10 veckors level 1+2 snowboardinstruktörskurs i Saas Fee

Få en episk säsong i Saas Fee!

10 VECKORS LEVEL 1+2 SNOWBOARDINSTRUKTÖRSKURS I SAAS FEE

Åk med oss på ett oförglömligt äventyr på våran 10 veckors instruktörskurs i Saas Fee! Glaciärbyn Saas-Fee, som är omgiven av 13 stycken 4000-meters toppar, har fått det beskrivande smeknamnet “Alpernas pärla” bland vintersportentusiaster i Saas-Fee.

Tillsammans med Saas-Grund och Saas-Almagell bildar orten ett skidområde som är mycket snösäkert under vintermånaderna. Backarna ligger på en höjd av upp till 3 600 meter. En stor del av backarna i glaciärskidområdet kan till och med användas året runt.

Desto större anledning för oss att vara stolta över att kunna presentera en unik upplevelse under vintersäsongen, en helt engelskspråkig snowboardinstruktörsutbildning för level 1 och 2 i Saas Fee.

Notera: kursen erbjuds också för dig som åker skidor.

EN VINTER I SAAS FEE

Om du inte nödvändigtvis är intresserad av att undervisa är den här kursen ett fantastiskt tillfälle att höja din snowboardnivå, utan att du behöver engagera dig en hel säsong!

Kursen består av utbildning i både de tekniska och pedagogiska delarna som krävs för level 1- och level 2-examen. Vid sidan av dessa moment kommer du också att få utbildning i säkerhet utanför pisten och i bergssäkerheten, snowboard tuning clinics och möjlighet att besöka andra orter i Schweiz med “Magic Pass”.

För att kunna delta i och klara kursen måste du kunna utföra kontrollerade parallella svängar på en svår röd nedfart. Från denna utgångspunkt är både level 1 och level 2 inom räckhåll.

Tänk på att de korta kurserna är ett mer intensivt program än den säsongslånga kursen, det är idealiskt om du behöver en kortare tidsram för att slutföra kursen eftersom det kräver mindre tidsåtgång.

Om du inte är innehavare av ett EU-pass eller har rätt att vistas i Schweiz under långa vistelser är detta den perfekta kursen för dig, eftersom du håller din vistelse strax under 90 dagar och ändå får hela instruktörsupplevelsen.

 

LIVET SOM INSTRUKTÖR

Av goda skäl är Schweiz en av de mest önskade skidorterna för både nya och erfarna instruktörer. Erfarna åkare kan prova lyckan i FIS-världscups backen, där många skididoler redan har åkt. För den freestyle inspirerade åkaren erbjuder vintersportområdet Saas-Fee också massor av spännande möjligheter i nöjesparken med en stort half pipe och massor av kickers och rails. Saas Fee är internationellt känt och tar emot gäster från hela världen och du kan känna det i det dagliga livet i byn med sin internationella atmosfär.

Eftersom Schweiz är mycket eftertraktad och tar emot en betydande mängd rika kunder är det en av de bästa platserna att lära av erfarna instruktörer och starta din instruktörskarriär. Som nyligen certifierad instruktör får du vanligtvis mellan 20-27 CHF i timmen, vilket är betydligt högre än någon annanstans. Om du planerar att göra en karriär av snowboardåkning är det här the place to be!

Under säsongen kommer du att bli boende med andra Snowminders. Instruktörer tenderar att umgås under hela säsongen och träffas vanligtvis på några lokala platser i orten där de utforskar orten tillsammans på sina lediga dagar.

VAD ÄR INKKLUDERAT?

Vi har skapat en vinterupplevelse från november till februari, eller från februari till april, där du kommer att bli certifierad snowboardinstruktör på level 1 + 2 med möjligheten att arbeta i Saas Fee.

Med detta kurspaket kan du se fram emot följande:

 • En vinter i Saas Fee
 • Delat boende i Saas Fee under kursen
 • Snowminds Team Leader hela kursen
 • “Magic pass” liftkort (tillgång till över 50 skidorter i Schweiz)*
 • 170 timmar av snowboardträning för level 1+2 inklusive videoanalys och kvällsteori
 • Level 1+2 BASI examen inklusive alla kostnader, material och ett års medlemskap
 • Möjlighet för “shadowing” hos skidskolan
 • Offpist och säkerhetsträning
 • Skid/ Snowboard tuning clinics
 • Orientering på skidskolan, för att förbereda dig inför livet som skidinstruktör
 • Pro-deals hos Snowminds Store
 • Sociala team events under säsongen
 • Kick-off Event innan avresa i Danmark (hålls i september)
 • Förberedelse inför säsongen och hjälp vad gäller packning, försäkring etc innan, under och efter säsongen
 • Reseskydd med Snowminds Återbetalningsgaranti

 

Vad är inte inkluderat?

 • Transport t/r från Saas Fee, Schweiz**
 • Avbeställningsförsäkring, reseförsäkring, turist skatt och eventuella visumkostnader etc.
 • Mat och annat som inte nämns ovan
 • Första hjälpen kurs***

 

Som Snowminds-varumärke tar vi hand om allt det praktiska och samordnar med våra professionella partners i Schweiz för att ge dig en upplevelse som vi är kända för!

*Det tillkommer en kostnad på 200 CHF på ditt liftkort om du är född 1998 eller tidigare, och/ eller de som anmäler sig efter den 20:e november 2022.

**Vi hjälper gärna till med rekommendationer för att boka flygbiljetter och flygplatstransfer till din slutdestination. Kontakta oss om du är intresserad.

**Första hjälpen kurs är inte inkluderad. Vi arrangerar gärna en kurs om du inte redan är tränad i det. 

PROGRAM FÖR SÄSONGEN

Våran Saas Fee 10 veckors level 1 och 2 program är perfekt för dig som söker ett sabbatsår samtidigt som du utvecklar din egen åkning och blir certifierad instruktör. Vi håller våra 10-veckors kurser två gånger per säsong. Du kan välja mellan följande gånger:

 

 • November-Februar
 • Februar-April

 

Om du går den tidiga kursen får du en möjlighet att bli kvalificerad och sedan arbeta på en skidort från och med februari och framåt. Om du går den senare kursen kan du bli kvalificerad i tid för vintern på södra halvklotet eller komma före nästa vintersäsong!

Om du inte nödvändigtvis är intresserad av att undervisa är den korta kursen ett fantastiskt tillfälle att höja din skid- eller snowboardnivå, utan att behöva satsa på en hel säsong! Om du är mer intresserad av arbetsmöjligheter under säsongen rekommenderar vi vår kurs för hela säsongen på level 1+2 i Saas Fee.

VEM KAN ANSÖKA? 

På Snowminds är vi stolta över att välja rätt personer för vårt team av skid- och snowboardinstruktörer. Vi är kända bland skidskolorna för att utbilda kompetenta, energiska och toppmotiverade instruktörer. Det viktigaste för dig är att vara positiv, utåtriktad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få ditt livs minne som en del av Snowminds-teamet.

Vad vi förväntar oss av dig som ansöker:

 • Du känner dig trygg att åka i röda backar
 • Du är positiv, utåtriktad och äventyrlig
 • Du är seriös, ansvarstagande och motiverad
 • Du tycker det är kul att undervisa och älskar att bli utmanad
 • Du pratar engelska flytande
 • Du är minst 18 år och kan åka till Schweiz på ett turistvisum

 

När du har skickat din ansökan får du en inbjudan till en intervju. Under intervjun kommer vi att utvärdera dig som kandidat medan du har möjlighet att få mer information om våra kurser och erfarenheten som skidinstruktör i Schweiz. Efter intervjun kommer vi att ringa dig och meddela om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt. Därför har vi principen ”först till kvarn” med en ansökningsfrist varje månad. Detta innebär att ju tidigare du skickar in din ansökan desto större är dina chanser att komma med i teamet.
Du kan skicka in din ansökan här.

Pris

Course Icon 10 veckors level 1+2 snowboardinstruktörskurs i Saas Fee

Course Icon Från 82.195 SEK

Course Icon

Course Icon Saas Fee, Schweiz

Course Icon Deposition 1000 SEK

Ansök

Frågor? Ring oss!

Begränsad antal visum till Kanada! 🇨🇦

Gör din dröm till verklighet!

ANSÖK NU