Högskola eller en skidsäsong?

Snowminds May 18, 2017

Är du osäker på vad ditt nästa äventyr kommer att bli? I Snowminds erbjuder vi dig en otrolig vintersäsong i alperna med underbart sällskap och med massor av upplevelser. Vi är inte en högskola men du kommer att lära dig minst lika mycket.

För det första så hjälper vi på Snowminds dig med att komma iväg med an stor grupp av andra unga människor. Vi hjälper dig att bli en skidlärare av topp kvalitet och ger dig dem bästa förutsättningarna för en bra vinter säsong.

Gruppkänslan är i centrum
Hos oss på Snowminds är gruppkänslan inte bara viktig utan hjärtat i allt vi gör! Vi skapar en atmosfär där du och andra kommer att lära känna varandra och bli vänner för livet. På vårt Kick -off event i Danmark kommer du för första gången möta alla de andra skidentusiaster som du kommer att tillbringa nästa månad med. Du kommer på så sätt redan känna några när det är dags att åka iväg på utbildning!

Du kommer att gå kursen med de du kommer att jobba med under din säsong och därmed kunna skapa otroliga vänskaper under hela säsongen och som håller länge efteråt. Under vintern kommer gruppkänslan bli starkare och starkare med tanke på att ni bor, jobbar(och festar!) tillsammans i stort sätt varje dag. Utöver det är det unikt i våra kurser att man möter flera hundra andra unga som ska arbeta i samma land och skidområde som dig. Det har varit populärt av våra skidlärare och snowboardlärare hittils att besöka varandra runt om i landet och krasha på en soffa för att få åka skidor med kompisar på nya ställen. Vi håller dessutom under vinterns gång team events samt en stor reunionfest efter hemkomst för att avsluta säsongen på bästa möjliga sätt.

Du kommer att uppleva samma sorts gruppkänsla som du skulle känna vid studier på högskola, om inte starkare, eftersom man bor och arbetar tillsammans utomlands i ett snöparadis. Vi på Snowminds vill alltid hjälpa till med att förmedla total trygghet kombinerad med att står på egna ben. Du kommer att komma hem från säsongen med massor av spännande upplevelser och en känsla av att du har utvecklat dig väldigt mycket personligt vilket är en av de sakerna tidigare instruktörer och föräldrar till dessa nämner oftast att de märker efter en säsong. På det sätet kommer du att känna dig mycket mer självsäker i och med resande efter säsongen för dina framtida äventyr.

Att åka skidor – VARJE DAG!
Den största delen av detta är självklart skidåkningen. Du kommer att åka skidor på morgonen, eftermiddagen och att drömma om det under natten. Du får undervisning och träning varje dag under skidlärarutbildningen. Du både förbereder både din egen skidåkning och lär dig hur man undervisar. Här gäller det att ta till sig så mycket som möjligt då du kommer ha tränare av världsklass som hjälper dig så mycket som möjligt.

När du ankommer till din skidort så upphör din utveckling inte . Du har nu varit en del av Snowminds stora familj och ska nu bli del i din nya skidskole familj som du kommer att jobba och umgås med de nästa månaderna. Din vardag kommer att bestå av skidåkning, undervisning, mer skidåkning, afterski, laga mat och tvätta kläder. Det är här ditt äventyr börjar helt och hållet så se till att njuta av det för när man har kul så går tiden snabbt!

Låter det som någonting för dig att bli skidlärare via Snowminds? Kontakta oss i så fall så hjälper vi dig självklart med alla frågor du kan ha.

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig