Skidresa till Silver Star

Ski-in & ski-out

Vill du ha en big mountain upplevelse, och ostörd kanadensisk skidåkning? Åk med Snowminds till Silver Star!

En skidresa till Silver Star bjuder på utmaningar till alla nivåer. Silver Star är designat för dig som älskar att ta på skidorna utanför ytterdörren och slänga dig direkt ut i backen! Det har alla förutsättningar som behövs för en mysig skidresa i det fantastiska landskapet.

Beliggande 5 timmars biltur från Vancouver, i vackra Okanagan Valley, ligger Silver Star Mountain Resort som är byggt på en gammal silvergruva, därav namnet. Silver Star är ett av Kanadas största skidområden.

Högsta topp

Lägsta punkt 1155 m

Pistkilometer

Gröna pister: 20km
Blåa pister: 50km
Svarta pister: 45km
Antal pister: 132
Park: 1
Kvällsåkning: Ja

Liftar

Ankarlift: 1
Sittlift: 5
Gondol: 1
Magic carpet: 1

Mix it up!

Silver Star är känt för deras varierande skidterräng och goda möjligheter för att uppleva kanadensiskt champagne powder. Med ett årligt snöfall på genomsnitt 7m, finns det gott om snö till alla 132 pister. Terrängen är fördelad på fyra berg. Är du en ny åkare kan du söka dig mot Vance Creek, som bjuder på massa gröna och blåa pister. Om du vill ha en större utmaning så kan du utforska The Putnam Creek, även kallat “backside”, där majoriteten av backarna är svarta eller “double black”. Om du vill åka offpist, är Putnam Creek också stället att jaga pudersnö.

Om du vill mixa din skidresa med lite freestyle så finns det även en terrängpark som har feautures på alla nivåer. Har du någonsin velat testa på kvällsåkning så erbjuder Silver Star det på fredagar och lördagar.

Skidskolan i Silver Star

Silver Star har en av de mest innovativa skid- och snowboardskolorna i Kanada. Eftersom berget har en såpass varierande terräng för alla nivåer, består instruktörsteamet av specialiserade och bra tränade instruktörer som bidrar med en god stämning för alla elever oavsett nivå och ålder.

Ski-in & Ski-out

Silver Star är en väldigt charmig och mysig by med ski-in & ski-out. Det finns även mycket andra aktiviteter att hitta på efter skidåkningen så som tube park, inomhus klättring, snowshoeing, åka längdskidor, fatbikes och skridskoåkning på dammen.

Vill du uppleva charmiga caféer och restauranger så är en skidresa till Silver Star definitivt något att överväga. Testa restaurangen The Den Bar and Bistro, som du hittar på nedre våningen under Town Hall. Den mysiga bistron är perfekt ställe för dig och familjen att äta en god middag och lyssna på livemusik efter skidåkningen. Vill du ha något lyxigt så gå förbi restaurang 1609 och prova deras goda rätter. När du är i Silver Star så rekommenderar vi att prova en av de lokala Okanagan viner som finns. Vill du bara ha en mysig aprésski, så gå förbi The Red Antler eller Long Johns.

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig