instruktörer vill åka hem och vartifrån. Hemresan är alltså på egen bekostnad och är inte en del av ditt kurspaket, men vi hjälper dig gärna med tips på bästa möjliga transport hem.

Jobbet som skidinstruktör

Det är ingen hemlighet att St Anton är vårt mest eftertraktade resmål. Skidskolan ställer höga krav på sina instruktörer, så det är viktigt att göra ett gott intryck.

Det bör betonas att Skischule Arlberg endast anställer nya Snowminds-skidlärare som har slutfört den nya skidlärarkursen och klarat hela den österrikiska skidlärarutbildningen inklusive den tyska delen. Skidskolan fattar ett beslut om huruvida de ska erbjuda ett kontrakt och en anställning när kursen är avslutad.

Det är därför viktigt att du förstår att kursen inte innebär någon jobbgaranti, men att skidskolan kan erbjuda dig ett potentiellt jobb i St Anton efter avslutad kurs.

 

OBS! 
På grund av lågsäsongen i januari kommer du inte att arbeta 4 veckor i januari/början av februari och istället erbjuder skidskolan dig extra träning under denna period. Därför tillkommer en egen betalning på 13 850 SEK till denna kurs för 4 veckors boende, 2 träningspass per vecka (8 totalt) och liftkort för dessa 4 veckor.

Detta är ett unikt tillfälle att utveckla din skidåkning ännu mer under vintern med några av de bästa tränarna i Österrike. Samtidigt är det också ett utmärkt tillfälle att få tid för besök hemifrån.

Det bör betonas att Skischule Arlberg endast anställer nya Snowminds-skidlärare som har slutfört den nya skidlärarkursen och klarat hela den österrikiska skidlärarutbildningen inklusive den tyska delen. Skidskolan fattar ett beslut om huruvida den ska erbjuda ett kontrakt och en anställning när kursen är avslutad.

Det är därför viktigt att du förstår att kursen inte innebär någon jobbgaranti, men att skidskolan kan erbjuda dig ett potentiellt jobb i St Anton efter avslutad kurs.

Boende

Boende under skidsäsongen

Var du än åker garanterar Snowminds att ordna boende vid din lokala skidskola för hela säsongen. De exakta detaljerna för ditt boende varierar en hel del från skidskola till skidskola och land till land. Det beror på att alla gör saker på olika sätt. Oavsett detta kan du förvänta dig att antingen bo i skidskolans boende eller i prisvärt boende som Snowminds ordnar, vilket är lättillgängligt till en närliggande lift.

I Sankt Anton äger skidskolan boenden i olika delar av staden, där du kommer att bo tillsammans med andra skidlärare. Du kommer vanligtvis att bo i rum för 2-4 personer tillsammans med andra från Snowminds. Observera att du kommer att behöva betala skidskolan för kostnaden för ditt boende under säsongen.

Lön

Den genomsnittliga lönen för en nyanställd lärare i Österrike är mellan 800 och 1 000 euro per månad. Dessutom finns det ofta bonusar, till exempel kan en gäst vilja förlänga sin lektion med dig som instruktör. Jobbet som instruktör kommer inte att göra dig rik på pengar, men du kommer säkert att bli rik på erfarenhet. Vi rekommenderar att du tar med dig fickpengar, så att du kan njuta av säsongen fullt ut. Lönen beror också på din egen motivation, arbetsmoral och tidigare arbetslivserfarenhet.

Övrigt

Liftkort under kursen och säsongen

Vid ankomsten får du ett liftkort så att du kan spendera de kommande två veckorna i backarna. Detta liftkort kan naturligtvis också användas på dina lediga dagar, dvs. när det inte är lektioner, om du vill åka upp och prova på backen på egen hand.

När du anländer till din destination får du ett säsongskort som du kan använda resten av vintern.

Den internationellt erkända österrikiska Anwärter level 1 skidlärarutbildning

För att säkerställa att alla våra instruktörer får utbildning av högsta kvalitet, samarbetar vi med Tiroler Skilehrer Verband, en av världens mest erkända skidlärarföreningar.

Under de sista 10 dagarna av din kurs kommer deras utbildare att ta dig genom Kandidatutbildningen, som är level 1 i deras utbildningssystem. Här kommer du att utbildas för att undervisa nybörjare och mer erfarna skidåkare och efter avslutad tenta är du redo att börja arbeta hos din arbetsgivare.

Utbildningen är en av de mest erkända i världen och deras skidlärarcertifikat kommer inte bara att se bra ut på CV:t, utan kan även användas i efterhand på Snowminds andra destinationer runt om i världen.

Pris

Course Icon 2 veckors skidinstruktörskurs i Sankt Anton med säsong i Österrike

Course Icon Från 38.995 sek

Course Icon

Course Icon Sankt Anton, Österrike

Course Icon Kursstart i December

Course Icon Deposition 1000 SEK

Ansök

Frågor? Ring oss på +46 40 606 08 72

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig