Heli-skiing Camp i Revelstoke

Mer terräng. Mer snö. Mer äventyr.

Heli-skiing Camp i Revelstoke

 

Revelstoke is the heli-skiing capital of the world
– The New York Times

 

Namnet säger allt… Revel (Ett verb: betyder, “to take great pleasure”) + Stoke (ett verb: betyder, “to feel real excitement”) = Revelstoke.

Under många år har helikoptrar och cat-åkare från världens alla hörn åka till Revelstoke, BC, på grund av deras perfekta puder, varierade terräng och härliga bergs-community.

Snowminds erbjuder nu en once-in-a-lifetime möjlighet att besöka Revelstoke. Finns det något bättre ställe att krydda till säsongen som skid- eller snowboardinstruktör i Kanada, än en resa till ett av de bästa skidområdena i Nordamerika tillsammans med dina Snowminds vänner?

"Det var en sjuk rush av adrenalin. Vanlig skidåkning kommer aldrig mer vara detsamma!"

- Martin, Snowminds instruktör

Dan Stewart, @danielstewart_photo, Daniel Stewart Photography

Snowminds Revelstoke Heli-skiing Camp

 

Snowminds Revelstoke Heli-skiing Camp ger dig möjligheten att uppleva vad offpisten handlar om. Gör dig redo att åka genom oändliga mängder orört puder. Du kommer att åka tillsammans med en grupp likasinnade människor som, precis som du, vill hitta sin egna linje utanför backarna.

När du ankommer i Revelstoke kommer du att bo på The Sandman Hotel, som med bland annat sina spa faciliteter är det perfekta stället efter en lång dag i backen. Första kvällen kommer det att vara en välkomstmiddag med alla som ska delta i eventet.

Där har du två dagars freerideträning med fokus på att förbättra din freerideteknik och en dag med heli-skiing i ditt program att se fram emot. Revelstoke erbjuder många olika upplevelser i backen, den längsta backen är ‘The Last Spike’, som  är 15.2 km lång. Bara 12% av terrängen är för nybörjare, med resterande 43% för medelåkare och 45% för avancerade åkare.

Höjdpunkten på campen är en hel dag i helikoptern på heli skiing i Selkirk bergen. En dag du sent kommer glömma och som definitivt kommer att vara en av höjdpunkterna på din säsong.

 

Selkirk Tangiers Heliskiing

Dan Stewart, @danielstewart_photo, Daniel Stewart Photography

Reseprogram

Våra teamledare kommer att stödja dig under hela lägret och hjälpa dig att få ut det mesta av din erfarenhet. Ta bara med dig din inre freerider och ett gäng goda vibbar för att njuta av resan med nya och gamla Snowminds-vänner.

 

Reseperioder:

 • 25.3 – 29.3. 2024 (totalt 5 dagar)

 

Vad är inkluderat:

 • 4 nätter på the Sandman Hotel Revelstoke*
 • 2 dagars freeride träning med Revelstokes freeride instruktörer
 • 2 dagars liftkort till Revelstoke Mountain Resort
 • 1 dags heli-skiing med 5 lyft, mat och skiduthyrning (valfritt)
 • Välkomstmiddag och hejdå-party med alla Snowminders
 • En halv miljon hektar terräng (pist och offpist)
 • 400 namngivna nedfarter med obegränsat antal landningar och upphämtningar.
 • Möjlighet att uppleva en ny nivå av freeride-skidåkning.
 • En Snowminds teamledare på hela resan.

 

Vad är inte inkluderat? 

 • Transport (de flesta instruktörer går ihop från olika orter för att åka bil på väg till och från Revelstoke. Pendelbuss är ett bra alternativ till anläggningen och samåkning/taxi till helikopterplattan på helikopterdagen) till och från Revelstoke, Kanada.
 • Andra måltider än de som nämns ovan
 • Allt annat som inte nämns under “vad är inkluderat”

 

*Här kommer du att bo i ett hotellrum tillsammans med tre andra Snowminds-instruktörer och dela på en dubbel-/dubbelsäng. Varje rum har två dubbelsängar/queen size-sängar. Uppgradering av rummen är möjlig med extra betalning, beroende på tillgänglighet.

Selkirk Tangiers Heliskiing

Doug Marshall, @dmelphotogrande

Heliskiing med Selkirk Tangiers 

 

Tänk stort. Nej, större. Till och med större än så.  Det finns en 1263 hektar terräng, och inte ens Selkirk Tangiers har åkt igenom allt. Efter flera resor till Kanada, så vet vi vad alla freeride åkare drömmer om…

Vi erbjuder stolt vår heli-skiing tillsammans med Selkirk Tangiers, som kommer att välja de bästa möjliga backarna med väder, lavinfara och din upplevelse i åtanke.

Heli-skiing är inte inkluderat i programmet för de som gör säsong i Revelstoke, men är en extra möjlighet för alla Snowminders som är intresserade.

 

Dagen med Selkirk Tangiers inkluderar:

 • 5 åk
 • Buffé frukost, bergslunch och aprés snacks
 • High-performance puder skidor eller snowboard uthyrning
 • Barryvox Pulse transceiver och annan säkerhetsutrustning
 • Backcountry säkerhetsgenomgång
 • ACMG / IFMGA guiding service

 

Fulla programmet kan du se i FAQen.

Dan Stewart, @danielstewart_photo

FAQ

Vi har gått all-in för att arrangera den perfekta resan och upplevelsen i Revelstoke.

Nedan har vi samlat några av våra mest ställda frågor. Om du har en fråga som inte är med nedan så är du välkommen att ringa oss på Snowminds kontoret.

Vad är programmet för Heli-skiing?

Sedan 2007, har Revelstoke erbjudit den mest vertikala terrängen i Nordamerika på 1713m av terräng med liftåtgång, 3121 hektar med 4 ”bowls”. Heli-skiing görs i ett högt tempo, vilket gör det möjligt för avancerade skid- och snowboardåkare att maximera sin upplevelse och få en storslagen dag i snön.

Heli-skiing programmet använder Bell 205-helikoptern, som kan rymma upp till 10 gäster plus 2 guider. En helikopter tar bara hand om två grupper i det här paketet, vilket betyder mindre väntetid och mer åkning!

 

En typisk dag med Selkirk Tangiers kan se ut som följande:

07:00:

Registrera dig, väg in och ta emot din sändare hos en Day Heli eller Guest Services-agent i butiken. Om du använder våra demoskidor/brädor ska du ta med en känga så att våra skidtekniker kan justera bindningarna.

Uthyrning av lavinairbag: (Valfritt) Gäster som vill hyra en ryggsäck med lavinairbag kan göra det i butiken. En hyresblankett krävs och en instruktion kommer att ges.

06:30 – 7:45: Frukostbuffé på hotellet.

8:00:

Var beredd att åka med skid- och brädstövlar på. Om du använder STHS-demonstratorer, välj en uppsättning skidstavar från skoklubban när du beger dig till din skyttelbuss. Dina demoskidor/brädor
kommer att vara redo i hyllorna utanför, bredvid skåpbilarna.

8:45:

Din guide kommer att leda dig genom en säkerhetsgenomgång i backcountry innan du möter helikoptern för en orientering om maskinen. När utbildningen är avslutad kommer din grupp antingen att ladda helikoptern direkt eller så kommer du att transporteras med en skåpbil till en samlingsplats för upphämtning.

10:00 :

Lyft för de första åkningarna och njut sedan av din lunch på ett café i bergen.

15:00 – 16:00

Återvänd till Hillcrest Hotel för afterski-snacks och drycker.

Hur fungerar det med freeskiing?

Freeskiing i Revelstoke

Då vi kommer att vara i Revelstoke 4 dagar, har vi två dagars freeride (liftkort inkluderat), där du kan göra vad du vill.

Orsaken att vi har den här upplevelsen, är givetvis för att uppleva Revelstoke. För att vi vet hur kul våra instruktörer har när vi möts och pratar om deras säsongserfarenheter.

Revelstoke erbjuder många bra pister och upplevelser, även utan heli-skiing.

Hur bor man?

Vi bor på Sandman Hotel Revelstoke, som ligger bara en bustur från bergskedjorna Monashee och Selkirk.

Hotellet erbjuder också sköna sängar, inomhus pool och jacuzzi  som är perfekt efter en lång dag med freeride åkning.

Adress:

Sandman Hotel Revelstoke 1901 Laforme Blvd, Revelstoke, BC V0E 2S0, Canada

Vilka är Selkirk Tangiers?

Selkirk Tangiers är ett fantastisk team av erfarna skidåkare, som många har arbetat där i mer än 10 år. Det har en vänlig arbetsmiljö där de vill bidra till oförglömliga upplevelser för alla gäster.  Du kommer att ha en eller två guider som följer dig igenom hela upplevelsen. Din guide kommer att ta dig igenom en säkerhetsundervisning innan du möter helikoptern, som informerar dig om fordonet.

När träningen är avslutad kommer din grupp antingen gå direkt till helikoptern eller få skjuts till ett område för avhämtning.

Ska jag ta med utrustning?

Vi rekommenderar att du tar med dig all din skid- och offpistutristning till dagarna i Revelstoke.

Under hele-dagen kommer du att få möjlighet att hyra puderskidor/ snowboard. Det är nödvändigt för dig att vara en Snowminds-instruktör att delta i heli-skiing eventet. Detta betyder att du har haft mycket erfarenhet innan du deltar i arrangemanget.  Det är inget kvalifikationskrav, Selkirk Tangiers kommer att anpassa skidåkningen till de som deltar.

Pris

Course Icon Heli-skiing och Freeride Event in Revelstoke

Course Icon 29.995 SEK

Course Icon Revelstoke, Kanada

Course Icon Mars

Course Icon Deposition: 2.000 SEK

Kontakta oss för anmälan

Frågor? Ring oss på 040 606 08 72

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig