Skidinstruktör i Afrika!

Avatar photo
Mathias Piel April 3, 2019

Mathias berättar om sitt äventyr när han är skidinstruktör i Afrika! Han berättar om jobbet, safari och den väldigt annorlunda kulturen.

 

Hej därhemma!

Vi ankom till Afrika i Johannesburg onsdag förra veckan, där vi blev hämtade och sedan skjutsade till Pilanesburg National Park för att gå på safari. Vi bodde där några nätter och fick frukost och middag serverat. Som ni kan tänka er så fick vi se de vildaste djuren man kan tänka sig, precis framför oss. Det var safari både morgon och kväll för att se djuren, och det var SÅ häftigt men väldigt kallt. afriski03

Kallt på safari! 

På fredag eftermiddag blev vi hämtade igen och skjutsade till skidbutiken i Johannesburg, där vi sedan blev hämtade och fick skjuts till Afriski Mountain Resort i Lesotho, som bara är 4,5 timme bort. Våran chaufför var däremot kanske den märkligaste men härligaste människan jag någonsin träffat och körde bara 15km/h och sa “yes yes yes yes, no no no no, too much too much too much” och annat konstigt, haha.

 

afriski04

Afrikansk solnedgång är mer än godkänd!

 

De första dagarna var tuffa, det måste jag erkänna. Det var bara vi tre som åkte tillsammans, vi kände såklart ingen annan och så ska man samtidigt anpassa sig till en ny, väldigt annorlunda kultur. Det är väldigt kallt att befinna sig på 3000 meters höjd hela tiden och syre känns väl relativt frånvarande från det man är van vid. Man blev andfådd av att gå 50 meter! 😉 Därefter så är det 3 afrikanska måltider om dagen som serveras, och är inte alls lika mycket som vi i Skandinavien normalt äter på en dag. Vädret skiljer sig väldigt mycket också från dagen till natten. På dagen kan man gå i t-shirt och på natten blir det väldigt kyligt. Det hela kräver verkligen acklimatisering.

 

De första dagarna gick på att försöka acklimatisera dig och jobba lite under tiden. Allt är SÅ coolt! Att få se alla glada människor komma och vara så exalterade för hur fin Moder Jord är. Kan ni förstå, att de inte har sett snö förut?

 

Afrika har en väldigt mysig kultur och gemenskap. Tänk att se 7 män stå och arbeta tillsammans, men bara 1 gräver och de andra 6 står och kikar, haha! De är generellt väldigt oeffektiva vad gäller arbete i kök och butiker t.ex, men det är bara en del av kulturen och det har sin charm.

 

Afriski01Vi fick 21cm snö över natten! 

Jens har fått lyxen att ha vuxenlektioner, det är en skidinstruktör i Afrika dröm. Han strålar av glädje dagarna i ända! Joakim har haft barnlektioner med barn som är nybörjare och aldrig sett snö förut. Jag fick min elev, Jessica, då jag även är snowboardinstruktör och det ville hon lära sig. Jag fick äran att ha henne 4 dagar i rad. Det har varit SÅ kul! Hon bokade till och med en extra lektion med mig. Innan hon åkte hem igen så gav hon mig en nyckelring, väldigt snällt!

Afriski02Pure love

 

Det är inga tvivel om att det kommer att bli en spännande, rolig och givande upplevelse här i Afriski! Vi älskar det!

Hälsningar,

Joakim, Jens och Mathias

 

Psst… Om du vill uppleva Afriski och vara skidinstruktör i Afrika precis grabbarna ovan så ansök asap! Har du några frågor så är du självklart välkommen att ringa oss på 040 606 08 72. Vi hörs!

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig