Bli skidinstruktör i St Anton

5 veckors skidinstruktörskurs och en säsong i St Anton

Bli skidinstruktör i St Anton

St Anton am Arlberg. Hannes Schneiders hemstad, världens första skidinstruktör, och ett av världens mest legendariska skidområden. Unik friåkning. Afterski i världsklass på Mooserwirt. Sann österrikisk idyll.

Få drömmer om att ta sig igenom nålsögat på Skischule Arlberg och få jobba en vintersäsong som skidlärare. NU har du chansen med Snowminds! Bli skidinstruktör i St Anton på vår populära 5-veckors instruktörskurs följt av en vintersäsong i blå uniform. Du får den perfekta förberedelsen från Österrikes bästa skidinstruktörer, den internationellt erkända österrikiska Anwärter utbildningen och ett jobb på den lokala skidskolan om du klarar din kurs. Våra duktiga och erfarna medarbetare stöttar dig, och de ca. 40 andra Snowminders, hela vägen från början till slut. Allt så att du kan få en upplevelse för livet i St Anton, Österrike!

Kursen är mycket efterfrågad, så vi rekommenderar att du ansöker så snart som möjligt för att få chansen att säkra en plats. Los geht’s säger vi bara!

“If everyone skied, there would be no more wars”

- Hannes Schneider, the "father" of modern skiing

Säsong och 5 veckors skidinstruktörskurs i St Anton

Vår populära 5-veckors skidinstruktörskurs följt av en säsong i Österrike äger rum på både Kitzsteinhornglaciären vid Kaprun och i St Anton. Vi startar i mitten av november med ca. 3 veckor på hotell med halvpension i Kaprun. Här kommer du att undervisas av skickliga, lokala skidlärare, som förberedelse för den 10-dagars österrikiska Anwärter-instruktörsutbildningen i Sankt Anton.

Efter de första ca. 3 veckorna ordnar vi transport till St Anton där du flyttar in i skidskolans säsongsboende tillsammans med övriga Snowminds kursdeltagare. Under denna del av kursen står du själv för frukosten men äter middag på lokal restaurang. Kommande ca. 2 veckor får du ytterligare 3 förberedande utbildningsdagar av lokala skidlärare från Sankt Anton innan Anwärter-utbildningen startar. Klarar du utbildningen och skidskolans rekryteringsprocess startar du sedan säsongen som österrikiskt utbildad skidinstruktör i Sankt Anton.

Utbildningen är krävande, men vi kan med stolthet säga att vi sedan starten 2012 kunnat hjälpa 100% av våra “Snowminders” med jobb efter avslutad skidinstruktörsutbildning.

VAD ÄR INKLUDERAT?

Oavsett vilken kurs du väljer garanterar vi dig “the full Snowminds Experience” på din säsong som skidlärare. Alla vi som jobbar på Snowminds har tidigare varit skidlärare eller gjort säsong, därför vet vi vilken häftig och givande upplevelse det är. Men vi vet också hur svårt det kan vara med allt det praktiska – det är där vi kommer in i bilden! Vi tar om hand om allt så det enda du behöver göra är att packa väskan och förbereda ditt äventyr. Vi följer dig hela vägen under din skidinstruktörutbildning och din säsong, och säkrar dig jobbgaranti på en Österrikisk skidskola. Samtidigt säkrar vårat professionella, österrikiska skidtränarteam, att du får den bästa träningen innan din skid-examen. En träning som gör, att 100% av våra instruktörer har fått jobb efter deras Snowmindskurs sedan vi började i 2012!

 

Vad som ingår i detta kurspaket:

 • En vintersäsong som skidinstruktör med jobb i Österrike efter godkänd skidlärarutbildning
 • 5 veckors level 1 skidinstruktörsutbildning “Anwärter” i Kaprun och St Anton
 • Arrangerat säsongsboende och säsongsliftkort hos skidskolan under säsongen (egenbetalning kan tillkomma)
 • Ca. 3 veckors hotell med halvpension i Kaprun och 2 veckor i Skischule Arlbergs skidinstruktörboende med middag på restaurang
 • Ca. 15 dagars skidträning av professionella, lokala instruktörer innan Anwärterutbildningen
 • 10 dagar på den internationellt igenkända österrikiska level 1 skidinstruktörsutbildningen “Anwärter”
 • Liftkort under kursen
 • Transport till kursen i Österrike inkl. 2 bagage*
 • Transport från Kaprun till Sankt Anton under kursen
 • Inbjudan till Kick-off event i Danmark innan avresa (hålls i september)
 • Fitnessprogram innan säsongen
 • Förberedelsematerial och tips till packning och försäkring etc
 • Snowminds Teamleader under kursen
 • Inbjudan till Team Events i Österrike under säsongen
 • Inbjudan till Snowminds Reunion Party efter säsongen
 • Pro-erbjudande hos Snowminds Store
 • Tryggheten av att resa med ett skandinaviskt team
 • En helhetsupplevelse där alla praktikaliteter är ordnade för dig
 • Trygg resa med Snowminds Återbetalningsgaranti
 • 24 timmars nödtelefon under hela säsongen
 • En unik gemenskap med vänner för livet

