Säsong med 2 veckors skidinstruktörskurs i Sankt Anton

Bli certifierad instruktör och arbeta i en av Alpernas bästa skidorter!

Säsong med 2 veckors skidinstruktörskurs i Sankt Anton

Om du vill ha en säsong i livet som österrikisk certifierad skidlärare är den här kursen rätt för dig. I Sankt Anton am Arlberg, en av de mest kända skidanläggningarna i Alperna, om inte i hela världen, har du möjlighet att bli en certifierad skidlärare och ansluta dig till teamet på Skischule Arlberg som instruktör när du har klarat din examen. Vi kallar detta en vinter för livet och rekommenderar att du ansöker så snart som möjligt om en av de begränsade platserna på denna kurs.

Träningen i Sankt Anton

Vår 2-veckorskurs för instruktörer börjar i december och är utformad för att förbereda dig för att effektivt klara det österrikiska instruktörsprovet “Anwärter” level 1. Vårt team av tränare kommer att finslipa din teknik i alla viktiga aspekter, inklusive carving, kort distansträning och rytmförändringar i pisten. Under din utbildning strävar vi också efter att skapa ett Snowminds-community med fokus på utbildningsevenemang, teambuildingaktiviteter och allt annat som vårt lokala team tycker behövs för att skaka om folk och skapa magi.

 

När din utbildning är klar och du har klarat examen, samt rekryteringsprogram för skidskola kan du börja arbeta som betald skidlärare i St Anton. Sedan 2012 är vi stolta över att 100 % av våra instruktörer har fått jobb efter att ha avslutat sin utbildning hos Snowminds.

Vad är inkluderat?

Oavsett vilken kurs du väljer garanterar vi dig “the full Snowminds Experience” på din säsong som skidlärare. Alla vi som jobbar på Snowminds har tidigare varit skidlärare eller gjort säsong, därför vet vi vilken häftig och givande upplevelse det är. Men vi vet också hur svårt det kan vara med allt det praktiska – det är där vi kommer in i bilden! Vi tar om hand om allt så det enda du behöver göra är att packa väskan och förbereda ditt äventyr. Vi följer dig hela vägen under din skidinstruktörutbildning och din säsong, och säkrar dig jobbgaranti på en Österrikisk skidskola. Samtidigt säkrar vårat topprofessionella, österrikiska skidtränarteam, att du får den bästa träningen innan din skid-examen. En träning som gör, att 100% av våra instruktörer har fått jobb efter deras Snowmindskurs sedan vi började i 2012!

 

Vad som ingår i detta kurspaket:

 • Ett vintersäsong i Österrike som skidlärare efter godkänd skidlärarutbildning
 • 2 veckors level 1 skidinstruktörsutbildning “Anwärter” via Tiroler Skilehrerverband
 • 2 veckor i boende hos Skischule Arlbergs skidlärarlogi
 • Middag på en lokal restaurang under den två veckors kursen
 • Arrangerat säsongboende och säsongs liftkort hos skidskolan under säsongen (egen betalning kan tillkomma)
 • 3 dagars träning av St Antons duktiga tränarteam, innan Anwärtern startar
 • 10 dagar på den internationellt erkända österrikiska nivå 1 skidlärarutbildningen “Anwärter”
 • Liftkort under kursen*
 • Teambuilding under kursen
 • Pro-erbjudande hos Snowminds Store
 • Snowminds Teamleader under kursen
 • Fitnessprogram innan säsongen
 • Förberedelsematerial och tips för packning, försäkring, visum
 • Inbjudan till Kick-off event i Danmark innan avresa (hålls i september)
 • Inbjudan till Team Events i Österrike under säsongen
 • Inbjudan till Snowminds Reunion Party efter säsongen
 • Tryggheten av att resa med ett skandinaviskt team
 • En helhetsupplevelse där alla praktikaliteter är ordnade för dig
 • Trygg resa med Snowminds Återbetalningsgaranti
 • Transport till kursen inkl. 2 bagage**
 • 24 timmars nödtelefon under hela säsongen
 • En unik gemenskap med vänner för livet

 

Vad är inte inkluderat?

 • Avboknings- och reseförsäkring
 • Utrustning för säsongen (lavinutrustning, turskidor etc.)
 • Hemresa efter säsongen
 • Utgifter för boende, liftkort och uniform efter kursen (detta varierar från arbetsgivare till arbetsgivare)
 • Fickpengar eller annat som inte nämnts ovan

 

*I vissa fall kan vi, som en service till dig, köpa ett liftkort för säsongen i samarbete med din skidskola, om du kommer att arbeta på samma ort som du utbildar dig på. I dessa fall återbetalar Snowminds en del av kostnaden för säsongens liftkort från skidskolan. 

**Busstransport är inkluderad från Köpenhamn till din kursdestination. Många väljer att åka tåg till Köpenhamn för att åka buss med övriga kursdeltagare, om så önskas kan vi hjälpa dig att arrangera resan till Köpenhamn – pris för detta kommuniceras innan bokning. Om du hellre vill boka din egen transport till Österrike får du 1500 SEK i rabatt på det totala kurspriset. Meddela oss hur du önskar att göra. 

 

 

Vem kan ansöka?

På Snowminds är vi stolta över att rätta personer blir utvalda till vårt team av skid- och snowboardinstruktörer. Vi är kända bland våra skidskolespartners för att utbilda skickliga, energiska och motiverade skidlärare. Du behöver inte vara expert på att åka skidor och oavsett nivån på våra kurser, så är kursen skräddarsydd så att du får optimala skidträningen före skidprovet, och att du kan förverkliga drömmen om en vinter som skidlärare i Österrike! Det viktigaste är att du är positiv, glad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få en upplevelse för livet i Snowminds-laget.

 

Grundläggande förväntar vi oss att du:

 • Har åkt skidor eller snowboard i minst 3-4 veckor och gärna mer
 • Vill jobba med särskilt barn och unga
 • Behärskar engelska och tyska på samtalsnivå (läs mer om våran online tyskkurs här)
 • Är seriös, ansvarsfull och motiverad
 • Gillar att undervisa och bli utmanad
 • Är minst 18 år gammal

 

När du har lämnat in din ansökan kommer vi att ringa upp dig för en intervju där vi kommer att bedöma hur bra kandidat du är för resan. Samtidigt har du möjligheten att höra mer om erfarenheten som skidlärare i Österrike. Sedan återkommer vi så snart som möjligt med svar om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt upp, vi använder därför en “först till kvarn” princip, där vi har ansökningsdeadline ca. en gång i månaden. Det vill säga ju tidigare du söker desto större är chansen att du får en plats i laget och jobb på din drömdestination.

Du kan använda ansökningsblanketten, där du även ser pris och datum, här på sidan eller så hittar du vår ansökningsblankett på toppmenyn.

 

 

Detaljer om kursen

Jobbet

Det är ingen hemlighet att St Anton är vårt mest eftertraktade resmål. Skidskolan ställer höga krav på sina instruktörer, så det är viktigt att göra ett gott intryck.

Det bör betonas att Skischule Arlberg endast anställer nya Snowminds-skidlärare som har slutfört den nya skidlärarkursen och klarat hela den österrikiska skidlärarutbildningen inklusive den tyska delen. Skidskolan fattar ett beslut om huruvida den ska erbjuda ett kontrakt och en anställning när kursen är avslutad.

Det är därför viktigt att du förstår att kursen inte innebär någon jobbgaranti, men att skidskolan kan erbjuda dig ett potentiellt jobb i St Anton efter avslutad kurs.

Boende

Snowminds garanterar dig boende på din lokala skidskola under en hel säsong, oavsett var du åker. De exakta detaljerna för ditt boende varierar mycket från skidskola till skidskola och från land till land. Detta beror på att alla gör saker på olika sätt. Oavsett vilket kan du räkna med att bo antingen i skidskolans boende eller i ett prisvärt boende som Snowminds ordnar och som är lättillgängligt från en närliggande lift.

Transport

Transport till Österrike

Busstransport är inkluderad från Köpenhamn till din kursdestination. Många väljer att åka tåg till Köpenhamn för att åka buss med övriga kursdeltagare, om så önskas kan vi hjälpa dig att arrangera resan till Köpenhamn – pris för detta kommuniceras innan bokning. På bussen från Köpenhamn kan du ta med dig 2 väskor på 23 kg vardera. Med andra ord kan du ta med dig allt du behöver – tänk på att du ska kunna bära allt på egen hand.

Om du hellre vill boka din egen transport till Österrike får du 1500 SEK i rabatt på det totala kurspriset.

När säsongen är slut står du själv för transporten hem, eftersom det är så olika när våra instruktörer vill åka hem och vartifrån. Hemresan är alltså på egen bekostnad och är inte en del av ditt kurspaket, men vi hjälper dig gärna med tips på bästa möjliga transport hem.

Lön

Den genomsnittliga lönen för en nyanställd lärare i Österrike är mellan 800 och 1 000 euro per månad. Dessutom finns det ofta bonusar, till exempel kan en gäst vilja förlänga sin lektion med dig som instruktör. Jobbet som instruktör kommer inte att göra dig rik på pengar, men du kommer säkert att bli rik på erfarenhet. Vi rekommenderar att du tar med dig fickpengar, så att du kan njuta av säsongen fullt ut. Lönen beror också på din egen motivation, arbetsmoral och tidigare arbetslivserfarenhet.

Annan viktig info

2 veckors liftkort under skidlärarkursen

Vid ankomsten får du ett liftkort så att du kan spendera de kommande två veckorna i backarna. Detta liftkort kan naturligtvis också användas på dina lediga dagar, dvs. när det inte är lektioner, om du vill åka upp och prova på backen på egen hand.

När du anländer till din destination får du ett säsongskort som du kan använda resten av vintern.

Utbildning

Vår 2-veckors instruktörskurs består av en 2-dagars intensiv förberedelsekurs som introducerar dig till de viktigaste övningarna som behövs för att behärska och sedan klara den 10-dagars österrikiska nivå 1-kursen. Dessa två veckors utbildning kulminerar i din nivå 1-instruktörsexamen.

Varje år ser vi hur våra instruktörers teknik utvecklas snabbt och genom kontinuerlig personlig feedback. Vårt främsta mål är att se till att du är finjusterad och i toppskidform innan säsongen börjar. Samtidigt kommer du också att delta i många teamaktiviteter som är tänkta att vara roliga och som förhoppningsvis skapar det starka band i Snowminds team som vi är kända för.

Den internationellt erkända österrikiska Anwärter-utbildningen för skidlärare på level 1

För att se till att alla våra instruktörer får utbildning av högsta kvalitet samarbetar vi med Salzburger Berufskilehrer & Snowboardlehrer Verband och Tiroler Skilehrerverband, två av de mest erkända skidlärarföreningarna i världen.

Under de sista 10 dagarna av din kurs tar deras utbildare dig genom Anwärter-utbildningen, som är nivå 1 i deras utbildningssystem. Här får du utbildning för att undervisa nybörjare och mer erfarna skidåkare, och efter examen är du redo att börja arbeta för din arbetsgivare.

Utbildningen är en av de mest erkända i världen och deras skidlärarcertifikat ser inte bara bra ut på ditt CV, utan kan också användas på Snowminds andra destinationer runt om i världen.

Pris

Course Icon Säsong och 2 veckors skidinstruktörskurs i Sankt Anton

Course Icon Från 38.995 sek

Course Icon

Course Icon Sankt Anton, Österrike

Course Icon Kursstart i December

Course Icon Deposition 1000 SEK

Ansök

Frågor? Ring oss på +46 40 606 08 72

Delta på 1, 2 eller 3 veckors skidcamp i mars⛷️

Gör din dröm till verklighet!

ANSÖK NU