Bli snowboardinstruktör i Spanien

Kombinera våran snowboardinstruktörskurs i det spanska paradiset med tapas och solsken

BLI SNOWBOARDINSTRUKTÖR OCH ÅK PÅ VINTERSÄSONG I SPANIEN

 

Drömmer du om att bli snowboardinstruktör och spendera en hel säsong i Spanien? Med Snowminds kan du få drömmen uppfylld när vi tar med dig till det mäktiga Sierra Nevada, ett område med 110km pist och det resort med flest soltimmar i hela Europa!

Här kan du, utöver att åka snowboard och undervisa även njuta av tapas, sangria och den spanska solen, en knapp timme från Medelhavet. Med våran spanska instruktörskurs har du en unik möjlighet för att bli utbildad snowboardinstruktör och uppleva den spanska kulturen på bästa sätt, på en oförglömlig vintersäsong i Spanien.

SKRÄDDARSYDD INSTRUKTÖRSKURS

 

Vi har skapat en instruktörskurs i samarbete med Instituto Superior de Enseñanzas en Deportes de Invierno y Montaña (ISEDI). Målet med kursen är simpelt: att säkra dig den bästa träningen för att bli så förberedd som möjligt så att du klarar av din instruktörsutbildning, och efter det vara redo för en säsong som snowboardinstruktör i Spanien.

 

Den spanska TD1-utbildningen är krävande och igenkänd världen över. redan från oktober har du möjlighet att påbörja den teoretiska delen av utbildningen online via ISEDIs plattform. Under tiden får du givetvis stöd av Snowminds och de andra instruktörerna som ska åka med dig på säsong till Spanien.

 

Äventyret startar på riktigt när vi ankommer till Granada i november. Här kommer du under första veckan få lära känna de andra i gruppen, utforska byn och göra den teoretiska delen av examen. Efter några lärorika dagar i Granada kommer du att åka vidare till Sierra Nevada för att starta snowboardträningen, tillsammans med de andra som är med på kursen. Efter en veckas intensiv träning med våra duktiga tränare är det dags att göra antagningsprovet till den spanska level 1 utbildningen (TD1) på snowboard. Härefter, och innan TD1-utbildningen börjar, kommer du att få en veckas träning på skidskolan där du får möjlighet att “skugga” erfarna instruktörer när de har lektioner.

 

Under TD1-utbildningen kommer du att bli undervisad av ISEDI på både engelska och spanska – desto mer spanska du kan innan avresa, desto bättre. Du kommer under utbildningen att lära sig att undervisa nybörjare på snowboard. Utöver det lär du dig mer om teambuilding, utrustning, naturen, undervisningsmetoder och säkerhet i backen.

 

Efter en, förhoppningsvis, avklarad TD1 kurs är det givetvis tid för en fiesta, och efter det startar den praktiska delen av utbildningen (praktiktiden). Under praktiken, som normalt är i en månad, kommer du att ha praktik på din skidskola, där du bland annat skuggar erfarna instruktörer på deras lektioner och sakta men säkert börja undervisa själv. Praktikperioden är upplagd för att få möjligheten att lära känna andra på skidskolan, öva på de spanska skid- och snowboardtermerna och bli varm i kläderna att faktiskt jobba som snowboardinstruktör i Spanien. När du är färdig med dina praktiktimmar är din utbildning avslutad och du kan kalla dig TD1-certifierad snowboardinstruktör och därmed starta arbetet på din skidskola.

VAD ÄR INKLUDERAT I RESAN?

 

Våran spanska snowboardinstruktörskurs är designat så att du har alla förutsättningar att klara den spanska TD1 utbildningen och få ett jobb som snowboardinstruktör i Spanien!

 

Resan inkluderar följande:

 • En hel vintersäsong med jobb hos en lokal skidskola efter en avklarad TD1
 • 1 månads boende på hostel i Granada och Sierra Nevada under kursen (21:a november – 22:a december)*
 • Frukost i Granada (4 dagar) och halvpension i Sierra Nevada under kursen.
 • Transport från Granada till Sierra Nevada
 • Liftkort till Sierra Nevada under kursen samt praktikperioden, och säsongsliftkort som gäller så länge du är anställd hos skidskolan
 • Professionell träning innan antagningsprovet till TD1-utbildningen
 • Skidskoleorienterad träning under kursen
 • TD1 snowboardinstruktörsutbildning inkl. material och antagningsprov
 • ca. 4 veckors arrangerad praktikperiod hos en lokal skidskola
 • Välkomstarrangemang, sightseeing i Granada, fiestas och andra teambuilding aktiviteter
 • Snowminds Team Leader under Snowmindskursen
 • Team event under säsongen
 • Festmiddag efter TD1-kursen
 • Arrangerat boende under hela säsongen (självbetalning träder i kraft den 22:e december 2021)
 • Hjälp att skaffa de nödvändiga dokumenten för att kunna göra en utbildning och jobba i Spanien
 • Trygghet att resa med ett Team
 • En stark gemenskap med andra Snowmindsinstruktörer

 

Följande är INTE inkluderat i resan:

 • Transport till och från Granada, Spanien**
 • Eventuella utgifter och kostnader efter kursen och till skidskolan (uniform, deposition osv)
 • Avbeställnings- och reseförsäkring
 • Kostnader för eventuellt visum och nödvändiga dokument***, som krävs för att kunna genomföra TD1-utbildningen och arbete i Spanien
 • Fickpengar och annat som inte nämns ovan

 

*Datum kan ändras

**Vi hjälper gärna med att boka flygbiljetter och transfer från flygplatsen. Kontakta oss om du önskar hjälp.

**Observera, att den spanska TD1-utbildningen är utfärdad av den spanska regeringen, och att det är ditt eget ansvar att skaffa de dokument som krävs, vilket vi kommer att ge dig vägledning till.  

 

Du kommer alltid att vara omgiven av våra partners och med det försäkrar vi att du upplever den säkerhet och trygghet vi är kända för!

 

RESEPLAN

 

 • 28:e september – 20:e november: Online teori med “Common Block”
 • 20:e november: Ankomst i Granada, Spanien
 • 21:a – 25:e november: Team building och teori examen i Granada
 • 26:e november: Ankomst och rundvisning i Sierra Nevada
 • 27:e november – 21:a december: Spanish TD1 kurs (inkluderar snowboardträning, inträdes examen för TD1 kursen* och skidskole aktiviteter)
 • 21:a december: Festlig middag efter avslutning av TD1 kurs
 • 22:a december – mitten av januari: Praktik på din skidskola
 • Mitten av januari: Avslutad TD1 träning och starta arbete på skidskolan
 • Mitten av januari – slutet av april: Arbete på skidskolan

 

*Det är krav att klara antagningsprovet för att kunna delta på den spanska TD1 snowboardinstruktörsutbildningen. 

Observera: Reseplanen är skapad med förbehåll för ändringar. 

Vem kan ansöka som instruktör i Spanien?

På Snowminds är vi stolta över att rätta personer blir utvalda till vårt team av skid- och snowboardinstruktörer. Vi är kända bland våra skidskolespartners för att utbilda skickliga, energiska och motiverade instruktörer. Du behöver inte vara expert på att åka snowboard och oavsett nivån på våra kurser, så är kursen skräddarsydd så att du får optimal snowboardträning före examen, och att du kan förverkliga drömmen om en vinter som snowboardinstruktör i Spanien! Det viktigaste är att du är positiv, glad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få en upplevelse för livet i Snowminds-teamet.

 

Grundläggande förväntar vi oss att du:

 • Har åkt snowboard i minst 3-4 veckor
 • Är seriös, ansvarsfull och motiverad
 • Gillar att undervisa och bli utmanad
 • Är minst 18 år gammal och har en gymnasieexamen
 • Är utåtriktad, positiv och glad
 • Är bra med både barn, unga och vuxna
 • Behärskar engelska på samtalsnivå
 • Behärskar spanska på samtalsnivå eller är redo att lära dig

 

När du har lämnat in din ansökan kommer vi att boka in en intervju med dig där vi kommer att bedöma hur bra kandidat du är för resan. Samtidigt har du möjligheten att höra mer om erfarenheten som snowboardinstruktör i Spanien. Sedan återkommer vi så snart som möjligt med svar om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt upp, vi använder därför en “först till kvarn” princip, där vi har ansökningsdeadline ca. en gång i månaden. Det vill säga ju tidigare du söker desto större är chansen att du får en plats i laget och jobb på din drömdestination.

Du kan använda ansökningsblanketten, där du även ser pris och datum, här på sidan eller så hittar du vår ansökningsblankett på toppmenyn.

Ofta ställda frågor

DET SPANSKA SPRÅKET

Om du känner att dina spanska språkkunskaper inte är tillräckligt bra så oroa dig inte- Det är många kvälls skolor som erbjuder spanskundervisning. Det finns också möjlighet för att öva spanska online via vår samarbetsparter. Om du har ett bra språköra och mycket vilja så borde det inte vara ett problem att kunna prata spanska på samtalsnivå i slutet av december, då dina arbetstimmar börjar.

DEN SPANSKA LEVEL 1 UTBILDNINGEN

Vi samarbetar med Instituto Superior de Enseñanzas en Deportes de Inviernoy Montaña för att säkra dig den bästa möjliga träningen. Det är ett av världens mest igenkända instruktörsförbund.

 

TD1-utbildningen är level 1 i det spanska systemet. Du kommer att bli tränad att undervisa olika nivåer. Efter avslutad och avklarad kurs samt praktikperiod, kommer du att vara redo att starta arbetet hos din skidskola.

 

Den spanska TD1-utbildningen kommer att ge dig möjlighet att arbeta som instruktör i flera olika länder världen över, och med det kan du t.ex göra en sommarsäsong i Argentina eller Chile.

PRAKTIKPERIOD

Som en del av din utbildning ska du ha praktik hos en spansk skidskola. Praktikperioden är en av grunderna till att den spanska instruktörsutbildningen är så igenkänd världen över. Det är också en av anledningarna att det även ger dig möjlighet för jobb i Andorra, Chile och Argentina. Utöver det är det även bestämt enligt lag av den spanska regeringen. Varigheten på praktiktimmarna kan variera beroende på snöförhållanden och antalet gäster i december och januari.

 

Praktiken är uppdelad i 3 delar:

Del 1: Här ska du “skugga” en erfaren instruktör och dennes grupp för att observera och hjälpa till.

Del 2: Teambuilding och Teamwork.

Del 3: Du ska själv undervisa och en erfaren instruktör kommer att observera och hjälpa till om det behövs.

 

Praktiktimmarna förbereder dig på bästa sätt att kunna undervisa på egen hand.

JOBBGARANTI

En säsong som instruktör kommer du att minnas hela livet och det är en dröm för många, men nu har du chansen att göra drömmen till verklighet. Hos Snowminds har vi många års erfarenhet med arbetet som instruktörer och igenom våra kurser och stora nätverk med skidskolor världen över garanterar vi dig ett jobb på en av världens bästa skiddestinationer.

 

Jobbgarantin grundar sig i att du klarar din instruktörsexamen. Skulle det bli så att du inte klarar det så gör vi allt vi kan för att säkra dig ett jobb ändå, så att du kan få en bra upplevelse och göra om examen under säsongens lopp. Vi är stolta att meddela att vi aldrig har stått i en situation där vi inte har kunnat hjälpa med ett jobb efter en utbildning!

EKONOMI

Du blir anställd direkt hos skidskolan, som betalar din lön. På de flesta skidskolor får man betalt per timme. Med en spansk level 1 får man normalt cirka 16 euro/ timme man undervisar.

Man blir inte rik på att vara instruktör, men timlönen i Spanien är generellt högre än andra destinationer med en level 1 utbildning.

 

Observera att du själv ska betala för boende från den 23:e december.

TRANSPORT

Det är ditt eget ansvar att arrangera transport till och från Spanien. Vi hjälper dig gärna om så önskas.

BOENDE

När du ankommer till Granada kommer du att bo på ett hostel tillsammans med de andra Snowminds instruktörerna. I Sierra Nevada kommer du också att bo på ett hostel under kursen. Om du önskar är det möjligt att bo kvar på samma hostel under hela säsongen. Från den 23:e december ska du själv betala för boende på hostelet, vilket inkluderar skidförråd, frukost, middag och städning av ditt rum.

Om du vill bo på hostellet i Sierra Nevada hela säsongen, förpliktar du dig att betala för hela perioden. Kontakta oss om du önskar att hitta eget  boende.

Pris

Course Icon Hel säsong i Spanien + spansk level 1 utbildning

Course Icon Från 69.995 kr.

Course Icon

Course Icon Sierra Nevada, Spanien

Course Icon November - April

Ansök

Har du frågor? Kontakta oss!

Säkra din plats i Kanada 🇨🇦

Antalet arbetsvisum är begränsat. Ansök nu för att få ditt visum i tid 🤙🏼

Läs mer här