Level 1+2 skidinstruktörskurs i Verbier

Jobba och träna en vinter i Verbier

Level 1+2 skidinstruktörskurs i Verbier

I Freeridevärldens mecka. Det finns en anledning varför Verbier har varit värd till finalen av Freeride World Tour flera år i rad! Det kombinerar något av den bästa skidåkningen i världen med en levande by. Det är en internationell vibe och det är inte ovanligt att springa på en professionell skidåkare på en dag. Det faktum att många professionella åkare har Verbier som hemmabas säger en hel del!

Vi kan nu stolt presentera en unik vinteräsong, där du kombinerar träning, “shadowing”, och jobbmöjligheter under hela säsongen på våran engelsktalande level 1 och 2 skidinstruktörskurs i verbier. Du kommer få direkt åtkomst till hjärtat av 4 Vallées skidresort, ett av Schweiz största skidområden som erbjuder varierad terräng.

 

 

EN VINTER I LES 4 VALÉES

Från och med början av december och framåt kommer du att delta i våran Level 1 + 2 skidinstruktörs internship, som går helt på engelska. Programmet är utformat för att förbereda dig för arbete som instruktör på en lokal skidskola i Schweiz.

Som en del av kursen får du ett liftkort för hela säsongen, organiserat boende för hela vintern, internationellt igenkänd level 1+2 utbildning, cirka 170 timmars träning, franska lektioner, ett träningsprogram, träning i freestyle och bergssäkerhet, videoanalys, och mycket mera. Kortfattat; med komfort i våra mycket erfarna tränare, garanterar vi att detta blir ditt livs mest utvecklande skidupplevelse full med high fives och skratt!

Du kommer träna för att göra din level 1 innan jul, så att du kan vara med på “shadowing” och eventuellt jobb under jul- och nyårs perioden. Efter det drar träningen inför level 2 igång med examen i februari, innan högsäsongen startar i mitten av februari till början på mars och en till rush över påsken. Med mycket träning kommer du att få värdefull erfarenhet från shadowing och jobb under säsongen. I början på mars kommer du ha ett till träningsblock där du blir introducerad till GS race träning, freestyle, touring och lavinsäkerhet.

Kortfattat så har vi din säsong täckt med ett säsongsliftkort och betalt boende så att du kan shredda fram till slutet av april!

LIVET SOM INSTRUKTÖR

Av goda skäl är Schweiz en av de mest önskade skidorterna för både nya och erfarna skidinstruktörer. De schweiziska alperna erbjuder något av världens bästa skidåkning. Detta framgår särskilt av skidorten 4 Vallées, som är känd för sin fantastiska terräng. Det är inte en slump att orten har varit värd för Freeride World Tour-finalen i flera år!

Eftersom Schweiz är mycket eftertraktad och tar emot en stor mängd rika kunder är det en av de bästa platserna att lära av erfarna instruktörer och starta din karriär som instruktör. Som ny-certifierad instruktör får du vanligtvis mellan 20-27 CHF i timmen, vilket är betydligt högre än någon annanstans. Om du planerar att göra en karriär av skidåkning är det här the place to be!

Under säsongen kommer du att bo med andra Snowminders i en delad lägenhet med kök i antingen Verbier eller Le Châble som bara är en sväng med gondolen bort. Verbier är en livlig skidby med ett fantastiskt skidinstruktörssamhälle. Instruktörerna träffas vanligtvis på några lokala platser på orten och på lediga dagar är det ofta några av dem som utforskar orten tillsammans.

VAD FÅR DU AV SNOWMINDS?

Vi har skapat en vinterupplevelse från december till april, där du kommer att bli certifierad skidinstruktör på level 1 + 2 med möjligheten att arbeta i Verbier.

Med detta kurspaket kan du se fram emot följande:

 • En hel vintersäsong i Verbier
 • 5 månader delat boende i Le Chable eller Verbier med första månaden betald*
 • Snowminds representant hela säsongen
 • Säsongsliftkort till Verbier och 4 Vallées**
 • 168 timmar av skidträning för level 1+2
 • Level 1+2 BASI exam inklusive alla kostnader, material och ett års medlemskap
 • Möjligheter för jobb och shadowing på en lokal skidskola under säsongen***
 • Orientering på skidskola för att förbereda dig för livet som instruktör
 • Workshops och individuell målsättning och plan of action som görs tillsammans med en mentor
 • Freestyle träning och introduktion till touring
 • Träning i lavinsäkerhet
 • Introduktion till en andra disciplin (snowboard)
 • Pro-deals hos Snowminds Store
 • Sociala team events under säsongen
 • Kick-off Event innan avresa online
 • Förberedelse inför säsongen och hjälp vad gäller packning, försäkring etc innan, under och efter säsongen
 • Reseskydd med Snowminds Återbetalningsgaranti

 

Vad är inte inkluderat?

 • Transport t/r från Verbier, Schweiz****
 • Första-hjälpen kurs
 • Avbeställningsförsäkring och reseförsäkring
 • Kostnader för visum, Schweizisk sjukförsäkring etc.*****
 • Mat och annat som inte nämns ovan

 

Som Snowminds-varumärke tar vi hand om allt det praktiska och samordnar med våra professionella partners i Schweiz för att ge dig en upplevelse som vi är kända för!

*Du kommer att bo i Le Chable eller Verbier under säsongen. Det är dyrare att bo i Verbier. Snowminds erbjuder arrangerat boende för hela säsongen, så att du kan undvika besväret att hitta det på egen hand, och få chansen att bo tillsammans med de andra Snowminders. Den första månaden ingår i kurspaketet, och i de flesta fall ombeds du att betala hyran för resten an säsongen före avresa. Priset för boendet ligger vanligtvis mellan 800-1200 CHF per månad. Om du är intresserad av att boka ditt eget boende för hela vintersäsongen, vänligen kontakta oss för ett rabatterat kurspris.

**Det tillkommer en kostnad på 300 CHF på ditt liftkort om du är  24 år eller äldre, och/ eller de som anmäler sig efter den 20:e november.

***Anställning beror på om du klarar utbildningen eller inte, prestation under träning, språkkunskaper och även behov av personal hos skidskolan.

****Vi hjälper gärna till med rekommendationer för att boka flygbiljetter och flygplatstransfer till din slutdestination. Kontakta oss om du är intresserad.

*****De flesta arbetsvisum i Schweiz kräver att man också betalar en obligatorisk sjukförsäkring i Schweiz vilket betalas i anslutning till ditt arbetsvisum för att kunna arbeta. Detta varierar beroende på kanton men är ofta runt 250 CHF per månad för ett fullt arbetsvisum. Ibland finns det möjlighet att betala en daglig summa för varje dag man arbetar istället. Du kan läsa mer om det på det Schweiziska parlamentets hemsida.

VEM KAN ANSÖKA? 

På Snowminds är vi stolta över att välja rätt personer för vårt team av skid- och snowboardinstruktörer. Vi är kända bland skidskolorna för att utbilda kompetenta, energiska och toppmotiverade instruktörer. Det viktigaste för dig är att vara positiv, utåtriktad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få ditt livs minne som en del av Snowminds-teamet.

Vad vi förväntar oss av dig som ansöker:

 • Du känner dig trygg att åka i röda backar*
 • Du är positiv, utåtriktad och äventyrlig
 • Du är seriös, ansvarstagande och motiverad
 • Du tycker det är kul att undervisa och älskar att bli utmanad
 • Du pratar engelska flytande
 • Du är minst 18 år och kan åka till Schweiz på ett turistvisum

 

När du har skickat din ansökan får du en inbjudan till en intervju. Under intervjun kommer vi att utvärdera dig som kandidat medan du har möjlighet att få mer information om våra kurser och erfarenheten som skidinstruktör i Schweiz. Efter intervjun kommer vi att ringa dig och meddela om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt. Därför har vi principen ”först till kvarn” med en ansökningsfrist varje månad. Detta innebär att ju tidigare du skickar in din ansökan desto större är dina chanser att komma med i teamet.
Du kan skicka in din ansökan här.

"Efter min första vecka i Verbier blev jag såld. Och nu, 5 säsonger senare, kallar jag det mitt "home away from home". Om du letar efter fantastisk skidåkning och personlig utveckling på och utanför snön så har du hittat rätt. KÖR!"

- Thijs, Snowminds Course Manager

Pris

Course Icon Level 1 och 2 skidinstruktörskurs i Verbier

Course Icon Från 84.995 SEK

Course Icon

Course Icon Verbier, Schweiz

Course Icon November - April

Ansök

Frågor? Ring oss!

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig