Skidresa till Cypress Mountain

Oändliga pister och storstadsliv

Skidresa till Cypress Mountain – Vancouvers finaste panorama utsikt!

Det är inte alla skidorter som har en utsikt över storstaden Vancouver, men det har Cypress Mountain med bara 30 minuters bilresa från Vancouver. År 2010 var Cypress dessutom med och arrangerade vinter OS tillsammans med Whistler Blackcomb.

Högsta topp: 1440 m

Lägsta höjd: 824 m

Totalt antal pister

Blå pister: 6,6km
Röda pister: 22km
Svarta pister: 22,4km
Totalt antal pister: 53
Parker: 4
Kvällsåkning: Ja

Skidliftar

Ankarliftar: 3
Sittliftar: 6

Skidresa till Cypress Mountain

De två bergen Mount Stratchan och Black Mountain utgör de 2,4 kvadratkilometerna som områdets gäster kan utforska på en skidresa till Cypress Mountain. Sex stycken sittliftar tar dig runt till 53 pister och även de parker som finns för dig att öva dina freestyle tricks i. Många av pisterna går genom träden och 44% av pisterna är svarta, 43% blå och 13% gröna.

Resortet har en magic carpet i nybörjarområdet som gör det barnvänligt och tillgängligt för de nya skidåkarna. Är du en avancerad åkare finns det många stigar i skogen att utforska, eller varför inte ett besök i en av parkerna för att utmana dig lite extra och göra resan till Kanada oförglömlig.

Undervisning med fokus på din individuella utveckling

Skidskolan på Cypress Mountain har halv- och heldagars undervisning för alla åldrar och nivåer, både på skidor och snowboard. Om du vill vara med i en grupplektion kan du boka gruppundervisning med en instruktör och en grupp som inte är större än 6-8 elever. Annars kan du boka privatundervisning och få den mest personliga och lärorika upplevelsen du kan tänka dig.

Cypress by

Som de flesta kanadensiska skidresort erbjuder Cypress en tube park, där dagens sista energi kan användas innan du njuter av en kall öl i jacuzzin.

Om du vill prova andra snösporter kan du antingen utforska de 10 km snowshoeing stigarna som finns, eller varför inte ta på dig längdskidorna och åk med en instruktör.

Kanadensisk aprésski är lite annorlunda från vad vi känner igen från Alperna med pjäxor och dans på borden. I Cypress finns det möjligheter för att gå på en bar eller klubb i centrala Vancouver. Annars hittar du bra restauranger så som The Cypress Creek Grill – stället med den bästa pizzan och burritos.

Vi har tagit fram tre olika resor till dig, så att du ska få precis den resan som du drömmer om! Om du har några frågor eller funderingar, är du välkommen att kontakta oss.

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig