Skidresa till Big White

Ett oförglömligt familjevänligt resort

Vill du uppleva en skidresa i Kanada, där du får ett äventyr utöver det vanliga? Beställ en skidresa till Big White med Snowminds! 

Om du vill åka på en skidresa med ett stort skidområde där du kan ha kul på pisten och utmanas i offpisten och få njuta av förstaklass Champagne Powder, så är Big White stället för dig.

Högsta topp: 2319 m

Minsta höjd: 1508 m

Total pist km

Blå pister: 18,9km
Röda pister: 56,7km
Svarta pister: 29,4km
Park: 1
Kvällsåkning: Ja

Liftar

Ankarlift: 1
Sittlift: 10
Gondol: 1

Skidresa till Big White

Människorna i Big White har ett motto: “It’s the snow!”. Om du skulle tveka så glöm inte bort den fantastiska snökvalitén som alla skidentusiaster älskar – Champagne Powder. Detta har gjort Big White till en av British Columbias mest eftertraktade skidresort.

“It’s the snow!” backas upp av ett årligt snöfall på 750cm och en genomsnittstemperatur på -5 grader. Detta skapar bra förutsättningar för Champagne Powder hela säsongen. Terrängen bjuder på stor variation av primärt röda och svarta backar fördelat på 105 km. Den längsta backen, Around the World Route tar dig hela vägen från toppen av ankarliften till slutet av byn vid Gem Lake. Vi rekommenderar att du drar dig mote Gem Lake liften, som tar dig snabbt upp till toppen av Sun Rype bowl, där det finns många möjligheter för långa, utmanande svarta pister fullt och massa  pudernsnö.

Terrängen är också uppbyggt för dig som vill lära dig att åka offpist och dig som älskar stigarna genom skogen. Det är självklart också möjligt att ta med sig familjen till andra sidan byn, där det finns ett brett urval på blåa och gröna pister till de mindre erfarna åkarna.

Skidskola för hela familjen

Är du ny i snön eller har behov av att finslipa tekniken innan du ger dig ut på berget ensam? Big Whites skidskola sätter vikt i att erbjuda undervisning i världsklass på alla nivåer, där det finns instruktörer från hela världen. Utöver  undervisningen kommer du också få all inside-info som du kan tänkas behöva om berget, alltifrån de bästa backarna till de roligaste aktiviteterna. En skidresa med Snowminds kommer se till så att du blir mött av en av våra duktiga instruktörer så att du alltid är i trygga händer genom hela din skidresa.

Autentisk kanadensisk skidort

Vid botten av Big White berget ligget denna charmerande by omgivet av träd med utsikt över berget. Byn bjuder på ett stort utbud av restauranger i alla prisklasser. Om du vill uppleva lokal matlagning och vinter så gå till Happy Valley Day Lodge!

 

Vi har skapat tre resor till dig, så att du kan få den upplevelse som du drömmer om!

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig