Bli level 3 skidinstruktör i Nya Zeeland

Gör sommar till vinter!

Höj din kompetens med vår Level 3-skidinstruktörskurs i Queenstown

Drömmer du om att arbeta och utveckla dina färdigheter som skidlärare i Nya Zeeland? Vill du byta ut sommaren mot ett snötäckt, bergigt landskap? Om så är fallet är vi stolta över att presentera denna unika möjlighet: en arbets- och träningsupplevelse kombinerad på vår level 3-skidinstruktörskurs i Nya Zeeland!

Nu har du möjlighet att träna inför din level 3-examen “Down Under” med Snowminds. Allt detta medan du bor i Queenstown och upplever en säsong i Coronet Peaks och The Remarkables – några av de bästa skidorterna på södra halvklotet. Det enda negativa är att platserna är begränsade – så var snabb och säkra din plats så snart som möjligt.

Observera: Denna kurs är för erfarna instruktörer som redan har level 2-skidinstruktörsutbildning. Om du är ute efter att göra din första säsong, kolla in vår 10-veckors level 1+2-skidlärarkurs i Nya Zeeland.

Upplev livet som skidinstruktör i Queenstown

Upptäck spänningen att jobba som skidinstruktör i Nya Zeeland, där Queenstown stoltserar med några av de bästa skidförhållandena på den södra halvklotet. Med en stark skidkultur är Queenstown känd som världens äventyrshuvudstad och attraherar varje år toppidrottare inom freestyle och friåkning. Detta skapar en idealisk miljö för färdighetsförbättring och nätverkande med olympiska freestyle-åkare.

Queenstown erbjuder också ett överflöd av matställen, barer och exklusiva butiker att utforska. Efter säsongen, som vanligtvis pågår från mitten av juni till slutet av september, kan du resa runt i Nya Zeeland eller åka till Australien med dina nya vänner. Träningen avslutas officiellt i slutet av augusti, vilket ger dig friheten att bestämma om du vill stanna kvar eller fortsätta din resa någon annanstans.

Säsongsplanering – Level 3 skidinstruktörsprogram

Upplev den ultimata blandningen av skidträning, arbete och äventyr med vårt level 3 arbets- och träningsprogram i Queenstown, Nya Zeeland. Designat för erfarna instruktörer som vill höja sina färdigheter mot bakgrund av Queenstowns fantastiska landskap, erbjuder detta program en omfattande strategi för professionell utveckling.

Din säsong startar runt den 20 juni* med praktisk erfarenhet på den lokala skidskolan, vilket ger värdefull arbetslivserfarenhet och stadiga arbetstimmar för din instruktörs karriär. Engagera dig med internationell klientel under högsäsongveckor och främja personlig och professionell tillväxt genom unika interaktioner med människor från hela världen.

Träningen för Level 3 börjar i slutet av juli*, med sessioner inplanerade tre dagar i veckan under fyra veckor. Guidad av toppcertifierade tränare, sträcker sig det 12-dagars långa träningsprogrammet till slutet av augusti och inkluderar morgon- och eftermiddagssessioner 3 vardagar i veckan samt aktiviteter efter skidåkningen såsom träningspass och spelkvällar. Helgerna erbjuder en välförtjänt paus för friåkning eller avkoppling.

Programmet schemalägger träningen strategiskt under lågsäsongveckor för att maximera läromöjligheterna i en fokuserad miljö. Denna skräddarsydda upplevelse lovar inte bara färdighetsförbättring utan också en holistisk sommarsäsong där deltagarna kan njuta av skidåkningens spänning, få värdefulla arbetsinsikter och ta del av det bästa som orten och programmet har att erbjuda.

Läs mer

*Det exakta schemat kan komma att ändras beroende på verksamhetsnivåer och väderförhållanden.

VAD FÅR DU FRÅN SNOWMINDS?

Vi har skapat en helhetsupplevelse där du kommer att arbeta och träna mot din level 3 skidinstruktörs examen i Nya Zeeland och arbeta som instruktör på Coronet Peaks och The Remarkables. Dessutom får du möjligheten att uppleva andra delar av Nya Zeeland – såsom dess vackra natur och unika avslappnade kultur. När din säsong har avslutats har du möjlighet att resa på egen hand, med andra instruktörer eller med personer du träffat under din tid i Nya Zeeland. Det är också möjligt att planera vandringsturer, fallskärmshoppning och mycket mer. I Queenstown, världens äventyrshuvudstad, är möjligheterna oändliga!

Med denna kurspaket kan du se fram emot följande fördelar:

 • En vintersäsong i Queenstown, Nya Zeeland
 • Säsongs liftkort för The Remarkables, Coronet Peak och Mount Hutt
 • 12 dagars level 3 NZSKI-träning
 • Anställning med ett deltidskontrakt hos våra skidskolepartners
 • Hjälp med visumansökningar och andra praktiska detaljer
 • Orientering på skidskolan för att förbereda dig för livet som skidinstruktör
 • 10 veckors delat boende
 • Online infomöte innan avresa
 • Pre-season träningsprogram
 • Förberedelsevägledning och tips angående packning, försäkringar etc., före, under och efter säsongen
 • Pro-deals på Snowminds Store
 • Reseskydd med Snowminds återbetalningsgaranti

 

Vad ingår inte?

 • Transport till/från Queenstown, Nya Zeeland*
 • Transport till/från berget under säsongen**
 • Kostnader för NZSIA level 3-examen***
 • Avbeställningsförsäkring, reseförsäkring, visumavgifter och allt annat som inte nämnts ovan

 

*Vi hjälper gärna till med bokningen av flygbiljetter, inklusive transfer till och från flygplatsen till din slutdestination. Kontakta oss GÄRNA om du är intresserad.

**Det finns möjlighet att åka med skidbussen till ett rabatterat pris på 20 NZD per tur och retur.

***Level 3 examen kostar cirka 1850 NZD och anmälan görs direkt till NZSKI.

VEM KAN ANSÖKA?

På Snowminds är vi stolta över att välja rätt personer till vårt team av skidlärare och snowboardinstruktörer. Vi är välkända bland skidskolorna för att utbilda kompetenta, energiska och starkt motiverade instruktörer. Vi kommer att se till att du får den nödvändiga utbildningen innan din examen så att du är redo att förverkliga din vinterdröm som instruktör i Nya Zeeland. Det viktigaste för dig är att vara positiv, utåtriktad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få minnen för livet som en del av Snowminds team.

Vad vi förväntar oss av dig:

 • Du har uppnått din nivå 2 eller högre kvalifikation i någon organisation
 • Du är positiv, utåtriktad och äventyrlig
 • Du är seriös, ansvarsfull och starkt motiverad
 • Du tycker om att undervisa och älskar att bli utmanad
 • Du är driven att bli en högre kvalificerad instruktör
 • Du talar engelska på konversationsnivå
 • Du är 18 år eller äldre och berättigad till ett Working Holiday Visa i Nya Zeeland
 • Deltagande är beroende av en framgångsrik genomförd rekryteringsintervju med NZSKI

 

När du har skickat in din ansökan kommer du att få en inbjudan till en intervju. Under intervjun kommer vi att utvärdera din kandidatur samtidigt som du får möjlighet att få mer information om våra kurser och din erfarenhet som skidlärare i Nya Zeeland. Efter intervjun meddelar vi dig om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team eller inte.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt. Därför tillämpar vi en “först till kvarn” -princip med en ansökningsdeadline varje månad. Det betyder att ju tidigare du skickar in din ansökan, desto större är dina chanser att bli en del av teamet och komma till din drömdestination.

Ansök här.

RESDATUM

Datumen för säsongen 2024 är följande:

 • Fast arbete mellan 24 juni – 21 juli.
 • Träning börjar 22 juli – 15 augusti (3 dagar/vecka under 4 veckor).
 • Valfri Level 3-examen 10–13 september.

Observera: Den exakta schemat är föremål för ändring beroende på affärsnivåer och väderförhållanden.

Valfri Level 3 examen

För dem som söker en extra utmaning väntar en möjlighet att genomföra level 3-examen i mitten av september, vilket pushar dina förmågor för att uppnå en högre nivå av certifiering. Om du väljer att genomföra level 3-examen, observera att du också måste delta i 2 workshops, var och en på 3 dagar (skidåkning och undervisning), innan du gör den 4 dagar långa examen*. Förutom det behöver du också slutföra två av följande för att få din fullständiga Level 3-certifiering; Childrens Level 1, Freeski Level 1, Race 1, en andra disciplin level 1 kvalifikation (dvs. snowboard/telemark/adaptive/cross country), eller utländsk motsvarighet. Observera, endast en andra disciplin räknas mot kvalifikationen.

*Priset för level 3-moduler och examen är cirka 1850 NZD och anmälan sker direkt till NZSKI.

BOENDE

Du kommer att bo på boende likt hostel. Det kan innebära delning av rum med andra deltagare.

Pris

Course Icon Level 3 skidinstruktörskurs i Nya Zeeland

Course Icon Från 69.995 SEK

Course Icon Sista ansökningsdeadline: 15:e april 2024

Course Icon Queenstown, Nya Zeeland

Course Icon Juni - September

Course Icon Deposition 1000 SEK

Ansök

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig