4 veckors skidinstruktörsutbildning i Kanada under våren

Utbilda dig till skidinstruktör i Whistler

 

Förverkliga drömmen i Kanada

 

Missade du chansen att bli skidinstruktör i vinter? Då har vi goda nyheter, det är inte för sent! Vi erbjuder dig chansen att delta i en 4 veckorskurs på Whistler Blackcomb, en av världens bästa skiddestinationer. Men denna 4 veckorskurs på Whistler University kan du bli certifierad level 1 instruktör och positionera dig bra för att få jobb som skidinstruktör nästa säsong.

 

 

 

 

Kursen och Utbildningen

I nära sammarbete med Whistler Blackcomb och den kanandensiska skidlärarorganisationen så har vi tagit fram en komplett utbildning som kan göra dig till certifierad skidlärare i vår. Under en fyra veckors period kommer du åka tillsammans med våra tränare 5 dagar per vecka och utveckla din teknik både i och utanför pisten. Med möjlighet att träna med såpass erfarna och talangfulla instruktörer kan du räkna med att göra enorma framsteg med din åkning.

 

Kursen avslutas med med en examination innan du blir certifierad för level 1. Detta ger dig möjlighet att börja jobba “down under” redan under sommaren eller efterföljande vinter. Med en skidinstruktörsutbildning från Whistler öppnar du många dörrar för potentiella skidinstruktörsjobb. Så varför vänta till nästa år? Sätt igång jakten på drömmen redan nu!

 

 

 

Livet som instruktör

 

Whistler by är väldigt internationell vilket gör att du kommer att ha chansen att lära känna människor från världens alla hörn under din månad där. Efter utbildningens slut i maj har du möjlighet att resa runt i Kanada och USA med andra Snowminders. Kanske innebär detta en roadtrip till nationalparker som Banff, eller jaga vågor i Kalifornien. Oavsett vad du föredrar så finns vi här för att hjälpa dig förverkliga dina drömmar.

 

 

"Whistler Blackcomb är sjukt. Den vilda naturen och landskapet gör att du tror att du är i paradiset."

- Frederik, Snowminds Instruktör

 

 

Varför Snowminds?

 

När du reser med Snowminds tar vi hand om alla praktiska frågor. Allt du behöver göra är att packa dina väskor och göra dig redo för ditt nästa äventyr.

 

Vad som ingår i detta kurspaket

 • Flyg till och från Kanada
 • 4 veckors skidlärarutbildning i Whistler (CSIA examinering och kursmaterial)
 • 4 veckors boende med halvpension under utbildningen
 • Möjlighet att resa i Nordamerika efter avslutad utbildning
 • Möjlighet att söka visum och jobb i Kanada nästa säsong. Vi hjälper dig med processen.

 

Vad är inte inkluderat?

 • Avboknings- och reseförsäkring
 • Utrustning (lavinutrustning, turskidor etc.)
 • Extra bagage
 • Resor efter avslutad utbildning (gäller också transport till flygplatsen)
 • Fickpengar eller annat som inte nämnts ovan

 

 

 

Vem kan ansöka?

 

På Snowminds är vi stolta över att rätta personer blir utvalda till vårt team av skid- och snowboardinstruktörer. Vi är kända bland våra skidskolespartners för att utbilda skickliga, energiska och motiverade skidlärare. Du behöver inte vara expert på att åka skidor och oavsett nivån på våra kurser, så är kursen skräddarsydd så att du får optimala skidträningen före skidprovet, och att du kan förverkliga drömmen om en vinter som skidlärare i Kanada! Det viktigaste är att du är positiv, glad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få en upplevelse för livet i Snowminds-laget.

 

Grundläggande förväntar vi oss att du:

 • Har åkt skidor i minst 3-4 veckor
 • Är seriös, ansvarsfull och motiverad
 • Gillar att undervisa och bli utmanad
 • Är minst 18 år gammal (notera att du måste vara minst 19 för att jobba i British Columbia)
 • Är utåtriktad, positiv och glad
 • Är bra med både barn, unga och vuxna
 • Behärskar engelska på samtalsnivå

 

När du har lämnat in din ansökan kommer vi att ringa upp dig för att boka en intervju där vi kommer att bedöma hur bra kandidat du är för resan. Samtidigt har du möjligheten att höra mer om erfarenheten som skidinstruktör i Kanada. Sedan återkommer vi så snart som möjligt med svar om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt upp, vi använder därför en “först till kvarn” princip, där vi har ansökningsdeadline ca. en gång i månaden. Det vill säga ju tidigare du söker desto större är chansen att du får en plats i laget och jobb på din drömdestination.

Du kan använda ansökningsblanketten, där du även ser pris och datum, här på sidan eller så hittar du vår ansökningsblankett på toppmenyn.

Detaljer om kusen

Jobbgaranti

Snowminds jobbgaranti och hur det fungerar

Jobbgarantin betyder att vi ser till så att du har ett jobb på skidskolan, efter att du har klarat din instruktörsträning och utbildning. Du kommer redan innan du åker att veta vilken destination du kommer att spendera säsongen på. Jobbgarantin beror såklart på din kurs, vilken över 90% av alla våra instruktörer klarar med godkänt resultat. Även om det skulle hända att du inte får din certifiering, så gör vi det bästa vi kan för att du ska få ett jobb. På så sätt kan du njuta av din säsong lika mycket som alla andra, och sedan ha chansen att gå om kursen. Med sex års erfarenhet så kan vi stolt säga att vi alltid har haft möjlighet att hitta ett jobb åt 100% av våra instruktörer efter våran utbildning.

Boende

Boende under utbildningen 

Under tiden du går kursen kommer vi att arrangera boende åt dig tillsammans med alla andra snowmindsinstruktörer. Du kommer att ha jättebra sammanhållning och gemenskap med dina framtida kollegor.

 

Boende under resten av skidsäsongen 

Vart du än åker, så garanterar snowminds arrangerat boende. Skidskolorna i Japan har oftast boenden till endast instruktörer, men förvänta dig inte ett 5-stjärnigt boende. Boende situationen varierar mellan de olika skidorterna. Vanligast är att man delar boende med några andra instruktörer. Oavsett vart du hamnar, så är vi säkra på att det snabbt kommer att kännas som hemma och dina kollegor kommer kännas som en extra familj.

Lön

En genomsnittlig lön för en ny instruktör i Kanada är ungefär 12-15 CAD per timme. Det finns också ofta möjlighet för bonusar, så som en privatlektion eller liknande. Jobbet som instruktör kommer inte att göra dig rik på pengar, men däremot rik på häftiga upplevelser. Vi rekommenderar att ta med sig fickpengar för att du ska kunna njuta fullt ut av din vintersäsong.

Transport

Transport till/ från Kanada

Dina flygbiljetter till och från Kanada är inkluderat i priset. Eftersom vi vill ge dig så mycket flexibilitet som möjligt så är transporten till flygplatsen efter säsongen inte inkluderad. Detta ger dig möjligheten att resa runt efteråt. Många av våra tidigare instruktörer åkte för att uppleva Kanadas natur, Vancouver eller tog en längre resa runt omkring i Nord-Amerika efter säsongen var avslutad. Vi har mycket erfarenhet när det kommer till att planera resor efter säsongen, så om det är något du är intresserad av så kan vi såklart diskutera det med dig. Om du vill resa hem från ett annat land, så hjälper vi självklart till med det.

 

Transport till skidskolan 

Efter att din kurs och utbildning är avslutat och avklarad, så ordnar vi transport till din skidskola. Dagen för ankomst är väldigt spännande då det är då du får träffa din nya chef för första gången och du får göra dig hemmastadd där du kommer att bo resten av säsongen. Vi har kurser på många olika destinationer, så om du har tur kan du ha kursen på samma destination som du ska arbeta på resten av säsongen.

Pris

Course Icon 4 veckors skidlärarutbildning i Whistler

Course Icon 64.995 kr

Course Icon

Course Icon Kanada

Course Icon April - Maj

Ansök

Frågor? Ring oss på +46 40 606 08 72

Säkra din plats i Kanada 🇨🇦

Antalet arbetsvisum är begränsat. Ansök nu för att få ditt visum i tid 🤙🏼

Läs mer här