Bli skid- eller snowboardinstruktör i Spanien

Åk skidor i det spanska paradiset och åk till stranden efter jobbet

DESTINATIONEN

Spanien har i många år lockat turister med deras varma klimat, fantastiska stränder, goda viner, tapas, historisk arkitektur och vänliga människor. Det brukar sägas att spanjorerna vet hur man lever bäst, och det betyder självklart också att de älskar att åka skidor! Med en höjd på 3481 m och nästan en miljon besökare så bjuder Sierra Nevada området på överraskande bra snökvalitét från slutet på november till maj. Baqueria- Beret resortet har en höjd på 2510 m och ligger nära både Frankrike och Barcelona. Du kan se fram emot en fantastisk säsong i Spanien, som har Europas mest solrika skidåkning, söta människor och en trevlig kultur. Spanjorerna är även kända för att vara duktiga idrottare och här är skidåkning inte ett undantag. Självklart får vi inte glömma deras kända sangria, tapas och rödvin vilket utan tvekan är något vi svenskar drömmer om i vardagen. Med 572 miljoner spansktalande människor är spanska världens mest talade språk efter mandarin. Det är ju därför perfekt att slipa på dina språkkunskaper!

Spanien

Bergen

Sierra Nevada området ligger bara 32 km från centrala Granada – en charmig by som är känd för sin flamenco musik. Den högsta bergstoppen i Sierra Nevada är Mulhacén på 3481 m. Med så mycket snö som de får så går det att åka över hela berget då alla pisterna ligger över trädlinjen. Skidsäsongen varar normalt från slutet på november till början på maj. Under säsongens gång så är det mest lokalbefolkningen som åker, vilket skapar en riktigt autentisk upplevelse. I Spanien skiner solen och har relativt varma temperaturer även på vintern, så du kan förvänta dig mycket “blue bird” dagar och behaglig temperatur i backen. Du kan till och med åka skidor på förmiddagen och sen hinna till stranden samma dag! Sierra Nevada erbjuder också kvällsåkning på torsdagar och lördagar. Är det du som kommer stå på toppen av Sierra Nevada i solskenet med utsikt över Medelhavet, Gibraltar och Marocko?

Livet som instruktör

I Granada bor det över 100.000 universitetsstudenter och är därför kallat “La ciudad de los estudiantes”. Möjligheterna är oändliga när de kommer till att uppleva kulturen i Granada. Livet i byn är också perfekt med så mycket studenter. Granadas fotbollslag är också med och spelar i La Liga, som är den bästa ligan i Spanien, så du får chansen att se stora världsstjärnor som Lionel Messi, Antoine Griezmann och Gareth Bale på din hemmaplan när deras respektive klubbar kommer på besök i Granada. Många spanjorer är katoliker, men fotboll är som en religion i sig för många spanjorer. Många spanska familjer ser fotboll som en samlingspunkt och med den spanska kulturen att gå ut och se matcher så kan man snabbt socialisera sig med spanjorer över en kall cerveza.

ANMÄL DIG TILL VÅRA Q&A SESSIONS

Bli inspirerad till en vinter i snön!

Anmäl