Arbeta som skidinstruktör i Sydafrika

Få jobb som skidinstruktör och upplev Sydafrika

 

 

Destinationen Lesotho

 

När du tänker på Afrika, är det främst färgsprakande kultur, rikt djurliv och öken som dyker upp på näthinnan? Det är visserligen sant, men försök också tänka dig ett berg täckt i snö. Känns det märkligt? Tro det eller ej, men det är sant. Välkommen till Afriski!

 

 

 

 

 

Livet som skidinstruktör

 

Afriski är ett litet skidområde i Lesotho, ett land där man kan tro att skidåkning inte är möjligt, men det är det. På 3000 meters höjd finns en stor, bred skidbacke med barnområde, fun park, kabinbana och afterskibar. Med plats till turister som kommer för att uppleva skidåkning och snö. På denna mysiga skidskola kommer du inte bara lära vuxna och barn att åka skidor, du kommer förmodligen vara den som introducerar dem till snö för första gången. Det är en speciell händelse för alla inblandade och detta är en upplevelse som instruktör du inte kan hitta någon annanstans!

 

Vi har skräddarsytt en resa som vi på Snowminds anser ger dig hela upplevelsen som skidinstruktör i Afrika. Vi reser i en mindre grupp till Afriski i Lesotho. Här kommer du att bo och arbeta från början av juni till mitten på augusti och få chansen att dela glädjen kring skidåkning med många afrikanska turister. Efter kan du välja att resa runt i Sydafrika eller åka hem med en fantastisk upplevelse i bagaget. Det är inkluderat tre dagars safari i Sydafrika, samt en tur till Johannesburg. Möjligheterna är många!

 

Reseperiod

 

Vi gör allt för att skapa trygghet, gemenskap och upplevelser för livet på våra resor, vilket man enligt oss gör bäst när man reser med likasinnade personer som en själv. Därför har vi planlagt följande reseperiod, där man kommer att vara tillsammans med andra Snowminds instruktörer från start till slut.

 

Reseperiod:

Avresa runt den 10:e juni och hemresa runt den 18:e augusti 2019.

 

Observera att hemresedatum kan ändras om man vill ha chansen att resa runt i Sydafrika eller liknande efter skidsäsongen. Kontakta oss så hjälper vi att skräddarsy den perfekta resan för dig! 

 

Det finns endast 5 platser så skicka in en ansökan så snart som möjligt!

 

Vad är inkluderat?

 

Vi har tagit fram en resa där du får en fantastisk upplevelse som skidinstruktör i Afrika, men samtidigt har möjlighet att uppleva andra sidor av Afrika, som till exempel deras unika kultur och safari. Efter skidsäsongen har du möjlighet att resa runt på egen hand, med andra instruktörer eller andra vänner du möter längs vägen. Dessutom är alla stora utgifter inkluderat, så som till exempel boende med halvpension och flygbiljetter.

 

Följande är inkluderat och en del av upplevelsen:

 • Sammanlagt 10 veckor i Lesotho och Sydafrika
 • Flygbiljett t/r från Sverige till Sydafrika*
 • Boende i 10 veckor som skidlärare på Afriski inklusive lön, liftkort, mat (halvpension) och logi – all inclusive.
 • Möjlighet för att kostnadsfritt låna skidutrustning i Afriski.
 • Hjälp med visumansökan till Lesotho och allt annat praktiskt. Information och kontaktpersoner finns tillgängliga för en trygg och säker resa.
 • Safari resa med guide inklusive natt safari, över tre dagar
 • Transport t/r mellan flygplatsen och Afriski
 • Omfattande förberedelsematerial
 • Optimal förberedelse med stöd, råd, tips och tricks för t.ex. packning, försäkring etc. före, under och efter resan från Snowminds teamet

 

Följande är inte inkluderat: 

 • Reseförsäkring och eventuella vaccinationer
 • Fickpengar och eventuella extra aktiviteter
 • Annat som inte nämnts ovan

 

Vi tar helt enkelt om det praktiska och all koordinering. Du kommer alltid vara omgiven av vårt team som göra att du kan förvänta dig en säker och rolig upplevelse.

*Priser på flygbiljetter kan variera och därmed kan det förekomma prisändring. Eventuella prisändringar meddelas före en bekräftelse på resan.

"Folk är förvånade när jag berättar om min skidsäsong i Lesotho. De förstår inte om jag är seriös eller inte så jag brukar bara le och låta dem gissa."

- Jacob, Snowminds Teamleader

 

 

Vem kan ansöka?

Vi på Snowminds lägger stor vikt vid att rätt personer väljs för att bli del av vårt team på Afriski i Lesotho. Förutom att vara en duktig instruktör förutsätter vi också att du är positiv, äventyrslysten och redo att jobba hårt.

 

Vi förväntar oss att du:

 • Har en Level 1 certifiering (till exempel Anwärter)
 • Är redo att jobba med barn, unga och vuxna
 • Pratar engelska flytande
 • Är utåtriktad, positiv och glad
 • Tycker om att undervisa och att bli utmanad
 • Behärskar engelska på samtalsnivå
 • Är minimum 18 år

 

När du har lämnat in din ansökan kommer vi att boka in dig för en intervju där vi kommer att bedöma hur bra kandidat du är för resan. Samtidigt har du möjligheten att höra mer om erfarenheten som skidinstruktör i Afrika. Sedan återkommer vi så snart som möjligt med svar om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt upp, vi använder därför en “först till kvarn” princip, där vi har ansökningsdeadline ca. en gång i månaden. Det vill säga ju tidigare du söker desto större är chansen att du får en plats i laget och jobb på din drömdestination.

Du kan använda ansökningsblanketten, där du även ser pris och datum, här på sidan eller så hittar du vår ansökningsblankett på toppmenyn.

 

Pris

Course Icon Bli skidinstruktör i Lesotho, Afrika

Course Icon 26 795 SEK

Course Icon juni - augusti

Course Icon Innan vi kallar in dig till en intervju kommer vi be om en deposition på 950 kr för att kunna reservera din plats medans du går igenom rekryteringsförloppet.

Ansök

Frågor eller funderingar? Ring oss på 040 - 606 08 72

ANMÄL DIG TILL VÅRA Q&A SESSIONS

Bli inspirerad till en vinter i snön!

Anmäl