Vad är inte inkluderat?

 • Avboknings- och reseförsäkring
 • Utrustning för säsongen (lavinutrustning, turskidor etc.)
 • Hemresa efter säsongen
 • Utgifter för boende, liftkort och uniform efter kursen (detta varierar från arbetsgivare till arbetsgivare)
 • Fickpengar eller annat som inte nämnts ovan

 

*Busstransport är inkluderad från Köpenhamn till din kursdestination. Många väljer att åka tåg till Köpenhamn för att åka buss med övriga kursdeltagare, om så önskas kan vi hjälpa dig att arrangera resan till Köpenhamn – pris för detta kommuniceras innan bokning. Om du hellre vill boka din egen transport till Österrike får du 1500 SEK i rabatt på det totala kurspriset. Meddela oss hur du önskar att göra.

VEM KAN ANSÖKA?

På Snowminds är vi stolta över att rätta personer blir utvalda till vårt team av skid- och snowboardinstruktörer. Vi är kända bland våra skidskolespartners för att utbilda skickliga, energiska och motiverade skidlärare. Du behöver inte vara expert på att åka skidor och oavsett nivån på våra kurser, så är kursen skräddarsydd så att du får optimala skidträningen före skidprovet, och att du kan förverkliga drömmen om en vinter som skidlärare i Österrike! Det viktigaste är att du är positiv, glad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få en upplevelse för livet i Snowminds-laget.

 

Grundläggande förväntar vi oss att du:

 • Har åkt skidor i minst 3-4 veckor och gärna mer
 • Vill jobba med särskilt barn och unga
 • Behärskar engelska och tyska på samtalsnivå (läs mer om våran online tyskkurs här)
 • Är seriös, ansvarsfull och motiverad
 • Gillar att undervisa och bli utmanad
 • Är minst 18 år gammal

 

När du har lämnat in din ansökan kommer vi att ringa upp dig för en intervju där vi kommer att bedöma hur bra kandidat du är för resan. Samtidigt har du möjligheten att höra mer om erfarenheten som skidlärare i Österrike. Sedan återkommer vi så snart som möjligt med svar om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt upp, vi använder därför en “först till kvarn” princip, där vi har ansökningsdeadline ca. en gång i månaden. Det vill säga ju tidigare du söker desto större är chansen att du får en plats i laget och jobb på din drömdestination.

Du kan använda ansökningsblanketten, där du även ser pris och datum, här på sidan eller så hittar du vår ansökningsblankett på toppmenyn.

 

Detaljer om kursen

Transport

Transport till Österrike

Busstransport är inkluderad från Köpenhamn till din kursdestination. Många väljer att åka tåg till Köpenhamn för att åka buss med övriga kursdeltagare, om så önskas kan vi hjälpa dig att arrangera resan till Köpenhamn – pris för detta kommuniceras innan bokning. På bussen från Köpenhamn kan du ta med dig 2 väskor på 23 kg vardera. Med andra ord kan du ta med dig allt du behöver – tänk på att du ska kunna bära allt på egen hand.

Om du hellre vill boka din egen transport till Österrike får du 1500 SEK i rabatt på det totala kurspriset.

När säsongen är slut står du själv för transporten hem, eftersom det är så olika när våra instruktörer vill åka hem och vartifrån. Hemresan är alltså på egen bekostnad och är inte en del av ditt kurspaket, men vi hjälper dig gärna med tips på bästa möjliga transport hem.

Transport till St Anton från Kaprun

Transporten under kursen från Kaprun till St Anton är inkluderad i kurspaketet.

Jobbet som skidinstruktör

Det är ingen hemlighet att St Anton är vårt mest eftertraktade resmål. Skidskolan ställer höga krav på sina instruktörer, så det är viktigt att göra ett gott intryck.

Det bör betonas att Skischule Arlberg endast anställer nya Snowminds-skidlärare som har slutfört den nya skidlärarkursen och klarat hela den österrikiska skidlärarutbildningen inklusive den tyska delen. Skidskolan fattar ett beslut om huruvida den ska erbjuda ett kontrakt och en anställning när kursen är avslutad.

Det är därför viktigt att du förstår att kursen inte innebär någon jobbgaranti, men att skidskolan kan erbjuda dig ett potentiellt jobb i St Anton efter avslutad kurs.

Boende under skidsäsongen

I Sankt Anton äger skidskolan boenden på olika platser i staden, där du kommer att bo tillsammans med andra skidlärare. Du bor vanligtvis i rum för 2-4 personer tillsammans med andra från Snowminds. Observera att du måste betala skidskolan för kostnaden för ditt boende under säsongen.

Lön som skidinstruktör

Medellönen för en nyanställd instruktör i Österrike är mellan 800 och 1 000 euro per månad. Dessutom finns det ofta möjlighet till bonusar, t.ex. kan en gäst vilja utöka sin lektion med dig som instruktör. Jobbet som instruktör kommer inte att göra dig rik på pengar, men säkerligen rik på erfarenhet. Lönen beror också på din egen motivation, din arbetsmoral och din tidigare arbetslivserfarenhet. Vi rekommenderar att du tar med ca. 15 000 SEK i fickpengar, vilket ger dig friheten att njuta av din säsong till fullo.

Liftkort under kursen och säsongen

Vid kursstart får du  ett liftkort, så att du kan ge det full gas i backen de kommande 5 veckorna. Detta liftkort kan givetvis även användas på dina lediga dagar, d.v.s. när det inte finns några lektioner om du vill gå upp och köra skidorna på egen hand.

Klarar du Anwärter examen och får jobb på skidskolan får du ett säsongsliftkort. Detta kort måste dock återlämnas när du stannar vid skidskolan. Det kan bli en personlig betalning eller deposition på liftkortet, vilket varierar från skidskola till skidskola.

Kursens uppbyggnad

Vår 5 veckor långa instruktörskurs består av ca. 3 veckors förberedelsekurs i Kaprun med utbildning ca. 5 dagar i veckan och 2 dagar ledigt. Den förberedande utbildningen kommer att introducera dig till de viktigaste övningarna som krävs för att bemästra och därefter klara den 10-dagars österrikiska “Anwärter” skidinstruktörsutbildningen.

Efter de första ca. Under 3 veckor ordnar vi transport för dig och de andra deltagarna till Sankt Anton där det under de kommande 2 veckorna bara blir 3 dagars förberedande träning innan Anwärteren drar igång.

Varje år ser vi våra instruktörers teknik utvecklas snabbt och genom kontinuerlig personlig feedback under kursen, vilket är enormt värdefullt för chanserna att klara Anwärter-utbildningen. Samtidigt håller vi tyskutbildning och relevanta presentationer, vilket ska hjälpa dig att förbereda dig på bästa sätt inför utbildningen.

Självklart anordnar vi även många sociala aktiviteter under kursen, som många av våra deltagare beskriver som lite som att spendera 5 veckor på högskola.

Den internationellt erkända österrikiska Anwärter level 1 skidlärarutbildning

För att säkerställa att alla våra instruktörer får utbildning av högsta kvalitet, samarbetar vi med Tiroler Skilehrer Verband, en av världens mest erkända skidlärarföreningar.

Under de sista 10 dagarna av din kurs kommer deras utbildare att ta dig genom Kandidatutbildningen, som är level 1 i deras utbildningssystem. Här kommer du att utbildas för att undervisa nybörjare och mer erfarna skidåkare och efter avslutad tenta är du redo att börja arbeta hos din arbetsgivare.

Utbildningen är en av de mest erkända i världen och deras skidlärarcertifikat kommer inte bara att se bra ut på CV:t, utan kan även användas i efterhand på Snowminds andra destinationer runt om i världen.

Pris

Course Icon Säsong och 5 veckors skidinstruktörskurs i St Anton och Kaprun

Course Icon från 78,995 SEK

Course Icon

Course Icon Kaprun & St Anton, Österrike

Course Icon November

Course Icon Deposition 1000 SEK

Ansök

Frågor? Ring oss på +46 40 606 08 72

Begränsad antal visum till Kanada! 🇨🇦

Gör din dröm till verklighet!

ANSÖK NU