Skidresa till Kimberley

Sol, skidåkning och familjemys

Skidresa till Kimberley

Kimberley är känt för sina familjevänliga faciliteter och pister. Skidresortet är stort och underskattat, men med nya projekt i resortet har det ändrats från ett resort dit mest lokala gäster kom till det enkla och välorganiserade skidområde det är idag. Det är perfekt till nybörjare på både skidor och snowboard som föredrar att ha pisterna för sig själva. Vi hjälper dig med allt det praktiska, så att du kan njuta fullt ut av din skidresa till Kimberley.

Höjd

Lägsta skidterrängen på 1230 m höjd

Pistkilometer

Blå pister: 20 km
Röda pister: 50 km
Svarta pister: 45 km

Antal pister: 132
Terrängpark: 1
Kvällsåkning: Ja

Liftar

Ankarliftar: 1
Sittliftar: 5

Familjevänligt skidområde

Kimberley är ett medel stort skidresort med bra variation av pister. Beliggande i de vackra Purcell bergen är Kimberley känt för att vara det mest solrika skidresort i hela British Columbia. Kimberleys skidområde är inte så stort om man jämför med andra kanadensiska skidorter, men det är grunden till att det är så populärt bland barnfamiljer. Det faktum att majoriteten av pisterna är gröna och blåa gör det enkelt att hålla reda på hela familjen i backen.

Största delen av pisterna är lätttillgängliga från tre liftar. Dessa liftar kommer att ta dig huvudsakligen till gröna och blå pister på framsidan av berget. Om du vill ha en större utmaning med svarta pister så är det baksidan av berget som gäller. Kimberleys skidområde ger med andra ord gästerna den perfekta kombinationen mellan enkla och avancerade pister, som är perfekt till alla åldrar.

Skidskola för alla nivåer

Kimberleys skidskola, TELUS Winter Sports School, erbjuder dig och familjen allt ni kan tänkas behöva.

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig