11 veckors skidlärarkurs i Kanada

Bli level 1 och level 2 certifierad skidlärare

Drömmen

Till att börja med måste du absolut inte vara en skidexpert för att bli skidlärare. Det handlar endast om motivation och vilja. Just därför har vi tagit fram en 11 veckors träningskurs, något som kommer ge dig en grym vintersäsong. Med personlig och professionell träning från våra “all-star” tränare i Sun Peaks kommer du snabbt kunna nå drömmen om att bli en högt utbildad skidlärare (Level 1 och 2) med en jobbgaranti för den nästföljande säsongen.

Träningen

 

Genom ett nära samarbete med Canadian Ski Association och Sun Peaks Resort i Kanada, kan vi på Snowminds nu ge dig chansen att snabbt bli en skidlärare med både level 1 och level 2 certifiering. Vi har tagit fram kursen för de som vill utmanas och snabbt utveckla sin skidåkning, med möjligheten att jobba som skidlärare i Kanada eller någon annanstans i världen nästa säsong.

 

Under vår omfattade 11 veckors träning kommer du 5 dagar i veckan få personligt anpassad träning som fokuserar på att förbättra din teknik både i och utanför pisten. De första 3 veckorna av kursen börjar med träning för att säkra dina grundkunskaper inom skidåkning. Dessa introduktionsveckor har som syfte att du ska bli väl förbered för att klara level 1 certifieringen.

Efter att ha klarat din level 1, kommer du gå vidare till 5 veckors ytterligare träning i mer avancerad skidåkning, där du kommer utvecklas enormt. Under den här perioden kommer vi också erbjuda dig en 2 dagars CADS level 1 kurs i anpassningsbar skid och snowboard träning- på så sätt får du lära dig hur du undervisar gäster med funktionshinder. För att sluta på topp kommer träningskursen avslutats med en Level 2 examinering så att du blir en högt utbildad skidlärare i Kanada med en medföljande jobbgaranti den kommande säsongen. Om du skulle föredra att börja jobba snart efter kursen kan vi också erbjuda dig jobbmöjligheter i Australien, Nya Zeeland och Sydafrika. We got you!

Livet under träningskursen

 

Du kommer få möjligheten att träna och utveckla din skidteknik i Sun Peaks Resort, ett av Kanadas mest välkända skidområden. Under den 11 veckor långa kursen kommer du bo tillsammans med alla de andra kursdeltagarna och bli en del av den starka och mysiga gemenskapen som Snowminds är kända för. Vårt erfarna team kommer arrangera olika aktiviteter och events ( ex. ishockey, spelkvällar osv) för att stärka gemenskapen och förhoppningsvis göra så att din upplevelse utomlands känns lite mer som hemma.

 

Med träning 5 dagar i veckan från några av Kanadas bästa tränare kommer du se din skidåkning utvecklas i raketfart. När du inte tränar kommer du ha gott om tid till att utforska de omkringliggande områdena och den kanadensiska kulturen. Precis som på alla våra kurser strävar vi efter att ge dig en otrolig upplevelse som inte bara ger dig ordentlig förberedande träning för att bli skidlärare men också verkligen ger dig en inblick i landet och dess kultur. På så sätt kan du förvänta dig en högkvalitativ 11 veckors kurs med massa skidåkning och en riktig Kanadadensisk upplevelse..

Varför snowminds?

 

Alla vi som jobbar på Snowminds har tidigare varit skidlärare eller gjort säsong, därför vet vi vilken häftig och givande upplevelse det är. Men vi vet också hur svårt det kan vara med allt det praktiska – det är där vi kommer in i bilden! Vi tar hand om allt så det enda du behöver göra är att packa väskan och förbereda dig inför ditt nya äventyr.

Vad som ingår i detta kurspaketet:

 

 • JOBBGARANTI som skidinstruktör till kommande säsong*
 • CSIA Level 1 och Level 2 instruktörscertifikation (inkluderar tester, kursmaterial och instruktör certifikat)
 • Liftkort för hela din 11 veckors träningskurs
 • Tur- och retur flyg till Kanada **
 • Reunion party
 • Anställning på en kanadensisk skidskola under nästa säsong, om du vill
 • En total upplevelse där alla praktiska saker är ordnade för dig
 • 11 veckors omfattande träningskurs i Kanada
 • 2-dagars CADS Adaptive Level 1 certifikations kurs för att lära sig hur man hanterar och lär ut skidåkning och snowboardåkning till gäster med funktionshinder.
 • Boende i 11 veckor med övriga deltagare
 • Transport från flygplatsen till din slutliga destination.
 • Möjlighet att resa runt i Nordamerika efter att kursen är avslutad
 • Förberedelsematerial och hjälp med andra
 • Förtroende hos ett etablerat företag som är
 • Ett starkt samhälle med alla Snowminds instruktörer

 

Vad är inte inkluderat?

 

 • Avbeställnings- och reseförsäkring
 • Utrustning för säsongen, så som skidutrustning etc.
 • Extra baggage utöver de 2 väskor som är inkluderade i din flygbiljett
 • Fickpengar och annat som inte är nämnt ovan.

 

*Jobbgarantin som skidinstruktör tillämpas på nästkommande säsong på grund av att din träningskurs avslutas i slutet av denna säsongen.

**OBS: Priset inkluderar tur- och returflyg från din större flygplats hemma. Priset av din flygbiljett kan variera beroende på din exakta plats och destination. Självklart så meddelar vi dig om eventuella prisskillnader INNAN den slutgiltiga betalningen krävs.

 

 

Vem kan ansöka?

 

För oss på Snowminds är det viktigt att det är rätt personer som reser med oss och blir en del av teamet. Vi söker dig som är motiverad, utåtriktad och brinner för skidåkning.

 

Grundläggande förväntar vi oss att du:

 

 • Har lust att lära sig oavsett vilken nivå din skidåkning är
 • Behärskar engelska på konversationsnivå
 • Var positiv, motiverad och ansvarig
 • Är minst 18 år

 

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt upp, vi använder därför en “först till kvarn” princip. Ju tidigare du söker desto större är chansen att du får en plats. Sök här.

 

 

Pris

Course Icon 11 veckors skidlärarkurs i Kanada

Course Icon 88.995 kr

Course Icon Nästa ansöknings deadline 18 mars

Course Icon Sun Peaks, Kanada

Course Icon 19.01.2019 - 6.4.2019

Course Icon Innan vi kallar in dig till en intervju kommer vi be om en deposition på 950 kr för att kunna reservera din plats medans du går igenom rekryteringsförloppet.

Ansök

Frågor? Ring oss på +46 40 606 08 72

En vinter i Japan?

Endast 5 platser kvar. RESERVA DIN PLATS! 

Läs mer