Skidresa till Sun Peaks

En av "Årets bästa destinationer för skidresa" i 2019 av National Geographic

Skidresa till Sun Peaks

Centralt beliggande i British Columbia finns Kanadas näst största skidområde, Sun Peaks. Det är en charmig alpliknande by med ski-in & ski-out överallt i byn. Du får en unik kanadensisk skidresa med ett val av aktiviteter både i backarna och i byn. Sun Peaks blev under 2019 nämnt som National Geographics “Best Winter Trips” med fantastiska skidförhållanden och en livlig by.

Högsta topp

Lägsta punkt 1198 m

Pistkilometer

Gröna pister: 13,5km
Blåa pister: 78km
Svarta pister: 43,5km

Antal pister: 135
Parker: 2
Kvällsåkning: Ja

Liftar

Ankarliftar: 3
Sittliftar: 7

Kvalitetstid på pisterna utan liftkö

Har du någonsin provat en skidresa där du får enastående snöförhållanden, utan att behöva stå i liftkö?

I Sun Peaks får du den unika möjligheten att utforska tre olika bergstoppar där alla har sina olika svårighetsgrader och du kan nå alla dessa tre toppar från byn.

Du får möjlighet att uppleva över 135 markerade pister och med ett läge i centrala British Columbia får du testa på den torra pudersnön som dessa berg är kända för. Trots områdets storlek så kommer du inte att uppleva att det är många åkare i pisten, vilket ger dig möjlighet att hitta all orörd pudersnö. Om du är på offpistresa i Sun Peaks så prova på backarna vid toppen av Burfield och Crystal liftarna. Terrängen är primärt för medel avancerade åkare, men det går absolut att hitta något för den ännu mer avanerade åkaren också – speciellt på Mount Tod. Om du vill jobba ordentligt på din goggletan under skidresan så har du kommit rätt, Sun Peaks har nämligen i genomsnitt över 2000 soltimmar om året.

En skidskola utöver alla dina förväntningar!

Skidskolan i Sun Peaks är högt eftertraktad av skidinstruktörer och därför blir bara de bästa instruktörerna utvalda att arbeta här. Deras kännetecken är deras grymma service, välutbildade instruktörer och stor passion för skidåkning. Även om terrängen primärt är för avancerade åkare, så har nybörjare en fantastisk möjlighet att lära sig i nybörjarområdet där du snabbt kommer att bli omhändertagen av en av de duktiga instruktörerna.

Sun Peaks – hjärtat av British Columbia

Sun Peaks är känt för att ha skidåkningen och myset i fokus. Trots att det är en relativt liten by, så har Sun Peaks ett bra utbud på restauranger. Allt från Bella Italia, som serverar byns bästa pizzor, till Steakhouse vid Sun Peaks Lodge där du hittar de bästa revbensspjällen.

Om du vill ha underhållning så gå förbi Bottoms Bar och Grill, beliggande i Coast Sundance Lodge som är en pub med ett läckert utval av öl och den bästa afterskin i Sun Peaks. Om du vill ha en paus från skidåkningen så kan vi rekommendera att ta en tur med hundsläde tillsammans med familjen!

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig