Rusutsu

Hokkaidos dolda pärla!

Rusutsu garanterar dig en autentisk japansk skidresa!

Rusutsu är en dold pärla på Hokkaido halvön, och består av tre berg. Majestätiska Mt Yotei kan man se i horisonten och höjden på vulkanen gör så att endast den lättaste pudersnön kommer till Rusutsu. Den lätta snön ger dig en fantastisk känsla av att flyta igenom snön och kan njuta av att åka nerför berget.

I Rusutsu är det fokus på närheten och den lokala upplevelsen. Du får fantastisk skidåkning med den lättaste snön, japansk kultur och otroliga matupplevelser. Så, vad väntar du på?

Högsta höjd

Lägsta höjd 400 m

Pistkilometer

Blå pister: 12,6 km
Rösa pister: 16,6 km
Svarta pister: 12,6 km

Antal pister: 37
Terrängparker: 1
Kvällsåkning: Ja

Antal liftar

Sittliftar: 14
Gondoler: 4

Skidområdet

Som andra skidresort på Hokkaido halvön faller det stora mängder snö varje säsong, 14 meter per säsong i Rusutsu. Med den torra luften gör det snön lätt och du är säker på att förhållandena är goda för en bra skidresa. De moderna liftarna ger åtgång till hela berget med allt från gröna till svarta pister.

Rusutsu är inte lika känt som andra japanska skidorter och gör därför att du inte behöver oroa dig för liftköer och kan utforska berget i princip ostört. Pisterna i Japan är också kända för att vara extremt väl pistade, vilket är en stor fördel för alla åkare. Det är äkta guldet är dock gömt i offpisten där du kan susa ner mellan träden helt ljudlöst genom den lätta snön.

Om du gärna vill träna på dina freestyle trick har Rusutsu en terrängpark som överlag är ganska sällsynt i Japan.

Skidskolan

Skidskolan i Rusutsu har under årens lopp fått beröm för att vara en av landets bästa. Snowminds instruktörerna säkrar att du får undervisning skräddarsytt till din nivå, oavsett om du är nybörjare eller vill åka i offpisten.

Livet i byn

Rusutsu är en liten lokal by där vänligheten är ett faktum och du får uppleva autentisk japansk kultur. Som med andra skidresort i regionen är det möjligt att besöka naturliga varma källor som är det perfekta sättet att avsluta en bra dag i backen. Det finns några mysiga restauranger och om du åker 2 km bort får du chansen att uppleva en lokal marknad fylld med färska råvaror.

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig