Bli skidinstruktör i The Remarkables

Ett stenkast från Queenstown

Bli skidinstruktör i The Remarkables

The Remarkables lever verkligen upp till namnet. Bergskedjan som ligger strax utanför Queenstown är en av de mest fotograferade i världen, och det är lätt att förstå varför. Efter Wakatipu-sjön har terrängen en brant lutning och slutar med imponerande bergstoppar. Skidområdet har en höjdskillnad på 357 meter från toppen på 1943 meter ner till 1586 meter. Området har 4 stolliftar och 3 mattor. Den snabba express-stolliften för 6 personer tar dig upp till en fantastisk utsikt och lika bra terräng på vägen ned. Området består av 3 bowls. Den största här sägs vara rik på solsken och är täckt så att vinden inte är alltför våldsam. Därför har skidområdet färre stängda dagar jämfört med resten av Nya Zeeland. Den naturliga snön kompletteras också med moderna snökanoner, så du är nästan garanterad fina förhållanden under större delen av säsongen. Området är mycket familjevänligt och terrängen är idealisk för nybörjare. Om du däremot har fria eller erfarna gäster kan du fortfarande utmanas på de svarta backarna, off-pist och världsklassiga snowparker.

Du har möjlighet att bli instruktör i The Remarkables med vårt 10 veckor långa skidinstruktörsprogram på level 1+2. Har du redan ditt instruktörscertifikat? Oroa dig inte – we got you! Kolla in Level 3 kursen med jobbgaranti.

En vinter som skidinstruktör i The Remarkables

Skidskolan på The Remarkables drivs i samarbete med New Zealand Ski Instructor’s Association, NZSKI, och säkerställer att du kommer att utbildas av de bästa instruktörerna som kommer att förbereda dig oavsett om du blir instruktör eller tränar för din nästa nivå.

Nya Zeeland är en populär destination för skidträning bland professionella skidåkare från den nordliga hemisfären på grund av sina utmärkta skidanläggningar under sommaren, långa skidsäsong och varierande terräng. Den högkvalitativa snön, relativt låga höjd på skidorterna och landets naturliga skönhet gör det till en idealisk destination för skidåkare att förbättra sina färdigheter under lågsäsongen. Många skidåkare kommer till Nya Zeeland för att ha en förlängd vinter och njuta av olika utomhusaktiviteter som landet erbjuder.

Fakta

  • En lång säsong: Juni- Oktober
  • Skidåkning mellan 1622 m – 1943 m
  • Hela skidområdet täcker över 540 hektar
  • Lifterna är öppna från kl 09.00-16.00 alla dagar
  • Fördelning på pisternas svårighetsgrad: 30% nybörjare, 40% medel och 30 svår
  • Förutom pisterna har Remarkables också en snow tubing park, freestyle park och en half pipe
  • Genomsnittligt snöfall på 3,67 meter vilket också kompletteras med effektiva snökanoner

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig