Landes 2 skidinstruktörskurs i Österrike

Ta din skidåkning till nya höjder!

LANDES 2 SKIDINSTRUKTÖRSKURS I ÖSTERRIKE

Ta din skidåkning till nya höjder på Snowminds Landes 2 skidinstruktörskurs i Österrike. Det här träningsprogrammet är helt inriktat på att förbättra din teknik, utöka dina didaktiska färdigheter och utveckla dig själv professionellt. Våra topp-professionella instruktörer kommer att ge dig förstklassig undervisning och träning för att optimera dina färdigheter och lyfta din skidåkning till nya höjder. Så om du inte kan få nog av skidåkning och vill förbättra dig på pisten, puckelpist, park och puder, samt bygga vidare på dina Anwärter- och Landes 1-examina, har du nu chansen!

Vårt Landes 2-kurs hålls i november och mars. Om du ska åka på säsong #3 är kursen i november det perfekta tillfället för att kickstarta din säsong så att du anländer till din destination väl förberedd, redo att lära gästerna bättre och tjäna mer. Om du till exempel är på din tredje säsong är vår kurs i april det perfekta sättet att avsluta säsongen tillsammans med ett gäng andra Snowminders.

VAD ÄR INKLUDERAT?

Oavsett vilken kurs du väljer garanterar vi dig “The Full Snowminds Experience” under din vintersäsong som skidlärare. Vår erfarna personal, som alla är före detta skidlärare, kommer att vara med dig från början och kommer att vara med dig HELA vägen under din skidlärarutbildning och under skidsäsongen, där vi garanterar dig ett jobb på en österrikisk toppskidskola. Samtidigt ser vårt topp-professionella österrikiska skidlärarteam till att du får bästa möjliga utbildning inför din skidlärarexamen. En utbildning som gör att 100 % av våra skidlärare har fått jobb efter sin Snowminds-kurs sedan vi startade 2012!

När du reser med Snowminds tar vi hand om ALLT praktiskt arbete för ditt sabbatsår, så allt du behöver göra är att packa väskan och se fram emot en upplevelse för livet som skidlärare i Österrike.

 

För Landes 2-kursen kan du se fram emot följande:

 • 3 veckors Snowmindskurs i Österrike.
 • Utbildning av en mycket professionell österrikisk skidlärare
 • Tekniska övningar på pisten
 • Rytmförändringar
 • Finjustering av puckelpisttekniken
 • Möjlighet till friåkning utanför pisten.
 • Teknik för storslalomskidåkning med tidtagning
 • Den internationellt erkända österrikiska Landes 2 skidlärarutbildningen.
 • Hotellboende med 1/2 pension under hela kursen.
 • Team events och avslutningsfest under kursen.
 • Resa med ett danskt resebolag som är medlem i Rejsegarantifonden.
 • Res tryggt med Snowminds Återbetalningsgaranti
 • Pro-erbjudanden hos Snowminds Store

 

Vad ingår inte?

 • Transport till och från kursdestinationen*
 • Liftkort för kursen**
 • Boknings- och reseförsäkring
 • Fickpengar och andra saker som inte nämns ovan
 • Medlemskap i SBSSV

 

 

*Vi kan hjälpa dig med bokningen av din transport om det behövs.
**Vänligen låt oss veta när du ansöker om du vill köpa till ett liftkort.

PLANDERADE DATUM FÖR KURSEN

Kursen erbjuds två gånger per säsong.

 • 24:e november – 17:e december
 • 11:e mars – 1:a april

 

Observera att datumen är preliminära och kan ändras.

VEM KAN DELTA?

För att delta på kursen, förväntar vi följande:

 • En avklarad Anwärter och Landes 1 examen (level 1 och 2)
 • Bekräftelse från din österrikiska skidskola att du jobbat minst 12 dagar
 • Medlemskap hos SBSSV
 • Twin-tips skidor samt carving skidor (detta går också att hyra på kursdestinationen)

 

Du kan ansöka via ansökningsformuläret i toppmenyn.

DETALJER OM KURSEN

 

BOENDE

HOTELL MED HALVPENSION

“We take care of our own”och under en hård och krävande kurs måste du äta bra och hålla dig frisk!

Vi lägger stor vikt vid att garantera kvalitet under hela upplevelsen, och därför samarbetar vi med fantastiska hotell som lagar god, hälsosam och näringsriktig mat. Du kommer att bo på ett trestjärnigt hotell (ibland lite bättre) med Wifi och bo i rum eller lägenheter för 2-5 personer, där du bor tillsammans med de andra Snowminders.

Frukosten består av en stor, näringsriktig buffé och middagen är antingen en trerätters meny eller en buffé med soppa, sallad, huvudrätt och efterrätt. Kort sagt, ingen går hungrig till sängs hos oss!

 

LIFTKORT

LIFTKORT UNDER KURSEN

Om du inte har ett liftkort, kan du lägga till ett i ditt bokning hos oss, så får du det vid ankomst.

UTBILDNING

DEN INTERNATIONELLT  IGENKÄNDA ÖSTERRIKISKA LANDES 2 SKIDINSTRUKTÖRS CERTIFIKATET

För att säkerställa att alla våra instruktörer får utbildning av högsta kvalitet samarbetar vi med Salzburger Berufskilehrer & Snowboardlehrer Verband (SBSSV). En av de mest erkända skidlärarföreningarna i världen!

Landeslehrer-titeln hos SBSSV består av 3 delar, varav denna Snowminds-kurs förbereder dig för och inkluderar den andra delen som kallas “Landeslehrer 1”. Kursen bygger på dina Landes 1 och Anwärter med och fokuserar främst på mer prestationsbaserad skidåkning som puckelpist, puder och korta, samt långa svängar på pisten.

Efter Landes 1-kursen har du möjlighet att gå både Alpinkursen och Landeslehrer 2. Alpinkursen förbereder dig för den roliga, men också farliga, skidåkningen utanför pisten. När du klarar Landes 2-examen får du ett instruktörscertifikat i handen, vilket gör att du kan undervisa mellanmän och experter och även ta med gäster utanför pisten. Oavsett om du klarar kursen eller inte kommer du att märka en markant förbättring av din skidåkning!

Den österrikiska skidlärarföreningen är en av de mest erkända och ditt skidlärarcertifikat kommer inte bara att se bra ut på ditt CV, utan kommer också att kunna användas efteråt på Snowminds andra destinationer runt om i världen.

 

VAD HÄNDER OM JAG INTE KLARAR PROVET

Om du skulle misslyckas med ditt prov eller vissa delar av det, behöver du inte oroa dig. Vi har en lösning för dig med en andra chans om du har klarat dina Anwärter- prov i Salzburgerland (Altenmarkt, Kaprun eller Obertauern) i november eller december. Du kommer att få möjlighet att delta i ett 3-dagars Wiederholungscamp från den 18:e till den 20:e december 2023. Den tredje dagen är “Prüfungs”-dagen (provets dag).

Campen kostar 275 euro och inkluderar endast träning. Du är själv ansvarig för att ordna transport, liftkort, hotellboende och andra kostnader. Denna unika möjlighet ger dig dock chansen att göra om dina prov snabbt efter ett tidigare misslyckande, vilket säkerställer att du har möjlighet att komma igång med ditt arbete så snart som möjligt.

PRIS

Course Icon 3 veckors Landes 2 skidinstruktörskurs

Course Icon Från 37.995 SEK

Course Icon

Course Icon Österrike

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig