Skidresa till Mount Washington

Det vita berget vid Stilla havet

Skidresa till Mount Washington

Föreställ dig ett skidresort där du på ena sidan berget kollar rakt ner i ett blågrönt hav och på den andra sidan möter ett hav av vitt puder. Mount Washington Resort erbjuder dig skidåkning på Vancouver Island och en unik upplevelse. Flyg till Vancouver och åk sedan bus eller färga till Vancouver Island när du åker på skidresa till Mount Washington. Med en kultur kring äventyr är Mount Washington ett resort som väcker själen och gör dig hungrig efter fler, ännu större upplevelser.

Höjd

Lägsta skidterrängen på 1083 m höjd

Pistkilometer

Blå pister: 12 km
Röda pister: 21 km
Svarta pister: 27 km

Antal pister: 81
Terrängpark: 3
Kvällsåkning: Ja

Liftar

Magic carpets: 4
Sittliftar: 5

Mount Washington

Resortet ligger helt unikt på Vancouver Island i British Columbia. Genomsnittligt får Mount Washington ett snöfall på 10,5 meter per år vilket är en av de högsta i Nordamerika. Du har möjlighet att utforska 7 kvadratkilometer orörd terräng med en fallhöjd på 505 meter. Ditt liftkort ger dig åtgång till 81 pister med en fördelning på 14% gröna pister, 35% blåa och 51% svarta pister till dig som vill  ha en större utmaning.

Familjen i fokus

Skidskolan erbjuder undervisning för alla nivåer och åldrar, vilket gör det möjligt för hela familjen att utvecklas i backen. Om du vill ha grupplektion, privatlektion eller parkträning så kan du boka både halv- och heldagar hos Discover Snow School. För att ha högre säkerhet under lektionerna så har skidskolan mindre grupper med fokus på individen. I all undervisning får du gå förbi eventuella liftköer för att utnyttja lektionstiden optimalt.

Det är inte alltid lätt att veta vilken utrustning du har behov för när du är på skidresa i Mount Washington. Därför erbjuder resortet också uthyrning av diverse skid- och snowboardutrustning så att du är redo för undervisning, åkning på egen hand eller freeride åkning.

Aktiv avslappning

Om du fortfarande har energi kvar efter en lång dag i backen så erbjuder Mount Washington många aktiviteter. Du kan gå och ha kul i Tube Parken, hyra pulkor, fatbike eller showshoes. Om du vågar så finns det också 55 km spår för längdskidåkning som du kan utforska med vänner eller en guide.

Om det är något speciellt som firas kan man njuta av live musik på en av Mount Washingtons barer eller caféer där du får kanadensiska cocktails och en mysig atmosfär. På helgerna kan du sjunga karaoke eller hänga på dansgolvet framför DJ båset.

Vi har tagit fram tre resor till dig, så att du kan få den upplevelse du drömmer om! Om du har några frågor, tveka inte att kontakta oss.

Begränsad antal visum till Kanada! 🇨🇦

Gör din dröm till verklighet!

ANSÖK NU