Skidresa till Marmot Basin

Upplev Jasper National Park och allt det har att erbjuda

Skidresa till Marmot Basin

Vill du uppleva hur det är att bo i en nationalpark som erbjuder mystig stämning och ett fantastiskt skidområde som har allt för hela familjen? Då är en skidresa till Marmot Basin med Snowminds helt säkert det rätta valet till familjens nästa skidresa.

I hjärtat av Jasper National Park, som är känt för att vara Kanadas bästa plats för att se grizzly björnar, ligger byn Jasper. Jasper är 20 minuters bilkörning från skidresortet Marmot Basin, som är det högst beliggande skidområdet i de kanadensiska rockies på 1698 meters höjd. Marmot Basin är utan tvekan ett av världens bästa skidområden i ett naturskönt område med vacker utsikt.

Högsta topp

Lägsta höjd: 1697 m

Antal pistkilometer

Blå pister: 30km
Röda pister: 30km
Svarta pister: 40km
Totalt antal pistkilometer:
Park: 3

Liftar

Sittliftar: 7

Marmot Basin – ett skidområde för hela familjen

Marmot Basin erbjuder ett charmigt skidområde som speciellt riktar sig åt familjer så större delen av pisterna är blåa och gröna. Med 400 cm snö på en säsong och 100 pistkilometer är det mindre befolkat än andra större skidområden i Kanada. Detta skapar optimala förhållanden på pisterna då det inte är för mycket skidåkare i backen. På toppen a Marmot Peak har du utsikt över Jasper National park och de fantastiska backarna precis under dina fötter.

Lokal skidskola med Snowminds

Marmot Basin har en lokal skidskola där du har möjlighet att träffa våra snowmindsinstruktörer. Det internationella instruktörsteamet på skidskolan i Marmot Basin ger dig bra möjligheter att få grundlig undervisning på svenska och engelska.

Kanadensiska rockies, fantastisk natur

Byn vid Marmot Basin, Jasper, är en mysig semesterby som erbjuder många upplevelser. Mount Basins placering i Jasper National Park skapar en unik kuliss utan dess like med snötäckta berg, vattenfall och vackra sjöar. Därmed är möjligheterna för att uppleva vacker natur en enastående möjlighet för en mysig skidresa i Kanada.

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig