Skidresa till Kicking Horse

Teknik, teknik, teknik

Skidresa till Kicking Horse

Kicking Horse är en av de mer tekniskt utmanade skidresort i Kanada. Det är känt för att ha spännande och utmanande pister. Kicking Horse är det perfekta skidresort för dig som vill ha upplevelser så som heli-skiing men samtidigt ha stor variation på pisterna på berget.

Höjd

Lägsta punkt 1190 meters höjd

Pistkilometer

Blå pister: 20 km
Röda pister: 20 km
Svarta pister: 60 km

Antal pister: 134

Liftar

Sittliftar: 3
Gondoler: 1

Alpinebowl alarm!

En av de största fördelarna med Kicking Horse är deras grymma snökvalitet. Beliggande i British Columbia är Kicking Horse perfekt placerat till att producera den lätta pudersnön och det faller cirka 7,5 meter snö per säsong. I kombination med den fantastiska terrängen gör detta Kicking Horse till det perfekta valet för dig som älskar att jaga orörda linjer i pudret. Även om terrängen primärt är för avancerade skidåkare, så finns det också möjlighet för nybörjare att träna. De nya skidåkarna kan ta någon av sittliftarna upp för att sedan leda dig till pister som inte är lika avancerade.

För dig som är en duktig skidåkare kan du ta gondolen som kommer att ge dig åtgång till oändligt med utmanande pister och inte minst mycket offpist möjligheter. Gondolen tar dig från botten av berget nästan hela vägen till toppen. Den totala skidterrängen är 133 hektar och det finns 128 pister. Är detta inte nog? Så har Kicking Horse också en av de längsta pisterna i Nordamerika på 1260 meter!

Björnbyn i Kanada

Kicking Horse är en liten by jämfört med många andra skidorter i Kanada. Det är en mysig liten by med några bra restauranger och barer. Golden, en närliggande by, har ett större utval på både restauranger och barer och vi kan varmt rekommendera en kväll i byn!

Själva skidresortet, Kicking Horse är dock fyllt med aktiviteter! Kicking Horse är inget mindre än världens största avgränsande grizzly björns reservat. Så vi kan nästan garantera dig att kommer att se några björnar under din skidresa. Om du vill uppleva annat än skidåkning så finns det möjligheter att prova på paragliding, yoga och guidade promenader. Med andra ord finns det massa kul att göra!

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig